دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1401 - 10:30
بر اساس مطالعات جدید؛

مورچه‌ها می‌توانند بوی تومورهای سرطانی را حس کنند

مورچه‌ها می‌توانند بوی تومورهای سرطانی را حس کنند
محققان دریافتند که مورچه‌ها به لطف گیرنده‌های بویایی قوی خود می‌توانند تومور‌های سرطانی را تشخیص دهند.
کد خبر : 828341

به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محققان دریافتند که مورچه‌ها به لطف گیرنده‌های بویایی قوی خود می‌توانند تومور‌های سرطانی را با بوییدن تشخیص دهند. این مطالعه نشان می‌دهد که مورچه‌های گونه Formica fusca قادر به تشخیص تومور‌های سرطانی با بوییدن ادرار بیماران هستند.

به گفته یکی از نویسندگان این مطالعه و محقق دانشگاه سوربن پاریس شمالی «از مورچه‌ها می‌توان به عنوان آشکارساز‌های زیستی برای تشخیص افراد سالم از افراد حامل تومور استفاده کرد. آموزش آن‌ها آسان است، سریع یاد می‌گیرند، بسیار کارآمد هستند و نگهداری آن‌ها گران نیست.»

از سوی دیگر، Scientific American تاکید می‌کند که «ترکیبات آلی فرار که به طور خاص توسط تومور‌های سرطانی آزاد می‌شوند، اغلب در مایعات فیزیولوژیکی، از جمله عرق و ادرار و همچنین در بخار تنفس یافت می‌شوند.»

مورچه‌ها می‌توانند تومورهای سرطانی را در ادرار بو بکشند

نویسنده اصلی این مطالعه، Baptiste Piqueret، اخلاق شناس دانشگاه سوربن پاریس شمالی و تیمش کار خود را با پیوند تومور‌های سرطان سینه انسان به موش، شروع کردند. سپس از حیوانات سالم و مبتلا به تومور نمونه ادرار گرفتند. آن‌ها به مورچه‌ها آموزش دادند تا ادرار جوندگان حامل تومور را با قند مرتبط کنند. مورچه‌های ابریشمی که در ظرف قرار گرفتند، زمان بیشتری را در نزدیکی لوله‌های ادرار موش‌های بیمار در مقایسه با ادرار موش‌های سالم سپری کردند.

آموزش این موجودات برای تشخیص سرطان بسیار سریع‌تر از آموزش سگ‌ها بوده است. تنها چیزی که برای این مهم لازم است، ایجاد یک حافظه بلندمدت واقعی با نمایشی محرک است. علاوه بر این، این حافظه ایجاد شده در برابر انقراض هم مقاوم است.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب