دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1401 - 10:56
توافق‌نامه همکاری امضا شد؛

ارائه مشوق ۲ هزارمیلیاردی به بنگاه‌های عضو کنسرسیوم‌های صنعتی دانش‌بنیان

ارائه مشوق ۲ هزارمیلیاردی به بنگاه‌های عضو کنسرسیوم‌های صنعتی دانش‌بنیان
توافق‌نامه همکاری میان «معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری» و «وزارت صنعت، معدن و تجارت» با هدف اتصال صنایع بزرگ به نوآوری‌های دانش‌بنیان‌ها امضا شد.
کد خبر : 837562

به گزارش گروه دانش  و فناوری خبرگزاری آنا، موضوع این تفاهم‌نامه که به امضای روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهوری و سیدرضا فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت رسیده است؛ «همکاری، تعامل و هم‌افزایی موثر طرفین برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان»، «تمرکز بر توسعه فناوری‌های متوسط و بزرگ مقیاس»، «ارتقاء بهره‌وری، رقابت‌پذیری و شاخص پیچیدگی اقتصاد کشور از طریق به‌هم‌رسانی عرضه و تقاضا»، «توسعه زیرساخت‌های فناوری» و «ایجاد کنسرسیوم‌های مشترک در حوزه‌های مختلف» است.

در این همکاری مشترک، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری متعهد شده است برای کاهش ریسک توسعه فناوری و بازار از طریق ارزیابی دقیق شرکت‌های دانش‌بنیان، توانمندترین شرکت‌های دانش‌بنیان را برای حضور در کنسرسیوم‌های صنعتی دانش‌بنیان مشترک شناسایی کند. همچنین برای کاهش ریسک توسعه فناوری در کنسرسیوم‌های صنعتی دانش‌بنیان مشترک، شرکت‌های دانش‌بنیان عضو کنسرسیوم‌ها را تا مرحله تولید نمونه اولیه یا تولید نیمه صنعتی بر اساس ضوابط موجود در معاونت حمایت کند.

از دیگر تعهدات معاونت در این توافق‌نامه می‌توان به ایجاد مشوق برای بنگاه‌های متوسط و بزرگ عضو کنسرسیوم‌های صنعتی دانش‌بنیان مشترک، انواع هزینه‌کرد و سرمایه‌گذاری آن‌ها در حوزه‌های ذیل این توافق‌نامه در چارچوب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان تا سقف ۲ هزار میلیارد تومان اشاره کرد.

**تهیه اطلس پیچیدگی محصولات فناورانه

در این توافق‌نامه برای طرفین نیز تعهدات مشترکی تعریف شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به این ماموریت اشاره کرد که هر دو طرف توافق موظف شدند با اختصاص راهبران بین حوزه‌ای دارای دانش و تجربه در هر دو حوزه فناوری و صنعت، زمینه شکل‌گیری همکاری مشترک میان شرکت‌های بزرگ و شرکت‌های دانش‌بنیان و نهایتا کنسرسیوم‌های صنعتی دانش‌بنیان مشترک را فراهم کنند. همچنین برای زمینه‌سازی همکاری مشترک میان شرکت‌های بزرگ و شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق هم‌افزایی منابع نسبت به ایجاد مراکز فناوری تخصصی دارای زیرساخت‌های تحقیقاتی حیاتی (شامل آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌های نمونه‌سازی و غیره) نیز اقدام کنند.

این توافق‌نامه تاکید دارد که طرفین متعهد شوند شرکت‌های عضو کنسرسیوم‌های صنعتی دانش‌بنیان مشترک را در اولویت تسهیلاتی حمایتی خود از جمله صندوق‌ها و بانک‌ها قرار دهند. این دو نهاد باید با هدف شناسایی حوزه‌های جدید دارای ارزش افزوده بالا و دارای قابلیت هم‌پایی (کچ‌آپ) برای کشور نسبت به تهیه اطلس پیچیدگی محصولات فناورانه نیز اقدام کنند.

در این توافق‌نامه به طرفین ماموریت داده شده است تا برای پروژه‌ها یا قرارداد‌های مستخرج از این توافق‌نامه در صورت وجود، از استاندارد‌های داخلی استفاده کرده و در صورت عدم وجود، استاندارد‌های داخلی مورد نیاز را با همکاری سازمان ملی استاندارد تعیین و تدوین کنند و مبنای تحویل پروژه‌ها/قرارداد‌های مستخرج از این توافق‌نامه قرار دهند.

**گروه‌های صنعتی اولویت‌دار

فناوری‌ها و محصولات اولویت‌دار و گلوگاهی برای تشکیل کنسرسیوم‌های صنعتی دانش‌بنیان مشترک ذکر شده در این توافق‌نامه شامل «افزایش عمق ساخت داخل تجهیزات پزشکی-آزمایشگاهی»، «توسعه زیست‌بوم میکروالکترونیک»، «هوشمندسازی اکتشاف و بهره‌برداری معادن و ماشین‌آلات معدنی»، «بومی‌سازی خطوط تولید و توسعه محصولات نوین در صنایع غذایی با تمرکز بر سلامت و نیاز‌های عامه جامعه»، «تولید دارو‌های مبتنی بر فناوری با اولویت اقلام ارزبر و گلوگاهی و سلامت عامه جامعه»، «توسعه فناوری‌های نوین در صنایع فرهنگی و خلاق»، «تکمیل زنجیره ارزش و تعمیر و نگهداری در صنعت هوایی، ریلی، دریایی و مترو»، «توسعه فناوری‌های حوزه آب و انرژی با هدف کاهش مصرف منابع»، «توسعه خانه‌های هوشمند» و «توسعه حمل‌ونقل نیمه خودران و نیمه هوشمند» می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب