از تب و تاب قرآنی هزاران دانشگاهی تا رقابت دوشادوش برای خاصشدن
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشجویان از جمله برنامههای دیرپایی است كه در حوزه ترویج آموزههای دینی و قرآنی در دانشگاهها بهمنظور فراهم آوردن زمینهای برای انس بیش از پیش دانشجویان با كلام انسانساز الهی و مفاهیم تعالیبخش آن و نشر و بسط فضای معنوی و عطرآگین قرآن و عترت در محیط دانشگاهی همواره مورد اهتمام متصدیان و مسئولان فرهنگی دانشگاهها بوده است.
مروری بر تجربه برگزاری بیست و شش دوره از جشنواره قرآن و عترت در دانشگاهها، بازنگری در محتوا و شیوههای اجرایی آن را ضروری میکند.
هدف از برگزاری این مسابقات ارتقای سطح فرهنگ قرآنی و اسلامی و اعتلای اخلاق و ایمان دینی در دانشگاهها و مراكز آموزش عالی، انس و الفت بیش از پیش دانشجویان دانشگاهها با قرآن و عترت، تقویت و توسعه فضای معنوی و قرآنی در دانشگاهها، ارجگذاری به فعالیتهای قرآن و عترت و تشویق نخبگان دینی و قرآنی دانشگاهها و شناسایی و معرفی استعدادهای برجسته قرآن و عترت دانشجویان به جامعه دانشگاهی است.
اگر به بیانات و فرمایش امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نگاهی بیندازیم پی میبریم که مشارکت دستگاههای اجرایی و فرهنگی در فعالیتهای فرهنگی و قرآن و برگزاری مسابقات انگیزشی نکتهای مهم است.
از سویی رویکرد تبلیغی، آموزشی، پژوهشی و تربیتی موجب افزایش فرهنگ قرآنمحور در دانشگاهها خواهد شد.
نتیجه اینکه از دل مسابقات قرآنی نخبگان بسیاری ظهور و بروز یافتهاند که مشهور به نخبگان قرآنی هستند و چه بسیار نخبگانی که با بهرهگیری از مسابقات قرآن خود را نشان داده و در مسابقات جهانی درخشیدهاند.
بنابراین گروه استانهای خبرگزاری آنا در راستای پوشش اخبار مربوط به مسابقات قرآنی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور و معرفی نخبگان قرآنی اقدام کرده که مشروح اخبار مربوط به بیست و هفتمین دوره این مسابقات را میخوانید.
**اشاعه فرهنگ قرآنی تأثیر زیادی در کاهش آسیبهای اجتماعی دارد
روحالله زارع رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضا در حاشیه مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در بیضا، نهادینهسازی فرهنگ قرآنی بین جوانان و دانشجویان را امری ضروری معرفی کرد و اظهار کرد: توسعه فرهنگ ناب اسلامی در گرو نهادینه کردن فرهنگ قرآنی بین جوانان بوده که نیازمند عزم جهادی و هماهنگی مستمر بین دانشگاههاست.
وی اضافه کرد: اشاعه فرهنگ قرآنی تأثیر بسزایی در کاهش آسیبهای اجتماعی دارد، به طوری که یک جامعه را از تباهی و فساد نجات میدهد، بنابراین مسئولان و فعالان فرهنگی باید در این راستا برنامهریزی جدی و منسجمی را دنبال کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضا، برگزاری مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه را عاملی مؤثر برای ترغیب و ترویج جوانان به فرهنگ ناب اسلامی برشمرد و افزود: مأنوس شدن آنها با قرآن کریم، نهتنها موجب تقویت روحی، دینی و فکری آنان میشود، بلکه میتواند در مسیر زندگی همیارشان باشد.
به گزارش آنا، بیست و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت در بخش کتبی با حضور چشمگیر دانشجویان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضا برگزار و تعداد ۲۰۰ نفر در این دوره از مسابقات در رشتههای احکام اسلامی، نهجالبلاغه، تفسیر قرآن و سیره معصومین و ... به رقابت پرداختند.
**رقابت ۳۰۰ دانشجو و استاد دانشگاه آزاد کاشمرمرحله کتبی بیست و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت در دو بخش برادران و خواهران توسط حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر برگزار شد.
دانشجویان و استادان در رشتههای احکام، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن کریم، آشنایی با معارف نهجالبلاغه، آشنایی با معارف صحیفه سجادیه، حفظ و ترجمه احادیث معصومین(ع) و سبک زندگی اسلامی، سیره معصومین(ع) شرکت کردند.
بعد از اعلام نتایج، منتخبان و رتبههای برگزیده علاوه بر دریافت جایزه نقدی به مرحله کشوری راه پیدا خواهند کرد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار هم در حاشیه این مراسم در گفتو گو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از برگزاری مسابقات کتبی قرآن و عترت (ع) در این دانشگاه خبر داد.
جعفر مهرآبادی با بیان اینکه بیستوهفتمین دوره مسابقات کتبی قرآن و عترت (ع) دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار همزمان با سایر نقاط کشور برگزار و شرکتکنندگان در رشتههای مختلف به رقابت با یکدیگر پرداختند، ادامه داد: در این رقابتها که با حضور ۳۰۰ دانشجو و عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار برگزار شد، شرکتکنندگان در رشتههای احکام، تفسیر قرآن کریم، تفسیر نهجالبلاغه، سبک زندگی اسلامی، حفظ آیات و روایات و سیره معصومین به رقابت با یکدیگر پرداختند.
**قرآن کریم سرچشمه انور الهی و کتاب هدایت برای تعالی انسانهاست
بیست و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت با استقبال ۲۷۰ استاد و دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب در حاشیه این آزمون به خبرنگار آنا گفت: مسابقات سراشسری قرآن و عترت(ع) توسط معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه در بخش کتبی ترجمه و تفسیر قرآن کریم، سبک زندگی اسلامی، سیره معصومین، آشنایی با نهجالبلاغه و احکام برگزار شد.
رامین رستمی در ادامه افزود: قرآن کریم سرچشمه انور الهی و کتاب هدایت برای تعالی و سعادت اخروی و دنیوی انسانهاست و معرفت و قرب الهی از مهمترین شاخص و اصل یک زندگی ناب است که در توسل به کلام وحی و سیره و روش ائمه اطهار علیهمالسلام میسر است.
وی، ایمان و تزکیه نفس را سرمایه اصلی و جاودانه انسانها دانست که به صورت فراگیر و گسترده میتواند در عرصههای مختلف برای رسیدن به قلههای رفیع معرفت نقشآفرینی کند و فهم و عمل به چنین معارفی مهمترین گام برای دستیابی انسانها به محتوای این آموزهها در راستای رسیدن به خدا و زندگی جاودانگی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب تبیین کرد: از نفرات برتر این مسابقات با اهدای لوح و جوایز نفیس تجلیل خواهد شد و نفرات برتر به مسابقات استانی و کشوری معرفی میشوند.
رستمی تبیین کرد: برگزاری این آزمونها درمحیطهای دانشگاهی میتواند بالندگی و نشاط را در وجود دانشجویان فراهم کرده و حس دینداری، خودباوری و تزکیه نفس را در بین نسل جوان دانشجو بیش از پیش تقویت کند.
**گام بلند دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اشاعه فرهنگ قرآنی
بیست و هفتمین دوره از مسابقات کتبی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در واحد قوچان با رقابت ۲۸۵ دانشجو و ۱۵ استادان برگزار شد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان در حاشیه این مسابقات در گفتوگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اشاعه اندیشههای اسلامی و فرهنگ قرآنی در دانشگاه همهساله اهتمام و ممارست به اجرای برنامههای دینی و مذهبی دارد ، به همین منظور برگزاری مسابقات قرآن و عترت را در دستور کار قرار میدهد که خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی دانشجویان و دانشگاهیان همراه است.
حجتالاسلام محمود حقبجانب گفت: شرکتکنندگان در این دوره از مسابقات در بخشهای احکام، سبک زندگی اسلامی، آشنایی با معارف نهجالبلاغه، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن کریم، حفظ و ترجمه و تفسیر قرآن کریم و سیره معصومین، صحیفه سجادیه و پرسمان معارفی با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
مقرر شده به تفکیک مسابقات خواهران و برادران هدایا به نفرات برتر اهدا شود.
رقابت ۱۷۰۰ دانشجو و استاد در بخش کتبی مسابقات سراسری قرآن و عترت (ع) چهارمحال و بختیاری
دبیر شورای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: دراین دوره از مسابقات که به صورت مجازی برگزار شد، اساتید در دو رشته ترجمه و تفسیر قرآن کریم و آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه و دانشجویان در ۹ رشته ترجمه و تفسیر قرآن کریم، آشنایی با معارف نهج البلاغه، حفظ و مفاهیم قرآن کریم، حفظ و ترجمه احادیث معصومین (ع)، احکام، سیره معصومین (ع)، آشنایی با معارف صحیفه سجادیه، پرسمان معارفی و سبک زندگی اسلامی به رقابت پرداختند.
سعید بقایی شهرکی افزود: این مسابقات با استقبال بسیار خوب دانشجویان واستادان دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری روبرو شد
وی بیان کرد: این مسابقات در روز سه شنبه ساعت ۱۰ صبح بصورت اینترنتی همزمان دانشگاههای آزاد اسلامی بصورت اینترنتی برگزار شد.
بقایی اظهار کرد: با توجه به پیشنهاد تعداد بسیار زیادی از دانشجویان خصوصا دانشجویان شاغل و ساکن در شهرهای دیگر و دانشجویان ارشد و مقطع دکتری که علاقهمند به شرکت در مسابقات بودند در جلسه شورای قرآن و عترت تصمیم گیری و این مسابقات بصورت اینترنتی برگزار شد و استقبال پرشور و شرکت جهت مسابقات در سالنها و کلاسها و محوطه دانشگاه با استفاده از لپ تاپ و تلفن همراه به صورتی بود که برگزاری مسابقات بصورت حضوری به نظر برسد.
وی عنوان کرد: نتایج این مسابقات بزودی از طریق کانالهای اطلاع رسانی مسابقات به اطلاع دانشجویان و استادان خواهد رسید.
دبیر شورای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری مطرح کرد: تعداد شرکت کنندگان در رشته ترجمه و تفسیر اساتید ۴۰ نفر در آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه اساتید ۸۰ نفر در ترجمه و تفسیر دانشجویان ۷۰ نفر آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه دانشجویان ۸۰ نفر در حفظ و مفاهیم دانشجویان ۵۰ نفر در حفظ و ترجمه احادیث دانشجویان ۷۰ نفر در احکام دانشجویان ۷۵۰ نفر در سیره معصومین (ع) دانشجویان ۲۲۵ نفر در آشنایی با معارف صحیفه سجادیه دانشجویان ۳۰ نفر در پرسمان معارفی دانشجویان ۳۰ نفر و در سبک زندگی اسلامی دانشجویان ۲۷۰ نفر بود.
بقایی هدف اصلی از برگزاری این رقابتها را آشنایی دانشجویان عزیز با معارف قرآن کریم عنوان کرد و گفت: در هر رشته به نفرات اول تا سوم بصورت مجزا هدایای نقدی نفیس و لوح تقدیر و برای دانشجویانی که به ۵۰ درصد سوالات نیز پاسخ صحیح داده باشند ۳ نمره تشویقی به یکی از دروس عمومی گروه معارف به دلخواه دانشجو در نیمسال اول یا دوم یا تابستان سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تعلق خواهد گرفت.
اضافه میشود: نفرات برتر این مسابقات در هر رشته که امتیاز بالای ۹۰ را کسب کرده باشند به مرحله کشوری معرفی خواهند شد.
رقابت 250 دانشجو و استاد دانشگاه آزاد اسلامی
بیست و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت به همت کانون قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن درسالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد.
این دوره از مسابقات با حضور ۲۵۰ شرکتکننده در رشتههای حفظ و مفاهیم، نهجالبلاغه، سبک زندگی قرآنی، صحیفه سجادیه، احکام، پرسمان معارفی، تفسیر و ترجمه قرآن کریم، سیره معصومین (ع)، حفظ و ترجمه احادیث برگزار شد.
رئیس و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن از روند برگزاری آزمون بازدید کردند.
**جوایز نفیس در انتظار برگزیدگان دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه
بیست و هفتمین دوره مسابقات کتبی قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با حضور بیش از ۶۰۰ داوطلب برگزار شد.
استادان و دانشجویان در این مسابقات با یکدیگر به رقابت پرداختند.
این مسابقات در بخش دانشجویان در رشتههای احکام، سبک زندگی اسلامی، تفسیر قرآن کریم، مفاهیم نهجالبلاغه، سیره معصومین، پرسمان معارفی و حفظ مفاهیم قرآن کریم و در بخش استادان در رشتههای تفسیر قرآن کریم و مفاهیم نهجالبلاغه برگزار شد.
متولی برگزاری این آزمون در دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا هدف از برگزاری آن را آشنایی هرچه بیشتر با فرهنگ و معارف اسلامی عنوان کرد.
جلال سرور، نتایج نهایی مسابقات را تا پایان آذرماه عنوان کرد و افزود: از نفرات اول تا سوم هر رشته با اهدای جوایز نفیس تجلیل و تقدیر خواهد شد و به تمامی شرکتکنندگان در آزمون در یکی از دروس معارف ۳ نمره، استادانی بیش از
۶۰ درصد امتیاز را کسب کنند جوایز نقدی و در صورت کسب ۵۰ درصد امتیاز ۳ نمره تشویقی اعطا خواهد شد.
حجتالاسلام امین معظمی گودرزی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه از حوزه برگزاری آزمون بازدید کرد.
**رقابت ۱۳۰ دانشجو و استاد در مسابقات كتبی قرآن و عترت مشهد
بيست و هفتمين دوره مسابقات كتبی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با سراسر كشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد.
در این دوره از مسابقات که همزمان با سراسر کشور برگزار شد ۱۰۱ دانشجو در ۱۱ رشته و ۳۱ استاد در دو رشته نهجالبلاغه، ترجمه و تفسیر باهم به رقابت پرداختند.
محمد علیزاده، دبیر شورای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانرضوی در این باره به خبرنگار آنا گفت: در این دوره از مسابقات تعداد ۳۵۰ استاد و دانشجو در استان خراسانرضوی شرکت کردند که ۱۳۲ نفر از واحد مشهد و سایرین مربوط به واحدهای دیگر بودند.
**ترویج فرهنگ قرآن و عترت و آشنایی دانشگاهیان با فرهنگ ثقلینبیست و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت با حضور ۴۱۲ دانشجو و استاد به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئینزهرا با همکاری کانون قرآن و عترت در این دانشگاه برگزار شد.
دانشگاه آزاد اسلامی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئینزهرا همهساله در راستای تمسک به ثقلین و تحقق اندیشههای امامین انقلاب در راستای اسلامی شدن دانشگاهها و توسعه و ترویج فرهنگ قرآن و عترت و آشنایی بیشتر دانشگاهیان با فرهنگ ثقلین و شناسایی استعدادهای قرآنی، این مسابقات را در کشور در سه بخش کتبی، شفاهی و جشنواره و سه سطح واحدی، استانی و کشوری بین دانشگاهیان دانشگاههای آزاد کشور برگزار میکند.
بخش شفاهی بیست و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی هفته اول دیماه ۱۴۰۱ برگزار میشود.
در این مسابقات که با استقبال استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئینزهرا صورت گرفت، شرکتکنندگان در بخش شفاهی که شامل رشتههای (تحقیق و ترتیل و حفظ و اذان و دعاخوانی) است در دو بخش برادران و خواهران و با حضور داورانی از شهرستان بوئینزهرا برگزار میشود. بخش جشنواره مسابقات هم بهمنماه برگزار میشود.
در دوره قبلی مسابقات قرآن و عترت سینا نجار نفر برتر استانی و به رقابتهای کشوری راه یافت و رمضانی نیز نفر سوم اذان شد.
**برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در اشکذر
بخش کتبی بیست و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی ويژه استادان و دانشجویان، همزمان با سراسر کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر برگزار شد.
شرکتکنندگان در این دوره در رشتههای ترجمه و تفسیر قرآن کریم، حفظ مفاهیم قرآن کریم، آشنایی با مفاهیم نهجالبلاغه، آشنایی با معارف صحیفه سجادیه، آشنایی با احادیث، احکام، سیره معصومان(ع)، سبک زندگی و پرسمان معارفی با یکدیگر رقابت کردند.
مقرر شده به سه نفر از منتخبان که بیش از ۷۰ درصد امتیاز را کسب کنند جوایز نقدی به همراه لوح سپاس اهدا شود. جوایز مرحله کشوری شامل نفر اول ۱۵ میلیون، نفر دوم ۱۳ میلیون و نفر سوم ۱۲ میلیون ریال و جوایز نقدی مرحله مقدماتی شامل نفر اول ۸ میلیون، نفر دوم ۷ میلیون و نفر سوم ۶ میلیون ریال است.
از دیگر امتیازات این مسابقات برای دانشجویان شامل اضافه کردن سه نمره به یکی از دروس معارف و عمومی، تخفیف شهریه و امتیازات ویژه برای استادان شامل امتیاز فرهنگی و لوح سپاس است.
**رقابت ۵۵۰ دانشجو و استاد دانشگاه آزاد اسلامی در آزمون قرآن و عترت
استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون درآزمون بخش کتبی مسابقات قرآن و عترت این دانشگاه شرکت کردند.
