دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:

برگزاری تریبون آزاد دانشجویی نشان‌دهنده فضای گفت‌وگو در جمهوری اسلامی است

برگزاری تریبون آزاد دانشجویی نشان‌دهنده فضای گفت‌وگو در جمهوری اسلامی است
کلانتری با اشاره به اینکه رفتار بی‌سابقه‌ دانشجویان در حوادث اخیر، نتیجه‌ رها کردن عرصه‌ فرهنگ است، گفت: برگزاری تریبون آزاد دانشجویی نشان‌دهنده‌ وجود فضای گفت‌وگو در جمهوری اسلامی است.
کد خبر : 826670

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دیدار با رئیس دانشگاه تبریز و رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: عملکرد درخشان مدیریت دانشگاه تبریز در حوادث اخیر در تمامی محافل و مجالس در تمامی سطوح حتی در شورای عالی امنیت ملی زبانزد بوده و ما از ریاست، اعضای هیأت رئیسه، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه تبریز سپاسگزار هستیم.

وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده از سوی دانشگاه تبریز در حوادث اخیر، می‌تواند الگویی برای سایر دانشگاه‌ها باشد، ادامه داد: دانشگاه تبریز به‌دلیل وجود برخی مسائل از جمله قومیت گراها، حوادث منطقه، مشکلات اقتصادی و... می‌توانست آبستن حوادث تلخی باشد که درایت و مدیریت خالصانه دکتر نصراله زاده که ترکیبی از نصیحت و برخورد قانونمندانه بود، موجب آرام شدن فضای دانشگاه شد.

کلانتری با اشاره به برگزاری تریبون آزاد در دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه تبریز به‎‌عنوان اولین دانشگاه در حوادث اخیر جرأت به خرج داده و تریبون‌های آزاد دانشجویی را برگزار کردند و نشان دادند که بستر و فضای گفتگو در جمهوری اسلامی ایران حتی برای مخالفان نیز وجود دارد و نه تنها مرعوب فضای سخت و سنگین تبلیغاتی دشمنان نظام نشدند، بلکه با این فرض که دانشجویان مانند فرزندان ما هستند، با توکل بر خداوند و تمسک به شیوه و راه امامین انقلاب، دانشگاه تبریز را از شرایط سخت و خطرناک خارج کردند.

**رفتار بی‌سابقه دانشجویان در حوادث اخیر، نتیجه رها کردن عرصه فرهنگ است

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص درس‌ها و عبرت‌های حوادث اخیر نیز گفت: علاوه بر شناخت شیوه‌های جدید دشمنیِ دشمنان انقلاب اسلامی، مهم‌ترین درسی که ما باید از حوادث اخیر بگیریم این است که باید به کم‌کاری‌های خودمان پی ببریم و اینکه ما در طول سال‌های اخیر چه ضعف‌هایی داشتیم که نتیجه و خروجی این ضعف‌ها منجر به شکل‌گیری این حوادث شد. حرف‌ها و رفتار‌های بی‌سابقه‌ای که در این ایام از سوی دانشجویان در کف دانشگاه‌ها انجام شد، نتیجه رها کردن عرصه فرهنگ در طول سال‌های اخیر است.

وی همچنین با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت ۲۲دانشجوی کارگاه دانشکده فنی دانشگاه تبریز، این شهدا را بهترین الگوی فرهنگی و علمی برای دانشجویان عصر حاضر عنوان کرد و افزود: ما نباید اجازه دهیم که شهدا با دارابودن ظرفیت‌های بالا، مهجور بمانند.

کلانتری با اشاره به زنده ماندن روحیه مطالبه‌گری و نقش آفرینی در بین دانشجویان در حوادث اخیر گفت: باید قبول کنیم که اگر در شرایط عادی کار فرهنگی انجام ندهیم، مجبور هستیم در شرایط بحرانی چندین برابر شرایط عادی هزینه کنیم تا بلکه به وضعیت عادی برگردیم. در حالی که اگر ما به‌جای بهانه کردن کمبود امکانات و دست رد به سینه دانشجویان، آن‌ها را متولی اصلی کار‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قرار دهیم، مطمئن باشید با هزینه‌های بسیار کمتری نسبت به سایر برنامه‌ها، نتایج بسیار خوبی کسب خواهیم کرد.

**باید به‌صورت عملی نشان دهیم که خدمتگزار مردم هستیم

صفر نصراله زاده، رئیس دانشگاه تبریز نیز در  این دیدار اظهار داشت: ما باید با سرلوحه قراردادن شهدا، به‌صورت عملی به مردم نشان دهیم که خدمتگزار آن‌ها هستیم.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۲۷دی دانشگاه تبریز، با تأکید بر ضرورت الگو قراردادن این شهدا، اظهار کرد: همه ما مدیون شهدا هستیم و باید مرام و منش شهدا را سرلوحه کار خود قرار دهیم و رهروان خوبی برای آن‌ها باشیم.

نصراله زاده با اشاره به جایگاه والای شهدای ۲۷دی دانشگاه تبریز، تاکید کرد: از معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری می‌خواهیم در بودجه سال آینده ردیفی برای ایجاد زیارتگاه برای این شهدای عزیز، اختصاص داده شود.

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث اخیر در دانشگاه‌ها گفت: هرکاری که در این حوادث انجام دادیم، جزو وظایف و مسئولیت‌های ما بود و کار اصلی ما از این به بعد شروع می‌شود. ما باید به‌صورت عملی به مردم نشان دهیم که خدمتگزار آن‌ها هستیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ما به لحاظ فیزیکی این تجمعات را جمع آوری کرده و اوضاع را سر و سامان دادیم، اما به لحاظ فکری باید کار‌های زیادی انجام دهیم و در همین راستا چندین جلسه با حضور اساتید روان‌شناسی، علوم تربیتی، حقوق و... برگزار کرده و به فکر پیدا کردن راه درمان مشکلات هستیم.

نصراله زاده در خاتمه با اشاره به ضرورت چابک سازی معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشکده‌ها اظهار کرد: باید با ایجاد معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشکده‌ها بستری برای نقش‌آفرینی بیشتر این معاونت در دانشکده‌ها ایجاد شود.

**جهاد دانشگاهی حلقه واسط بین دانشگاه، جامعه و صنعت

حسن مسلمی نائینی ، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی نیز طی سخنانی در این جلسه گفت: خوشبختانه ارتباط خوبی بین دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی وجود دارد و ما باید از این ارتباط خوب و سازنده، نهایت استفاده را ببریم. جهاد دانشگاهی می‌تواند حلقه واسط بین دانشگاه، جامعه و صنعت باشد.

وی با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت شهدای ۲۷دی دانشگاه تبریز، ادامه داد: مسئولیت ما در قبال این شهدا بسیار سنگین است و نباید صرفا به برگزاری یک مراسم در طول سال بسنده کنیم. اگر این شهدا را به‌عنوان الگوی جوانان و دانشجویان مطرح و معرفی می‌کردیم، قطعا مشکلات فرهنگی امروز به وجود نمی‌آمد.

مسلمی همچنین خاطرنشان کرد: این شهدا ظرفیت‌های بسیار بزرگی هستند که ما می‌توانیم با استفاده از این ظرفیت، کار‌های اساسی فرهنگی و رسانه‌ای انجام دهیم و در این راستا، در حال تهیه کتاب برای معرفی ۱۰۳شهید جهاد دانشگاهی در سطح کشور هستیم.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در خاتمه ضمن قدردانی از حمایت‌های ریاست و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه تبریز از جهاد دانشگاهی استان، گفت: جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی ظرفیت‌های زیادی دارد و بازسازی و در نظر گرفتن محلی مناسب برای این سازمان جزو ضروریات است و ما از ریاست دانشگاه تبریز می‌خواهیم همکاری لازم را با جهاد دانشگاهی در خصوص در نظر گرفتن محلی مناسب برای این سازمان انجام دهند.

**دانشجویان باید متولی اصلی کار‌های فرهنگی باشند

حجت الاسلام محمد انوری، مسئول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی نیز در این دیدار گفت: تمامی کار‌ها و برنامه‌های ما باید جهت‌گیری فرهنگی داشته باشد. ما مخالف تصدی‌گری در کار‌های فرهنگی هستیم و معتقدیم باید فعالیت‌های فرهنگی در اختیار دانشجویان قرار گیرد.

وی ادامه داد: متأسفانه برخلاف علوم پایه و فنی  و مهندسی که تحقیقات و آزمایش‌های متعددی برای رسیدن به نتایج علمی انجام می‌شود، در علوم انسانی و موضوعات فرهنگی هیچ نرم افزاری وجود ندارد و هرکس از ظن خود در حال انجام کار فرهنگی است. در حالی که اگر ما به یک نرم افزار فرهنگی دست یابیم، می‌توانیم از روی این نرم افزار کار‌های فرهنگی را نیز پیش ببریم.

**ضرورت ایجاد معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشکده‌ها

حجت الاسلام سعید علیزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز نیز با تأکید بر ضرورت ایجاد معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشکده‌ها اظهار کرد: ما باید به لحاظ ساختاری و اداری باید از شکل ابتدایی خارج شویم و در این راستا ایجاد معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشکده‌ها مهم و ضروری به نظر می‌رسد.

وی ادامه داد: همان طور که در حوادث اخیر شاهد بودیم، تمامی معاونین، مدیران، اساتید و کارکنان پای کار بودند تا دانشگاه را از شرایط بحرانی خارج کنند، اما ما باید سعی کنیم در شرایط عادی نیز این وحدت و همکاری را حفظ کنیم.

گفتنی است، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و مسلمی نائینی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در سفری یک روزه به تبریز ضمن حضور و سخنرانی در مراسم گرامیداشت شهدای ۲۷دی دانشگاه تبریز، جلساتی را نیز با دانشجویان برگزار می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب