دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک متخصص پوست و مو:

مصرف زیاد شیر برای افراد مبتلا به آکنه پوستی مضر است

مصرف زیاد شیر برای افراد مبتلا به آکنه پوستی مضر است
اميرهوشنگ احسانی با بیان اینکه جای جوش، به راحتی بهتر نمی‌شود و درمان سختی دارد، گفت: بهتر است افرادی که آكنه دارند كمتر شیر مصرف كنند.
کد خبر : 825174
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، جای جوش، به راحتی بهتر نمی‌شود و درمان سختی دارد؛ پس قبل از جا ماندن آن‌ها، باید به جوش‌ها رسيدگی شود.
 
اميرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو با بیان اینکه آكنه يا جوش، پروسه‌ای است كه در دوران بلوغ در افرادی كه زمينه آن را دارند، ممكن است ايجاد شود، گفت: همه افراد دچار آكنه نمی‌شوند و برای ايجاد آكنه چند فاكتور لازم است. چربی و التهاب پوست، افزايش ميكروب‌های سطح پوست باعث ایجاد جوش می‌شود.
 
وی ادامه داد: ممكن است فردی پوست خشک داشته باشد؛ ولی جوش هم بزند. به هرحال، اين جوش زدن، ممكن است خود به خود خوب شود اما در بعضی افراد تا سنين بالاتر ادامه پيدا می‌كند. از این رو، قابل پيش بينی نيست، جوش، تا چه زمانی طول می‌كشد تا رفع شود.
 
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه جوش فقط برای سن بلوغ نيست و ممکن است خود به خود درمان نشود، ادامه داد: نكته مهم اين است که فردی كه آكنه دارد بايد بيشتر مراقب باشد، تا جای آكنه‌ها نماند. بنابراین درمان زودتر جوش‌ها احتمال جا گذاشتن جوش‌ها را كمتر می‌كند. جای جوش، به راحتی بهتر نمی‌شود و درمان سختی دارد؛ پس قبل از جا ماندن آن‌ها، باید به جوش‌ها رسيدگی شود. البته در بعضی از پوست‌ها، جای جوش‌ها بدون دست كاری هم باقی می‌ماند که اين خاصيت پوست است.
 
احسانی درباره احتمال خارش و درد آكنه، بیان کرد: ممكن است جوش‌ها آن قدر التهابی و چركی باشند كه دردناک شوند و خارش داشته باشند. جوش‌های كيستی بيشتر دردناک می‌شوند. این را نیز بگویم که آكنه جنسيت ندارد، بدین معنا که در مردان و زنان تفاوتی ندارد. شيوع آکنه در هر دو گروه، برابر است اما آكنه‌های شديد در آقايان بيشتر است.
 
وی درباره تاثیر درمان‌های خانگی در درمان آکنه افزود: بعضی افراد درمان‌های خانگی برایشان تاثیرگذار بوده است؛ ولی هميشه اين‌طور نيست. مصرف ميوه، سبزی و غذاهای دريايی جوش را كم می‌كند. استرس، جوش را بيشتر می‌كند و شير، جوش زا است. شير را افرادی كه آكنه دارند بايد كمتر مصرف كنند. از مواد و كرم‌های چرب و لوازم آرايش كمتر بايد استفاده كرد؛ زیرا با مصرف آن‌ها، منافذ پوست فردی که آكنه دارد، بسته می‌شود و جوش‌ها با لوازم آرايش بيشتر می‌شود. شست‌و‌شوی زياد كمک دهنده نيست و باید به اندازه و ولرم پوست را شست. همچنین، ضدآفتاب و محصولات برای افرادی كه پوست چرب و آكنه‌ای دارند بايد فاقد چربی باشد.
 
این متخصص پوست و مو در پاسخ به این پرسش که آيا جوش صورت مسری و واگيردار است؟، گفت: باكتری روی پوست همه افراد وجود دارد و منتقل نمی‌شود. به هيچ وجه، واگير دار و مسری نيست؛ اما می‌تواند جوش زدن ژنتيكی باشد. بدین معنا که زياد چرب بودن پوست، به ژنتيک هم بستگي دارد؛ همچنین بيشترين ناحيه برای آكنه ناحيه صورت، سينه، گردن، پشت كمر و به ندرت روی دست‌ها است؛ البته جوش‌هايی كه در ناحيه‌های ديگر مثل ران يا باسن زده می‌شود، آكنه نيستند و شرايط و عامل ميكروبی آن‌ها متفاوت است.
 
احسانی اظهار کرد: ضرورتاً پوست چرب، جوش دار نيست، اما ۹۰ درصد از افرادی كه جوش می‌زنند، پوست چربی دارند و ١٠ درصد پوست خشک. «وی ترين» داروی آكنه و جوش است، بايد با احتياط مصرف شود و تحت نظر دكتر استفاده شود و منع مصرف در زنان باردار دارد.
 
انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب