کدام دستیار هوشمند بیشتر مورد توجه کاربران قرار دارد؟
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، با پیشرفت فناوری و توسعه فضای مجازی، رفته رفته زندگی به سمت دیجیتالی شدن به پیش میرود. دستیار صوتی هوشمند یکی از فناوریهای جدید است که کار را برای کنترل ابزارهای مختلفی همچون تلفن همراه هوشمند، تبلت، لپ تاپ و حتی تلویزیون راحتتر میکند. این برنامه با گوش کردن، هر آنچه را که مخاطب درخواست کند، انجام میدهد. این تکنولوژی برای ارائه خدمات خود به مخاطبان، نیازمند اینترنت و دستگاههای هوشمند است. هوش مصنوعی در عصر جدید مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان گوشیهای همراه قرار گرفته و از این فناوری در طراحی دستیار صوتی گوشیهای هوشمند استفاده میشود.
شاید این تفکر در میان عموم مردم وجود داشته باشد که بهترین دستیارهای صوتی دنیا فقط کاربرد شخصی دارند، اما حقیقت این است که آنها در برنامهریزیهای تجاری نیز مهارت دارند و به بهرهوری بیشتر سازمانها کمک میکنند. از کاربردهای این فناوری میتوان به برنامه ریزی برای قرار ملاقات، یادآوری تاریخ جلسات، تهیه لیست خرید، قابلیت مدیریت زمان، تجزیه و تحلیل دادهها، سرگرم کردن کودکان، به روزرسانی اطلاعات، پیدا کردن تلفن گم شده، تسلط به زبانهای مختلف، پاسخ به نیازهای مشتری، مسیریابی، پخش موسیقی، پیش بینی آب و هوا، تنظیم تایمر برای بهروری از زمان و... اشاره کرد. در چند سال اخیر شرکتهای بزرگی همانند گوگل، مایکروسافت، سامسونگ و اپل در زمینه دستیار صوتی فعال بودهاند. این قابلیت با استفاده از فرمانهای صوتی امکان کنترل دستگاه را برای کاربران فراهم میکند.
**Cortana؛ محصولی از مایکروسافت
همزمان با معرفی سیستم عامل ویندوزفون ۸.۱، شرکت مایکروسافت از دستیار صوتی هوشمند جدید خود با نام Cortana رونمایی کرد. اوج شکوفایی این دستیار صوتی در زمان معرفی مایکروسافت از سیستم عامل ویندوز ۱۰ بود. این برنامه با عبارت Hey Cortana فعال میشود. هر آنچه از دستیارهای صوتی دیگر میپرسید، از Cortana نیز قابل پرسش است. با استفاده از این دستیار صوتی هوشمند میتوان از شرایط آب و هوایی، اخبار ورزشی و همچنین حل مسائل ریاضی کمک گرفت. Cortana همانند Siri اپل کمی شوخ طبع است و میتواند برای شما لطیفه هم تعریف کند. کاربران گوشیهای اندرویدی نیز میتوانند از این دستیار صوتی استفاده کنند. این امکان از بروزرسانی نسخه ۲.۸ دستیار صوتی کورتانا در اختیار کاربران قرار گرفت و پس از فعال شدن با نگه داشتن دکمه هوم به جای دستیار صوتی شرکت گوگل، میتوان از Cortana استفاده کرد؛ بنابراین میتوان از تمام امکانات این دستیار همانند ویندوز استفاده کرد. به علاوه اگر این دستیار روی کامپیوتر شخصی ویندوز شما و یک گوشی اندرویدی با یک حساب کاربری فعال شود، میتوانید تماسهای از دست رفته و تمام اعلانهای گوشی خود را در کامپیوتر شخصی و روی ویندوز مشاهده کنید.
**اولین دستیار صوتی در دنیای گوشیهای همراه
Siri تنها دستیار صوتی بهینه شده برای سیستم عامل iOS شرکت اپل است که در واقع اولین دستیار صوتی در دنیای گوشیهای همراه نیز به حساب میآید و محبوبیت زیادی در بین کاربران دارد. دستیار صوتی سیری همزمان با گوشی آیفون ۴s به بازار عرضه شد و مورد توجه کاربران قرار گرفت. عملکرد این برنامه به این صورت است که فرد با فرمان گفتاری با برنامه ارتباط برقرار میکند و برنامه نیز به اجرای فرمان میپردازد. شرکت اپل معتقد است که سیری علاوه بر اینکه جملات شما را میشنود، منظور مخاطب را نیز متوجه میشود.
