دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1401 - 14:06
برای نخستین بار در ایران صورت گرفت؛

طراحی و تولید دو دستگاه پرکاربرد در صنعت برق توسط دانشجویان شریف

طراحی و تولید دو دستگاه پرکاربرد در صنعت برق توسط دانشجویان شریف
«دستگاه رله دیفرانسیل دیجیتال حفاظت ترانسفورمر» و «دستگاه اندازه‌گیری تخلیه جزئی سیار» دو محصول دانش بنیان بسیار مهم برای صنعت برق کشور، با تلاش‌های موفقیت‌آمیز دانشجویان دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری صنعت، طراحی و ساخته شد.
کد خبر : 821264

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، «دستگاه رله دیفرانسیل دیجیتال حفاظت ترانسفورمر» و «دستگاه اندازه‌گیری تخلیه جزئی سیار» دو محصول دانش بنیان بسیار مهم برای صنعت برق کشور، با تلاش‌های موفقیت‌آمیز دانشجویان دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری صنعت، طراحی و ساخته شد.

این دستگاه‌ها برای اولین بار در کشور توسط دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف طراحی، ساخته و به مرحله تولید رسیده است.

آزمایشگاه حفاظت سیستم‌های قدرت دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف از سال ۱۳۹۳، طراحی و ساخت «دستگاه رله دیفرانسیل دیجیتال ترانسفورمر‌های فوق توزیع» را با همکاری شرکت دانش‌بنیان همیان فن آغاز کرد و پس از موفقیت کامل در طراحی، ساخت و گذراندن مراحل type test و نصب نمونه در محل پست‌های شرکت برق منطقه‌ای تهران، با انعقاد قرارداد رویالتی با دانشگاه صنعتی شریف به شرکت همیان فن اجازه فروش این رله در سال ۱۴۰۰ داده شد.

همچنین، آزمایشگاه تحقیقاتی فشار قوی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف از سال ۱۳۹۶، طراحی و ساخت «دستگاه اندازه‌گیری سیار تخلیه جزئی» را آغاز کرده و پس از نهایی شدن پروژه و آزمون آن در پست‌های شرکت برق منطقه‌ای تهران، شرکت تولید فناوری دانش محور آذربایجان توسط دکتر فیروزی و دکتر، ولی زاده دو نفر از فارغ‌التحصیلان دانشکده مهندسی برق دانشگاه تاسیس شد و با عقد قرارداد اعطای رویالتی به دانشگاه صنعتی شریف، مجوز تولید و فروش آن را در سال ۱۴۰۰ دریافت کرد.

به گفته مهدی وکیلیان، استاد دانشکده مهندسی برق و سرپرست آزمایشگاه‌های حفاظت سیستم‌های قدرت و تحقیقاتی فشار قوی دانشگاه صنعتی شریف، با انعقاد این دو قرارداد، برگ زرینی بر افتخارات دانشکده مهندسی برق و دانشگاه صنعتی شریف در تامین نیاز‌های صنعت برق کشور افزوده شد و البته راهی طولانی برای تکامل آن و طراحی و ساخت سایر رله‌های پیشرفته و تکامل دستگاه اندازه گیری تخلیه جزئی برای تشخیص دقیق نوع عیب عایقی در پیش خواهد بود.

گفتنی است، این دستگاه‌ها هم اکنون به مرحله عقد قرارداد برای فروش رسیده اند. به گونه‌ای که طبق اعلام دانشگاه شریف روز یکشنبه هفته جاری، در مراسمی با حضور قراگزلو، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران، وکیلیان، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، سهیلی، مدیرعامل شرکت همیان فن و نیز ولی زاده، مدیرعامل شرکت تولید فناوری دانش محور آذربایجان، قرارداد خرید «۷۰ دستگاه رله دیفرانسیل دیجیتال حفاظت ترانسفورمر» و «۱۰ دستگاه اندازه‌گیری تخلیه جزئی سیار» مبادله شد.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب