چگونه چسب آکواریوم را از روی دست چوب و شیشه پاک کنیم؟
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از کاربردیترین موادی که با هدف درزگیری شیشه و یا چسباندن سطوح مختلف سرامیکی، چوبی و... مورد استفاده قرار میگیرد، چسب آکواریوم است. چسب آکواریوم که در بازار با نام چسب سیلیکونی هم شناخته میشود، دارای مقاومت عالی در برابر نشت آب و رطوبت است و چسبندگی قابل قبولی را در سطح ایجاد میکند. مشکلی که در هنگام استفاده از چسب سیلیکونی معمولا پیش میآید نحوه پاک کردن آن است. بهرحال ممکن است چسب در اطراف کار بر روی سطح مورد نظر ریخته شود و حتی لباس و دست کاربر را نیز آغشته کند. بنابراین از مهمترین دغدغههای کار با این چسب یافتن پاسخ این پرسش است که چگونه چسب آکواریوم را از روی دست، چوب و شیشه پاک کنیم؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا راهکارهایی موثر برای پاک کردن چسب سیلیکونی از روی سطوح مختلف را به شما آموزش دهیم.
همچنین کارشناسان رایمند تجارت آمادهاند تا در زمینه خرید، استفاده و نحوه کاربرد انواع چسبهای صنعتی ازجمله چسب سیلیکونی مشاورههای لازم را به شما ارائه دهند.
چگونه چسب آکواریوم را از روی دست، چوب و شیشه پاک کنیم؟
یکی از مشکلات استفاده از چسب آکواریوم با هدف درزگیری، کثیف شدن سطح موردنظر با این چسب است که موجب شلختگی، کثیفی و نامرتبی ظاهر کار میشود. روشها و راهکارهای مختلفی برای پاک کردن چسب سیلیکونی از روی سطوح مختلف چوبی، شیشهای، سرامیکی و... وجود دارد. البته این راهکارها برای سطوح مختلف با یکدیگر متفاوت هستند که در ادامه مطلب به آن میپردازیم.
· استفاده از حلال مناسب چسب آکواریوم
یکی از بهترین راههای پاک کردن چسب آکواریوم از روی سطوح مختلف از جمله سطوح چوبی، شیشهای، کاشی و... استفاده از حلال است. چسب آکواریوم بر پایه مواد آلی است که قابلیت حل شدن در حلالهای آلی را دارد. یکی از رایجترین حلالهایی که برای پاک کردن چسب سیلیکون مورد استفاده قرار میگیرد، الکل یا اتانول است. بعد از الکل، استون رایجترین حلال مواد آلی است که کاربردهای زیادی در صنعت دارد و یکی از حلالهای عالی برای چسب سیلیکون نیز به شمار میرود. تولوئن و زایلین از دیگر حلالهای چسب آکواریوم هستند. دقت کنید که در هنگام پاک کردن چسب از روی سطوح، حتما از دستکش استفاده کنید.
نکته مهم دیگر این است که باید حلال موردنظر با سطح کار سازگاری داشته باشد و به آن آسیبی نزند. به خصوص اگر قرار است از حلالهای قویتر استفاده کنید این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند. میتوان گفت که الکل تقریبا با تمامی سطوح سازگاری دارد اما برای استفاده از تولوئن و زایلین باید دقت بیشتریبه خرج دهید؛ به خصوص اگر سطح مورد نظر دارای طرح و رنگ و لعاب است.
· استفاده از اسپری پاک کننده چسب آکواریوم
با توجه به فراگیر بودن مشکل پاک کردن چسب آکواریوم از سطوح مختلف، شرکتهای شیمیایی مرتبط، اقدام به طراحی یک فرمولاسیون خاص برای پاک کردن این نوع چسب از سطوح کردهاند. این فرمولاسیون در واقع بر پایه حلالهایی است که چسب سیلیکونی را در خود حل و در نهایت پاک میکند.
