کشف مولکولی در مغز که بیماری ام اس را متوقف میکند
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، الیگودندروسیت ها، نوعی سلول گلیایی هستند که منحصراً در سیستم عصبی مرکزی، یعنی در مغز و نخاع یافت می شوند. این سلولها، غلاف میلین، که در طول حمله خودایمنی آسیب می بیند را در اطراف آکسونهای سلولهای عصبی ایجاد می کنند.
مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس، یک بیماری خود ایمنی است که در آن، میلین یا پوشش چربی سلول های عصبی فرسایش می یابد و در نتیجه منجر به آسیب عصبی و کاهش سرعت سیگنال دهی بین مغز و بدن می شود.
از برخی علائم این بیماری، می توان به تاری دید، بی حسی و دشواری در حفظ تعادل اشاره کرد. با اینکه راه هایی برای درمان این بیماری وجود دارند، اما منشا آن هنوز به خوبی شناخته نشده است و هیچ راهی برای معکوس کردن روند بیماری وجود ندارد.
پژوهشگران، پس از تزریق فراکتالکین به موش های مبتلا به ام اس، دریافتند که این درمان، تعداد الیگودندروسیت های جدید را در آنها افزایش داد. علاوه بر این، پژوهشگران، مشاهده کردند، التهاب که بخشی از آسیب ناشی از سیستم ایمنی است نیز در این موش ها کاهش یافت.
محققان گفته اند: این یافته ها بسیار ارزشمند هستند؛ اگر بتوانیم الیگودندروسیت های از دست رفته یا آسیب دیده را جایگزین کنیم، می توان با ایجاد میلین جدید، سیر پیشرفت بیماری را متوقف یا حتی برخی از علائم را معکوس کرد.
یافته های تحقیقاتی در مجله Stem Cell Reports، منتشر شده اند.
انتهای پیام/