تولید آنتی بیوتیکهای جدیدی که باکتریهای مقاوم به دارو را فریب میدهند
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، شکی نیست که کشف آنتی بیوتیکها در کمتر از ۱۰۰ سال پیش تأثیر عمیقی بر جهان داشته است. با این حال، افزایش باکتریهای مقاوم به دارو اکنون تصویری تلخ را به تصویر میکشد و برخی مطالعات پیشبینی میکنند که تا سال ۲۰۵۰ میتواند جان ۱۰ میلیون نفر را بگیرد.
تحقیقات جدید آزمایشگاه Cold Spring Harbor نیویورک (CSHL) نشان میدهد که کلید ممکن است شکست دادن باکتریها در بازی خود، سازگاری و تغییر در زمان واقعی برای سرنگونی دفاعی پاتوژنها باشد.
محققان با استفاده از شیمی کلیک ابتکاری، فرآیند مولکولی که باعث شد دانشمندان کارولین برتوزی، مورتن ملدال و بری شارپلس در سال ۲۰۲۲ جایزه نوبل دریافت کنند، یک آنتی بیوتیک با بیش از یک میلیون پیکربندی در ساختار شیمیایی ایجاد کنند. دانشمندان با الهام گیری شگفت انگیز از تانکهای نظامی و برجکهای چرخان که میتوانند به تهدیدات سریع پاسخ دهند، امیدوارند این نوع آنتی بیوتیک بتواند از انواع باکتریهایی را که داروهای موجود در برابر آنها ضعیف میشوند پیشی بگیرد.
جان موزس، پروفسور CSHL میگوید: شیمی کلیک کنید عالی است. این روش به شما اطمینان میدهد و بهترین شانس را برای ساختن چیزهای پیچیده دارید.
کلید این کشف، مولکولی به نام بولوالن بود که یک مولکول شار است، به این معنی که اتمهای آن میتوانند موقعیتهای خود را عوض کنند. با وجود این مولکول در هسته، آنتی بیوتیک قدرتمند وانکومایسین به عنوان "کلاهک" در قسمت بیرونی، این دارو توانایی تغییر شکل دادن" ساختار خود را دارد تا به طور مخفیانه از سویههای مقاوم باکتریها عبور کند.
نکته مهم این است که وقتی این نوع جدید دارو در آزمایشهایی بر روی لارو پروانه مومی آلوده به باکتری آزمایش شد، مؤثرتر از وانکومایسین معمولی بود و پاتوژن قادر به ایجاد مقاومت در برابر آن نبود.
با توجه به اینکه سالانه حدود سه میلیون آمریکایی به عفونتهای باکتریایی یا قارچی مقاوم به دارو مبتلا میشوند و ۳۵۰۰۰ نفر بر اثر این بیماریها جان خود را از دست میدهند، یافتن آنتیبیوتیکهای جدیدی که میتوانند از پاتوژنهای در حال تکامل را پیشی بگیرند، حیاتی است.
موزس گفت: "اگر بتوانیم مولکولهایی را اختراع کنیم که به معنای تفاوت بین زندگی و مرگ هستند، این بزرگترین دستاورد تاریخ خواهد بود. "
این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.
انتهای پیام/