حاج قاسم را نمیتوان از مردم جدا کرد
«سیدامیر حسینی» بازیگر، طراح و کارگردان نمایش «عقیق» که درباره حاج قاسم سلیمانی در جشنواره تئاتر استان تهران به صحنه رفته بود، در گفتوگو با خبرنگار تئاتر آنا به مناسبت نزدیک شدن به ایام شهادت شهید سلمانی عنوان کرد: نمایش ما همانطور که از نامش نیز مشخص است، از زبان عقیق انگشتر سردار با روایتی متفاوت آماده شده است.
وی در ادامه افزود: داستان از این قرار است که ما به سال ۱۳۷۳ یعنی زمان بمبگذاری در حرم امام رضا (ع) و پیدا شدن عقیق روی زمین حرم باز میگردیم که زمان پاکسازی این عقیق یار و رفیق سردار شد و حال اکنون سه سال است که از صاحبش جدا شده است. نگاه ما به این شی متفاوت و جاندار از زبان رفاقتش با شهید سلیمانی است.
حسینی با اشاره به اینکه نمایش مونولوگ و نوشته شهرام سلطانی است و توسط خودش نیز بازی میشود، گفت: خیلیها همیشه به دنبال راز این انگشتری بودند که همیشه همراه حاج قاسم بود و در عکسها نیز مشاهده میشود. عقیق در این اثر روایت میکند که عمری در دستان شهید سلیمانی بود به مکانهای مختلف از ایران تا لبنان رفته و جریانات و اتفاقات مختلف را دیده است.
وی در ادامه درباره متن نمایش گفت: کار یک بار با اجازه نویسنده بازنویسی شده است. من اصلا با دیدگاههای مختلف ایدئولوژیک کار ندارم، اما معتقدم که هنرمند متعهد به زمانه خود باید نگارهای برای آیندگان بگذارد که در این زمانه به زبان هنر چنی اتفاقاتی میافتد و چنین اشخاصی مثل حاج قاسم باید در تاریخ هنر دیده و شنیده شوند.
حسینی با بیان اینکه شهید سلیمانی یک قهرمان ملی است که با هر سبک و سیاقی برای حفظ این آب و خاک زحمت کشیده، یادآور شد: امسال که سومین سال شهادت ایشان است به نام جانفدا نامگذاری دشه و خیلی باید به این کلمه در تاریخ دقت کنیم. شخصیت حاج قاسم باید در تاریخ معاصر ما ثبت شود چرا که او در کنار رشادتها و پایمردی هایش، یک شخصیت مردمی است و نمیتوان او را از مردم تفکیک کرد و نگاه غیرمردمی به او داد.
وی با تأکید بر دو اجرایشان در جشنواره تئاتر استان تهران گفت: در جشنواره به ما قول دادند که کسانی درباره سردار سلیمانی کار تولید کردند مورد حمایت اجرای عموم قرار میگیرند، اما الان میگویند که فقط این اتفاق برای دو برگزیده میافتد. هنرمندی که درباره قهرمانهای ملی کار تولید میکند نیاز به حمایت دارد تا حتی کارش بلیت فروشی هم نداشته باشد چرا که موضوعات ارزشی و ملی بهتر است حمایت نهادی داشته باشند تا فرهنگ خود را بتوانند انتقال دهند.
انتهای پیام/