دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 دی 1401 - 13:01
طی پروژه تحقیقاتی محقق شد؛

ساخت ربات نرم‌افزاری برای دستیابی به سطح عملکرد رادیولوژیست‌ها

ساخت ربات نرم‌افزاری برای دستیابی به سطح عملکرد رادیولوژیست‌ها
یک ربات نرم‌افزاری که براساس هوش مصنوعی ساخته شده، توانسته تعدادی از آزمون‌هایی را پشت سر بگذارد که متخصصان رادیولوژی باید آن‌ها را پاس کنند.
کد خبر : 822363

به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی یکی از قدیمی‌ترین دستاوردهای دنیای فناوری محسوب می‌شود که امروزه نقش مهمی در زندگی تمامی کاربران جهان دارد و یکی از داغ‌ترین اصطلاحات روز در فناوری به حساب می‌آید. دلیل این امر این است که در سال‌های اخیر نوآوری‌ها و پیشرفت‌های بسیاری در زمینه هوش مصنوعی به وجود آمده که در گذشته فقط در فیلم‌های علمی تخیلی دیده می‌شدند، اما کم‌کم به واقعیت تبدیل شده‌اند. تقلید از ساختار مغز انسان، درک متقابل و کمک دوطرفه، خودآموزی و بازاندیشی در مورد گونه‌های مختلف حیات بیولوژیکی، جایگزینی افراد در مشاغل مختلف و تقلب در بازی‌های کامپیوتری همگی تنها برخی از کارهایی هستند که امروزه هوش مصنوعی می‌تواند انجام دهد. 

یکی از قدیمی‌ترین کاربردهای هوش‌مصنوعی در حوزه پزشکی است. تلاش‌های اولیه برای آوردن هوش مصنوعی به این حوزه شاید اندکی ناامیدکننده بود. اولین فناوری بر پایه‌ AI در این حوزه، MYCIN بود که در دهه‌ ۱۹۷۰ در دانشگاه پرینستون برای تشخیص عفونت‌هایی استفاده شد که از طریق خون منتقل می‌شوند. این فناوری و فناوری‌های مشابه در این دوره، با اینکه بسیار نویدبخش بودند، اما هیچ‌گاه از سطح نمونه‌های آزمایشگاهی فراتر نرفته‌اند.

اما امروزه با پیشرفت بیشتر تکنولوژی کمتر روزی است که خبری در حوزه‌ هوش مصنوعی در پزشکی منتشر نشود. البته بسیاری از فناوری‌های جدید مرحله‌ آزمایشی خود را می‌گذرانند و امید است که نتایج خوبی را به همراه داشته باشند. در حال حاضر یک ربات نرم‌افزاری که براساس هوش مصنوعی ساخته شده، توانسته تعدادی از آزمون‌هایی را پشت سر بگذارد که متخصصان رادیولوژی در بریتانیا باید آن‌ها را پاس کنند. به‌علاوه، امتیاز حاصله در این آزمون‌ها برای این هوش مصنوعی، بسیار شبیه امتیاز حاصله برای انسان‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید:

ساخت دستگاه الکترونیکی برای تشخیص سیگنال‌های بیماری و سلامت

**هوش مصنوعی به دنیای رادیولوژی ورود کرد

سیستم هوش مصنوعی جدیدی که در بریتانیا آزمایش شده، در یک مطالعه در شرایطی دو آزمون از ۱۰ آزمون رادیولوژیست‌ها را پاس کرده که خود انسان‌ها در همین آزمایش چهار آزمون را پشت سر گذاشتند. میانگین دقت کلی بات هوش مصنوعی در این ۱۰ آزمون ۷۹.۵ درصد بوده که در مقایسه با امتیاز ۸۴.۸ درصد در انسان‌ها قابل‌ توجه است.

محققان در این مطالعه سعی داشتند ببینند که آیا یک بات هوش مصنوعی می‌تواند بخش «گزارش سریع» در دوره فلوشیپ کالج سلطنتی رادیولوژیست‌های بریتانیا را پشت سر بگذارد یا خیر. بخش گزارش سریع از شرکت‌کنندگان می‌خواهد که ظرف مدت ۳۵ دقیقه ۳۰ تصویر رادیولوژی را تفسیر کنند. شرکت‌کنندگان باید برای قبولی حداقل ۹۰ درصد تصاویر را درست تفسیر کنند.

این هوش مصنوعی توسط شرکت فرانسوی Milvue توسعه داده شده و به‌ صورت تجاری در دسترس قرار دارد. این بات در آزمایش‌ها موفق به تشخیص صحیح تصاویری شد که متخصصان رادیولوژی معمولاً در ۹۱ درصد مواقع آن‌ها را درست شناسایی می‌کنند. در خصوص تصاویری که متخصصان هم اکثر مواقع در تشخیص آن‌ها اشتباه می‌کردند، هوش مصنوعی فقط در ۵۰ درصد مواقع خطا داشت.

هوش مصنوعی شرکت Milvue بیشتر در زمینه دست، استخوان‌های مچ دست و پا درست عمل می‌کرد؛ بنابراین برای تشخیص مناسب تصاویر شکمی و استخوان‌های محوری به آموزش‌های بیشتری نیاز است.

به گفته محققان «این نرم‌افزار هوش مصنوعی برای دستیابی به میانگین سطح عملکرد و مهارت رادیولوژیست‌هایی که به‌تازگی توسط کالج سلطنتی رادیولوژیست‌ها (FRCR) تأیید شده‌اند، به آموزش‌های بیشتری نیاز دارد.»

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب