دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آخر هفته؛

بادهای خورشیدی به زمین می‌رسند

بادهای خورشیدی به زمین می‌رسند
دانشمندان اعلام کرده‌اند همان‌طور که اولین حفره روی خورشید شروع به دور شدن از ما می‌کند، یک حفره تاجی غول پیکر جدید نمایان شده است.
کد خبر : 839459

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان اعلام کرده‌اند همان‌‍طور که اولین حفره روی خورشید شروع به دور شدن از ما می‌کند، یک حفره تاجی غول پیکر جدید نمایان شده است. این حفره‌ها بادهای خورشیدی را به فضا می‌فرستند که می‌تواند به ماهواره‌ها آسیب برساند و در صورت رسیدن به زمین، شفق‌های قطبی خیره‌کننده را ایجاد کند.

دانشمندان در مورد اینکه این حفره‌ها ممکن است به زیرساخت‌ها  آسیب برساند نگران نیستند. آن‌ها معتقدند که احتمالا به ایجاد شفق‌های قطبی در برخی از نقاط جهان هم کمک می‌کنند. سوراخ‌های تاجی نسبتاً رایج هستند، اما معمولاً در سمت قطب‌های خورشید ظاهر می‌شوند، جایی که بادها به فضا پرتاب می‌شوند.

کشف دومین حفره بزرگ در خورشید

به گفته «متیو اونز»، استاد فیزیک فضایی در دانشگاه ریدینگ «اوج فعالیت خورشید تقریباً هر ۱۱ سال یک بار اتفاق می‌افتد. از آن‌جایی که خورشید به اوج فعالیت‌ خود نزدیک می‌شود این حفره‌ها بیشتر در نزدیکی خط استوای خورشید ظاهر می‌شوند. این حفره در خط استوا قرار دارد، به این معنی که چند روز پس از چرخش به سمت نصف النهار مرکزی زمین، باد خورشیدی سریعی را به سمت زمین خواهیم داشت.»

خورشید می‌تواند بادهای بسیار سریع را با سرعت بیش از ۸۰۰ کیلومتر در ثانیه خارج کند. «دانیل ورشارن»، دانشیار فیزیک در دانشگاه کالج لندن اعلام کرد که «شکل این سوراخ تاجی خیلی خاص نیست. با این حال، مکانی که دارد بسیار جلب توجه می‌کند. من انتظار دارم باد سریعی از آن سوراخ تاجی به زمین بیاید، این اتفاق احتمالا در حوالی جمعه شب تا صبح شنبه هفته پیش رو اتفاق می‌افتد.»

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب