دنبالهدار عصر یخبندان در آسمان شب ظاهر میشود
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، دنبالهداری که در عصر یخبندان در آسمان شب سیاره زمین مشاهده شده بود، بهزودی دوباره در بالای سر ما دیده خواهد شد. ناسا میگوید دنبالهدار C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) که هر ۵۰ هزار سال یکبار به دور خورشید میچرخد، در بهمنماه در آسمان ظاهر میشود.
براساس بیانیه ناسا، دنبالهدار C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) در تاریخ ۱۲ بهمن از فاصله ۴۱.۸ میلیون کیلومتری زمین عبور خواهد کرد. البته علاقهمندان میتوانند اوایل بهمنماه این دنبالهدار را با چشم غیرمسلح مشاهده کنند. برای بررسی دقیقتر C/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) میتوان از دوربین یا تلسکوپهای مبتدی هم استفاده کرد.
اخترشناسانی که حرکت دنبالهدار مذکور را ردیابی کردهاند، میگویند این دنبالهدار هالهای به رنگ آبی-سبز و دنبالهای به رنگ طلایی دارد. E۳ اولینبار با رصدخانه Zwicky Transient Facility (ZTF) در ماه مارس ۲۰۲۲ توسط «برایس بالین» و «فرانک ماشی» کشف شد.
**دنبالهدار E۳ چه مشخصاتی دارد؟
ناسا درباره این دنبالهدار نوشته است: «E۳ از زمان اکتشاف بهشدت درخشانتر شده و اکنون درحال حرکت در صورت فلکی تاج شمالی در آسمان بامدادی است. نور این دنبالهدار هنوز کمتر از آن است که بدون تلسکوپ دیده شود. اما این تصویر که در تاریخ ۱۹ دسامبر تهیه شده است، هاله سبزرنگ دنبالهدار، دم کوتاه غباری و دم بلند کمرنگ آن را نشان میدهد که در یک میدان دید عریض ۲.۵ درجهای گسترده شده است.»
دنبالهدار E۳ در تاریخ ۲۲ دیماه به نزدیکترین فاصله با خورشید میرسد و بعد در تاریخ ۱۲ بهمنماه در نزدیکترین فاصله با زمین قرار خواهد گرفت. پیشبینی سطح روشنایی دنبالهدارها کار بسیار سختی است، اما انتظار میرود که E۳ فقط در آسمان شب قابلدیدن باشد. قدر روشنایی این دنبالهدار در زمان اکتشاف در فاصله ۶۴۰ میلیون کیلومتری زمین، حدود ۱۷.۳ بود.
E۳ اولین دنبالهداری است که پس از حضور دنبالهدار NEOWISE در آسمان زمین در تابستان سال ۲۰۲۲، قابلمشاهده خواهد بود. برای مشاهده این دنبالهدار باید در محیط تاریکی قرار بگیرید و حداقل نیم ساعت به چشمان خود زمان بدهید تا به تاریکی آسمان عادت کند.
انتهای پیام/۴۱۴۴
انتهای پیام/