دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تلاش محققان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران؛

درمان زخم‌های مزمن با پانسمان‌های ایران ساخت محقق شد

درمان زخم‌های مزمن با پانسمان‌های ایران ساخت محقق شد
رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران از ایجاد ۵ مرکز دیابت و زخم مزمن در ۵ جهاددانشگاهی استان‌های مختلف خبر داد و گفت: زخم‌های مزمن، حجم بالایی از هزینه‌های مادی و معنوی برای جامعه به همراه دارد. مرگ و میر پنج ساله زخم‌های مزمن معادل مرگ و میر‌های ناشی از سرطان‌های پستان، پروستات و لنفوم است.
کد خبر : 837125

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مسعود حبیبی رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: یکی از مهمترین و اصلی‌ترین محور کاری جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران به سرانجام رساندن طرح‌های پژوهشی پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت است. در این پژوهشکده سه گروه پژوهشی” لیزر پزشکی”، ” ترمیم نوری” و ” فتودینامیک” با هدف درمان زخم‌های مزمن فعالیت می‌کنند.

وی افزود: زخم‌های مزمن یکی از معضلات نظام سلامت است؛ مرگ و میر پنج ساله زخم‌های مزمن معادل مرگ و میر‌های ناشی از سرطان‌های پستان (شایع‌ترین سرطان زنان)، پروستات (شایع‌ترین سرطان مردان) و لنفوم است. از سوی دیگر شیوع ابتلا جامعه به دیابت بسیار بالاست؛ نزدیک به ۷ میلیون نفر در ایران دچار دیابت هستند و ۱۵ درصد آن‌ها دچار زخم مزمن می‌شوند که این امر منجر به قطع عضو (انگشت یا پا) آن‌ها خواهد شد.

وی اظهارداشت: زخم‌های مزمن، حجم بالایی از هزینه‌های مادی و معنوی برای جامعه به همراه دارد. با توجه به اینکه یکی از عارضه‌های بیماری‌های غیرواگیردار (مانند دیابت) چاقی و کم تحرکی است. افراد مبتلا به این عارضه عمدتا شرایط جسمی و مالی خوبی ندارند بنابراین باید به این بیماران توجه ویژه‌ای شود.

به گفته وی، اکنون محققان مجموعه ما روی درمان این بیماران تمرکز ویژه‌ای داشته و مطالعاتی پیرامون روش‌های درمانی و پانسمان‌ها این بیماران انجام داده اند. خوشبختانه تاکنون نتایج خوبی نیز از درمان‌های مختلف مانند ماگوت تراپی (لارو درمانی) و تولید پانسمان‌های نوین کسب کرده ایم.

حبیبی اظهار کرد: بناداریم این خدمات را گسترش دهیم و مراکز دیابت و زخم مزمن را در ۵ استان دیگر در ۵ مرکز جهاددانشگاهی راه اندازی کنیم. همچنین شبکه درمانگران زخم را تشکیل داده ایم. طی چند سال گذشته نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از پزشکان و پرستاران را به عنوان درمانگران زخم آموزش داده ایم تا بتوانند اطلاعات مناسب علمی برای درمان‌های زخم داشته باشند.

رئیس جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره اهمیت تولید پانسمان‌های نوین گفت: سالانه نزدیک به ۲۰ میلیون دلار برای درمان زخم‌های مزمن، پانسمان‌های نوین وارد کشور می‌شود که هزینه بسیار هنگفتی است. متاسفانه به دلیل اعمال تحریم ها، واردات برخی از این پانسمان‌ها برای درمان زخم‌های خاص با مشکل مواجه شده است. این امر موجب شده بسیاری از بیماران متحمل آسیب‌های روحی شوند از اینرو مجموعه ما در تلاش است تعدادی از پر مصرف‌ترین پانسمان‌ها را تولید کند. اکنون چند واحد جهاددانشگاهی نیز در این زمینه با ما همکاری داشته اند و پیشرفت‌های خوبی هم در این زمینه کسب کرده ایم.

وی تاکید کرد: در نظر داریم که کار‌های علمی و روند تجاری سازی چند نوع پانسمان را هرچه سریعتر انجام دهیم و این محصولات را وارد بازار کنیم. عمدتا این پانسمان‌ها برای زخم‌های مزمن و بستر استفاده می‌شوند، اما تکنولوژی مورد استفاده آن‌ها نزدیک به پانسمان‌های بیماران پروانه‌ای است از اینرو برای درمان این بیماران نیز می‌توان از چنین پانسمان‌هایی استفاده کرد.

 بیماری پروانه‌ای جزو بیماری‌های بسیار سخت و طاقت فرسا بوده که باعث می‌شود تا روی پوست افراد زخم‌های بسیار شدیدی ایجاد شده و پوست آن‌ها شکننده شود. پانسمان این گونه زخم‌ها کاملا با پانسمان زخم معمولی تفاوت داشته و باتوجه به تحریم‌ها و شرایط اقتصادی کشور ورود و در دسترس بودن این نوع پانسمان‌ها بسیار سخت است که امیدواریم با تکنولوژی محققان جهاددانشگاهی هرچه سریعتر بیماران پروانه‌ای نیز بتوانند این چالش و رنج را پشت سر بگذارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب