بودجه بهداشت و درمان نسبت به سال گذشته رضایتبخش است، اما کافی نیست
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، علی اصغر باقرزاده،عضو کمسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا در تشریح نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۲، میگوید: بودجه سلامت مزیتها و نقطه ضعفهای جدی دارد. از مزیتهای این لایحه میتوان توجه به صندوق بیماران صعب العلاج و افزایش بودجه آن اشاره البته اعضای کمسیون تلاش به اضافه کردن رقم آن دارند.
وی ادامه میدهد: مزیت بعدی لایحه بودجه، پوشش بیمه همگانی اقشار کم درآمد مثل بهزیستی، کمیته امداد و سه دهک پایین و افزایش ۴۲ درصدی هزینههای جاری که حقوق و مزایا را شامل میشود است که در سال قبل مشکلاتی وجود داشت.
عضو هیئت رییسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ تاکید میکند لایحه بودجه ۱۴۰۲ در بخش بهداشت و درمان چند مشکل جدی دارد که خلاف قانون است و ادامه میدهد: طبق قانون باید یک درصد مالیات بر ارزش افزوده و ١٠ درصد خالص درآمدهای هدفمندی یارانهها به بخش سلامت برای بهبود وضعیت شبکههای بهداشت مناطق محروم برای اندگاری پزشک و خانههای بهداشت مصرف شود. طبق برآوردها این میزان در سال آینده ۶۵ همت است که رعایت نشده است.
این عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه میدهد: موضوع بعدی، درآمد حاصل از محل، یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به بخش سلامت است، پیش بینی ما ۵۵ همت (میلیارد تومان) است، اما ٣۵ همت دیده شده است و این موضوع هم یکی دیگر از نقاط ضعف لایحه بودجه محسوب میشود و قانون رعایت نشده است.
باقرزاده مهمترین چالش در لایحه بودجه سلامت را موضوع یارانه دارو میداند و میگوید: امسال که ما با مسئله دارو مشکل داشتیم و مردم ناراضی بودند. دولت مدعی بود که سه و نیم میلیارد دلار برای دارو پول داده است، اما برای سال بعد میزان یارانه دارو در لایحه بودجه ۶٩ هزار همت (میلیارد تومان) پیش بینی کرده است. میخواهیم بدانیم این رقم را با دلار ۱۵ تومانی محاسبه کردند؟ برای سال آینده به بیش از ۱۰۵ همت بودجه برای یارانه دارو نیاز است که فقط به شرایط امسال برسیم. اینجاست که باعث نگرانی اعضای کمسیون بهداشت شده است که شما بودجه دارو را به اندازه امسال هم در نظر نگرفته اید!
این متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: موضوعات دیگری که میتوان مطرح کرد این است که ردیف اورژانس هوایی و بیمارستانهای فرسوده که باید تعمیرات اساسی شوند حذف شده است. برای دانشگاههای پزشکی و برای دانشجویان پزشکی و قسمت دانشجویی ، همچنین برای بیمارستانهای جدید و تازه احداث نیز بودجه خوبی در نظر گرفته نشده است.
انتهای پیام/