بیشتر بخوانید:
مایکروسافت نام و قابلیتهای دستیار صوتی خود را تغییر میدهد
فناوری دستیار هوشمند توسعه یافت
توسعه صنعت فناوری اطلاعات در گرو اصلاح تعرفه سرویسهای مخابراتی/ بومیسازی مودمهای ۵G در ایران
از قابلیتهای دستیار صوتی Siri میتوان به رزرو یک رستوران، مشاهده نتایج مسابقات ورزشی، ارسال پیام و ایمیل بدون نیاز به تایپ کردن متن مورد نظر، ترجمه صوتی به پنج زبان مختلف (فرانسوی، آلمانی، ماندارین، اسپانیایی و ایتالیایی) و حتی لطیفه تعریف کردن و ... اشاره کرد. این دستیار صوتی علاوه بر قابلیتهای ذکر شده میتواند از فرمانهای سادهتر همچون پخش موسیقی، افزایش یا کاهش نور صفحه نمایش، حل مسائل ریاضی، یادداشت برداری و بررسی وضعیت ترافیک را اجرا کند.
همه دستیارهای صوتی در پاسخ به پرسشهای مرتبط با اطلاعات عمومی، آبوهوا و کارهایی مانند تنظیم تایمر عملکرد بسیار مطلوبی دارند. البته، چون دستگاههای هوشمند هر کدام منبعهای متفاوتی برای جستجو دارند ممکن است در برخی از پرسشها شاهد پاسخهای متفاوت باشیم. در بخش تنظیم تایمر یک دستیار صوتی باید بتواند درخواست موردنظر کاربر را انجام دهد، اما Siri نمیتواند برای مخاطب چند تایمر بهصورت همزمان فعال کند و این امکان را فقط زمانی که به اسپیکر هوشمند اپل یعنی Homepod mini متصل است، ارائه میدهد.
شرکت سامسونگ همزمان با معرفی گوشی گلکسی S۸ و گلکسی S۸ پلاس از دستیار صوتی اختصاصی خود با نام بیکسبی رونمایی کرد. بیکسبی نخستین دستیار صوتی نیست که سامسونگ در گوشیهای هوشمند یا تبلتهای خود قرار داده است. این کمپانی سالها پیش دستیار صوتی S Voice را برای گوشیهای سری گلکسی اس خود تولید کرد، اما بدون شک بیکسبی نسبت به S Voice در رده بالاتری قرار دارد و قابلیتهایی به کاربر ارائه میدهد که در S Voice وجود نداشت.
کاربران میتوانند با استفاده از دستیار صوتی بیکسبی، گوشی موبایل گلکسی اس ۸ خود را به طور کامل مدیریت کنند؛ به گونهای که نیازی به لمس گوشی موبایل نیست و تنها با فرامین صوتی انجام کارهای مختلفی مانند کاهش حجم صدا، افزایش روشنایی تصویر یا اجرای اپلیکیشن خاصی امکانپذیر شده است. دستیار هوشمند سامسونگ که جایگزین S Voice شده است، همانند دیگر دستیارهای هوشمند موجود به واژگان یا عبارتهای مشخصی محدود نشده و در عوض تلاش دارد تا زبان کاربران را درک کند. در این صورت اگر کاربر هنگام استفاده از این دستیار مجازی اطلاعات کافی را در اختیار آن قرار ندهند، بیکسبی پرسشهای مختلفی را برای رسیدن به هدف، مطرح خواهد کرد. دستیار صوتی بیکسبی قادر است از هشت زبان مختلف دنیا پشتیبانی کند. این دستیار صوتی با توانایی انجام کارهایی مانند گرفتن سلفی یا شروع ضبط صدا، بیشترین کنترل را بر دستگاه تلفن همراه دارند و هرکدام از دستورات شما را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد.
**گوگل، هوشمندترین دستیار صوتی دنیا
شرکت Google با توسعه سیستم عامل اندروید و انواع سرویسهای اینترنتی گوگل برای راحتی کاربران خود اقدامات جدیدی را ارائه کرده است. یکی از مهمترین این اقدامات توسعه دستیارهای صوتی هوشمند است. اولین دستیار صوتی شرکت گوگل، Google Now است که انواع سرویسهای مختلف گوگل را پشتیبانی میکند. قابلیت Google Now با بیان کلمه Ok Google و یا لمس علامت میکروفون در پایین جستجوگر دستگاههای اندرویدی فعال شده و کاربران میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. با فعال شدن این قابلیت میتواند به عنوان یک تایمر و زنگ بیدار باش عمل کند و بر اساس دستوراتی که کاربر از او میخواهد برای شما یک زنگ بیدار باش تنظیم میکند. یکی از قابلیتهای Google Now تعریف یک واژه است که با فراخوانی گوگل و بیان کردن در ابتدای کلمه مدنظرتان به معانی آن دست پیدا میکنید. این قابلیت برای دانش آموزان و دانشجویان زبان انگلیسی بسیار مفید است.
این شرکت پس از Google Now یک دستیار صوتی هوشمند دیگر با نام Google Assistant را توسعه داد که نسخه هوشمندتری به شمار میرود و قابلیتهای بیشتری هم دارد. مثلا اگر بخواهید روزانه از وضعیت آب و هوا آگاه شوید از برنامه Google Now سوال تکراری «هوای امروز چطور است؟» را میپرسید، اما در Google Assistant نیازی به این کار نیست. شما میتوانید از این برنامه بخواهید که هر روز صبح، در یک ساعت مشخص وضعیت آب و هوا را اعلام کند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/