آمریکا و آلمان با ارسال تانکهایشان به اوکراین موافقت کردند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از بی بی سی، آنگونه که از گزارشها برمی آید، آمریکا و آلمان قرار است بعد از ماهها تعلل، بالاخره تانکهای پیشرفته اشان را در اختیار ارتش اوکراین بگذارند- اقدامی که به زعم کی یف میتواند نتیجه بازی را در میدان نبرد با روسیه تغییر دهد.
انتظار میرود که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به زودی از تصمیم واشنگتن مبنی بر ارسال ۳۰ دستگاه تانک M۱ آبرامز به اوکراین رونمایی کند.
همچنین، گزارشها حاکی از آن است که «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان هم تصمیم گرفته که دست کم ۱۴ دستگاه تانک لئوپارد ۲ به اوکراین ارسال کند.
«آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن، به این اخبار واکنش نشان داده و این اقدام را آشکارا تحریک آمیز تلقی کرده است.
برای ماه ها، آلمان از سوی شرکای ناتو برای ارسال لئوپارد ۲ به اوکراین تحت فشار بود، اما برلین اصرار داشت که به شرطی با خواسته شرکا موافقت خواهد کرد که آمریکا هم تانکهای آبرامز خود را در اختیار اوکراین قرار دهد. در مقابل، واشنگتن به این شرط تن نمیداد و این طور استدلال میکرد که آموزش استفاده از آبرامز زمان بر و نگهداری و تعمیر آنها دشوار است و این تجهیزات به درد ارتش اوکراین نمیخورد.
از سوی دیگر، حزب «سوسیال دموکرات» به عنوان حزب متبوع «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان به هرگونه مداخله نظامی که تنش با مسکو را تشدید و ناتو را مستقیما وارد درگیری کند، بدبین است.
منابع آگاه گفته اند که دولت واشنگتن حداکثر تا امروز چهارشنبه از تصمیم خود برای ارسال آبرامز به اوکراین رونمایی میکند، اما زمان تحویل آنها همچنان مشمول گمانه زنی است و شاید تانکهای آمریکایی برای رسیدن به میدان جنگ اوکراین ماهها و حتی سالها فاصله داشته باشند.
لهستان این هفته از آمادگی خود برای ارسال لئوپاردهای آلمانی به اوکراین خبر داده بود و برلین هم گفته بود که سد راه ورشو برای اجرای این تصمیم نخواهد شد.
دست کم ۱۶ کشور اروپایی به تانکهای آلمانی لئوپارد ۲ مجهز هستند، اما همه آنها داوطلب ارسال آنها به اوکراین نبوده اند حال آنکه تصمیم احتمالی شولتز برای برداشتن موانع موجود، ممکن است نظر آنها را هم تغییر دهد.
با این حال، کی یف تا برخورداری از ۳۰۰ دستگاه تانک مدرنی که میتواند ضامن پیروزی اوکراین در صحنه جنگ با روسیه باشد، فاصله زیادی دارد.
اما حتی برخورداری اوکراین از یک سوم این رقم (۱۰۰ تانک) میتواند همچنان تاثیر چشمگیری در تغییر معادله بازی داشته باشد.
انتهای پیام/