کارگروهی برای استفاده همزمان دانشجویان از تسهیلات حمایتی فرصت مطالعاتی تشکیل شود
گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا: برخی دانشجویان دوره دکتری که هم حائز شرایط استفاده از تسهیلات سازمان امور دانشجویان و نیز برنده جایزه بنیاد ملی نخبگان موسوم به طرح شهید وزوایی هستند، از رویه جاری قانونی در انتخاب فقط یکی از این ۲ تسهیلات گلایه مندند.
**شهرکی: انتخاب بین یکی از ۲ تسهیلات انگیزه دانشجویانی که به دنبال پیشرفت کشور هستند را میگیرد
در این راستا، عزیز شــهرکی، دانشــجوی مقطع دکتری تخصصی رشته مهندسی علم و مواد دانشکده مهندسی و علم مواد دانشــگاه صنعتی شــریف و برنده جایزه البرز(نوبل ایرانی) با بیان اینکه برنده جایزه طرح شهید وزوایی بنیاد ملی نخبگان و همچنین جزو آن دسته از دانشجویان دکتری که هزینه فرصت مطالعاتی در خارج از کشور از سازمان امور دانشجویان را دریافت میکنند، نیز هستم به خبرنگار آنا میگوید: «اما طبق قانون جدید، فقط از یک سهمیه میتوان استفاده کرد درصورتیکه همان هزینه نیز، مبلغ بسیار پایینی است، حتی مجموع دو سهمیه نیز مبلغ پایینی محسوب میشود. همین عامل و انگیزه دانشجویانی که به دنبال انجام فرصتها و پیشرفت کشور را میگیرد.»
وی درخواست خود از وزارت علوم را به این صورت مطرح میکند: «با انتخاب بین دو تسهیلات انگیزه دانشجویان را سرکوب نکنید و سعی در حمایت از دانشجو داشته باشید. ازنظر مادی و معنوی از دانشجویان حمایت کنید. کارگروهی تشکیل شود که برخی دانشجویان مستعد از هر ۲ تسهیلات بتوانند استفاده کنند.»
**داداش پور: بنیاد نخبگان به دلیل محدودیت تسهیلات وزارت علوم، جایزه شهید وزوایی را طراحی کرد
هاشم داداش پور، رئیس سازمان امور دانشجویان در رابطه با طرح این گلایه ، به خبرنگار آنا میگوید: «منابع پولی که در سازمان امور دانشجویان و در بنیاد ملی نخبگان وجود دارد، یک منبع بیشتر نیست.ما وظیفهداریم، تعداد بیشتری از دانشجویان را برای انجام فرصت مطالعاتی به خارج از کشور اعزام کنیم؛ بنابراین منبعی که در سازمان امور دانشجویان وجود دارد برای دانشجویانی است که تحقیقاتشان با اولویتهای کشور تطبیق دارد و باید آمادگی برای اعزام به خارج از کشور داشته باشند.»
به باور داداش پور؛ اگر یک دانشجویی هم از تسهیلات سازمان امور دانشجویان و هم از بنیاد ملی نخبگان برای فرصت مطالعاتی استفاده کند، عملاً فضا را برای اعزام یک دانشجوی دیگر تنگ میکند، اظهار میکند: «درزمانی که با امکانات موجود توان اعزام دو دانشجو را داریم چنانچه یک دانشجو از ۲ منبع استفاده کند، عملاً حقی از یک دانشجوی مستعد دیگر ضایع کرده است.»
یکی از تسهیلات جایزه تحصیلی بنیاد ملی نخبگان برای فرصت مطالعاتی خارج از کشور است، لذا وی تأکید میکند: «بنیاد به دلیل محدودیت تعداد اعطای تسهیلات سازمان امور دانشجویان به دانشجویان، این جایزه را طراحی کرد. قاعده کلی این است که دانشجویی که از فرصت مطالعاتی سازمان استفاده کرده است از تسهیلات بنیاد استفاده نکند تا فرصت بیشتر و گستردهتری برای دانشجویان دیگر اتفاق بیفتد.
داداش پور ادامه میدهد: «ما در حال حاضر حدود ۳ میلیارد ریال برای اعزام هر دانشجو هزینه میکنیم که با توجه به منابع محدودی که داریم، هزینه بالایی است. طبیعتاً اگر چنانچه فرصت برای باقی دانشجویان ایجاد نکنیم، نسبت به ایجاد پنجرههای فرصت بینالمللی برای دانشجویان کوتاهی میشود.»
**زلفی گل: در حال حاضر دانشجویانی همزمان از هر دو حمایت برای فرصت مطالعاتی بهرهمند میشوند
این در حالی است که محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم ، با رد انتخاب بین یکی از ۲ تسهیلات به خبرنگارآنا می گوید: «خیر در حال حاضر دانشجویانی هستند که همزمان از هر ۲ حمایت برای فرصت مطالعاتی بهرهمند میشوند.»
گفتنی است، فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری یک دوره ۶ تا ۹ ماهه است که از طریق یک دانشگاه در خارج از کشور برای تحقیقات پیشرفته دانشجویان ایرانی فراهم میشود. در این دوره نسبتاً کوتاه دانشجویان تحقیقات و مطالعه را در کنار اساتید خارجی انجام میدهند و زمینهای برای به اشتراکگذاری مؤثر دانش و اطلاعات بهروز فراهم خواهد شد.
شیوه نامه فرصت مطالعاتی سازمان امور دانشجویان
شیوهنامه پشتیبانی از فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور (طرح شهید وزوایی)
انتهای پیام/