مهار تورم با حکمرانی صحیح سرمایههای سرگردان محقق میشود
حمید ذوالفقاری معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۲ توسط رهبرمعظم انقلاب به نام سال «مهار تورم و رشد تولید» بیان کرد: یکی از دلایلی که بسیاری از اقتصاددانها برای موضوع تورم ذکر میکنند بحث وجود نقدینگی بسیار و بدون سامان در سطح جامعه است، این نقدینگی اگر در مسیر تولید و کار اقتصادی سالم قرار گیرد موجب رشد اقتصادی و پیشرفت کشور میشود.
ذوالفقاری توضیح داد: هرچقدر که بتوان با حکمرانی صحیح سرمایههای سرگردان کشور را به سمت تولید سوق داد، این کار موجب کاهش تورم و افزایش اشتغال خواهد شد.
وی درباره جایگاه علم و فناوری در تحقق این شعار افزود: از چند منظر میتوان درباره این موضوع صحبت کرد، یکی از اقداماتی که میتواند به کنترل تورم و کاهش آن کمک کند استفاده از فناوریهای نوین در حوزه حکمرانی اقتصادی است، مثلا در برخی از کشورها با استفاده از هوش مصنوعی، از پولشویی یا فرار مالیاتی جلوگیری شده است، یا با استفاده از هوشمندسازی، امکان اطلاع دقیق سیاستگذار از اتفاقاتی که در اقتصاد میافتد وجود دارد که با این اطلاعات و پردازش آنها میتواند به هنگام تصمیم صحیح اتخاذ کند.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: اکنون پروژههای مختلفی برای هوشمندسازی در دستگاههای مختلف به خصوص در حوزه وزارت اقتصاد وجود دارد. با استفاده از این ابزارها، جریان حرکت نقدینگی در کشور مشخص شده و میتوان با استفاده از همین ابزارها آن را به سمت تولید هدایت کرد.
ذوالفقاری درباره نقش معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان در تحقق شعار سال یعنی «مهار تورم و رشد تولید» ادامه داد: در معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان، برنامههای متنوعی برای تحقق شعار سال وجود دارد؛ به طور مثال با تعاملی که با صنایع مختلف و دستگاههای اجرایی در سال گذشته داشتیم، نیازها و پروژههای کلیدی آنها شناسایی شده است، و در تلاش هستیم با تشکیل کنسرسیومهای توانمند متشکل از شرکتهای دانشبنیان، اجرای پروژههای بزرگی را در کشور کلید بزنیم، این پروژهها به دلیل نیاز کشور بسیار سودآور خواهند بود.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت ریاست جمهوری یکی از نیازمندیهای اجرای این پروژه ها رابحث تامین سرمایه برشمرد و افزود: شاید بخش کمی از این سرمایه را بتوان از بودجه دولتی تامین کرد اما خواه ناخواه باید به سراغ سایر روشهای تامین مالی دیگری رفت، با روشهای متنوع تامین مالی مانند استفاده از توان بورس، جمع سپاری مالی، شبکه بانکی، صندوقهای سرمایه گذاری و... بهره برد. با این روشها میتوان فرصتهای جذابی برای سرمایه گذاران و هدایت نقدینگی فراهم کرد که کمک بزرگی به اقتصاد کشور در کاهش تورم و افزایش تولید خواهد کرد.
انتهای پیام/