· استفاده از تیغ یا کاتر
یکی از دیگر روشهای حذف یا پاک کردن چسب سیلیکون از روی سطوح مختلف از جمله سطوح شیشهای و سطوح سرامیکی ساده، استفاده از تیغ یا کاتر است. روش کار به این صورت است که چسب آکواریومی که روی سطح چسبیده است را با دهانه یک تیغ، کاتر و یا حتی چاقوی تیز، به آرامی بتراشید. دقت کنید که تیغ بر روی سطح خراش نیاندازد. زیرا اگر تیغ یا کاتر را بیدقت و با فشار زیاد روی سطح بکشید، سطح خراشیده شده و ظاهری ناخوشایند را ایجاد میکند.
· استفاده از باد سشوار
استفاده از سشوار داغ و به طور کلی حرارت دادن سطح آغشته شده به چسب، از موثرترین روشهای پاک کردن چسب آکواریوم از سطوح مختلف است. از آنجا که چسب آکواریوم بر پایه مواد آلی است و مواد آلی دارای دمای نرم شدگی یا ذوب پایینی هستند، در اثر گرم شدن به راحتی از سطوح مختلف پاک میشود. میتوان گفت استفاده از سشوار داغ از مناسبترین و راحتترین روشها برای پاک کردن چسب آکواریوم از دست، چوب و ام دی اف است. ریختن آب گرم داغ روی سطح هم نقش گرم کردن را دارد و روشی مناسب برای حذف چسب سیلیکونی از روی کاشی و سرامیک و... است.
· استفاده از سرکه سفید
یکی از مواد موجود در ترکیب شیمیایی چسب آکواریوم، اسید استیک است. اسید استیک همان اسید سرکه است، بنابراین سرکه میتواند چسب را در خود حل و آن را نرم کند. بطوریکه با استفاده از سرکه میتوان آن را به راحتی از روی سطح آغشته شده پاک کرد.
· سنباده زدن لکه چسب
یکی از راهکارهایی که بطور اختصاصی برای پاک کردن چسب آکواریوم از چوب، شیشه و... مورد استفاده قرار میگیرد، سنباده زدن لکه چسب به جا مانده روی سطح چوبی است. فقط توجه کنید که با توجه به سایز لکه چسب روی سطح، از سنباده با سایز متناسب استفاده کنید. به عنوان مثال برای لکههای درشت از سنباده ضخیم باید استفاده کرد؛ البته دقت کنید که سنباده روی سطح چوب را نخراشد.
هنگام کار با چسب آکواریوم چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
در هنگام کار با چسب آکواریوم و یا زمانی که قصد پاک کردن چسب از سطوح را دارید، نیاز است نکات مهمی را مدنظر قرار دهید تا بتوانید کار خود را به بهترین نحو انجام دهید. مهمترین نکاتی که باید رعایت کنید عبارتند از:
- در صورت آغشته شدن سطح با چسب سیلیکونی، بلافاصله و قبل از خشک شدن آن اقدام به پاک کردن سطح کنید.
- در هنگام پاک کردن چسب آکواریوم از دست، چوب و شیشه، دقت کنید کار خود را با دقت انجام دهید تا دست یا سطح کار آسیب نبیند.
- برای پاک کردن سطح چوبی از چسب سیلیکونی، از حلالهای قوی استفاده نکنید. زیرا به این سطوح صدمه وارد میکند.
- در صورتی که میخواهید از حلال چسب آکواریوم برای پاک کردن سطح استفاده کنید، دقت کنید که حلال به سطح آسیب نزند.
- در تمامی روشها حتما از دستکش استفاده کنید تا پوست دست شما سالم بماند. همچنین در صورت استفاده از حلالهای بودار مانند تولوئن و زایلین حتما ماسک بزنید.
نکته پایانی
در این مطلب سعی کردیم مناسبترین و موثرترین روشهای پاک کردن چسب آکواریوم از روی سطوح مختلف را بررسی کنیم. بهرحال یکی از مهمترین دغدغههای استفاده از چسب آکواریوم با هدف درزگیری سطوح و اتصال قطعات، آغشته شدن ناخواسته سطح با چسب است. همانطور که گفتیم، هر روش مناسب سطح خاصی است و البته برخی روشها مانند استفاده از حلال، برای سطوح مختلف بخوبی جواب میدهد. در هر صورت قبل از انتخاب روش موردنظر، از مناسب بودن روش و سازگاری آن با سطح آغشته به چسب آکواریوم، اطمینان حاصل کنید.
انتهای پیام/