بیش از۵۵۰ داوطلب آزمون بخش کتبی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون با همکاری مسئولان و کارکنان این دانشگاه برگزارشد.
استادان و دانشجویان داوطلب در آزمون کتبی مسابقات بخش کتبی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در ۹ رشته از جمله آشنایی با معارف نهجالبلاغه، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن کریم، آشنایی با معارف صحیفه سجادیه، حفظ و مفاهیم قرآن کریم، حفظ و ترجمه احادیث معصومین، احکام، پرسمان معارفی، سیره معصومین و سبک زندگی اسلامی باهم به رقابت پرداختند.
**رقابت ۳۷۰ استاد و دانشجو در یزد
حجتالاسلام حسن زارع در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در یزد از برگزاری بیست و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عتـرت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در بخش کتبی و شفاهی خبر داد.
وی با اشاره به برگزاری این مسابقات طی مدت دو روز در روز سه شنبه و چهارشنبه این دانشگاه، گفت: بیست وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عتـرت ویژه استـادان، کارکنان و دانشجویـان دانشگـاه آزاد اسلامی واحد یزد،در دو بخش برادران و خواهران با شور و استقبال مضاعف متسابقین نسبت به دورههای قبل برگزار شد.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد خاطرنشان کرد: این دوره از مسابقات شامل رشتههای تفسیر، احکام، سبک زندگی اسلامی، صحیفه سجادیه، نهج البلاغه، حفظ مفاهیم قرآن کریم، پرسمان معارفی، سیره معصومین با حضور ۳۷۰ دانشجو و استاد برگزار شد.
زارع با بیان اینکه حضور خواهران در این دوره از مسابقات پررنگتر از برادران بود، گفت: با وجود استقبال زیاد در این دوره طی سالهای اخیر، در این مسابقات حضور بانوان بسیار چشمگیر بود.
زارع متذکر شد: نفرات اول تا سوم هر رشته به مرحله کشوری راه پیدا میکنند.
** عمل به قرآن و آموزههای اهل بیت(ع) بصیرت را افزايش میدهد
جواد راهدارپور معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی زابل در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در زابل اعلام کرد: ۶۰۰ دانشجو، کارمند و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی زابل و پردیسهای تابعه در آزمون بیست و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با سراسر کشور شرکت کردند.
وی با اشاره به اهمیت قرآن و عترت بهعنوان دو ریسمان الهی و عامل اصلی وحدت مسلمین جهان عنوان کرد: عمل به قرآن و آموزههای اهل بیت علیهمالسلام بصیرت انسان را افزایش میدهد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی زابل یادآور شد: اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام الگویی مناسب برای زندگی هستند و دانشجویان باید در عصر فضای مجازی و فتنههای گوناگون پیش رو با تمسک به قرآن و خاندان عصمت و طهارت، خود را از آسیبهای اجتماعی و فردی حفظ کنند.
راهدارپور به اهمیت برگزاری مسابقات قرآن و عترت در دانشگاهها پرداخت و تأکید کرد: انجام مسابقات فرهنگی در دانشگاهها موجب شور و نشاط دانشجویی شده و مسابقاتی از جنس قرآن نورانیت را به قشر دانشجو هدیه میکند.
**رقابت سه هزار و ۶۰۰ نفر در مسابقات کتبی قرآن و عترت خراسان رضوی
بیست و هفتمین دوره مسابقات کتبی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، همزمان با سراسر کشور در واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با شرکت سه هزار و ۶۰۰ نفر برگزار شد.
به گزارش آنا در این دوره از مسابقات که صبح سه شنبه ۲۲ آذر ساعت ۱۰ صبح همزمان با سراسر کشور در واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد سه هزار و ۶۰۰ دانشجو و استاد در ۱۱ رشته قرآنی با هم به رقابت پرداختند.
به گفته محمد علیزاده دبیر شورای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی، از این تعداد، ۴۰۰ استاد و دانشجو در مشهد با هم به رقابت پرداختند که ۱۵۰ نفر مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و ۲۵۰ نفر به واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد اختصاص داشت.
این دوره از مسابقات در مشهد به همت کانون قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و اداره فرهنگی و دانشجویی دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
بیست و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی با رقابت ۳۰۰ دانشجو دختر و پسر و ۵۰ استاد دانشگاه برگزار شد.
رضا عبداللهزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در حاشیه این مسابقات در گفتگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: بیست وهفتمین دوره از مسابقات کتبی قرآن و عتـرت ویژه اساتید و دانشجویـان دانشگـاه آزاد اسلامی واحد خوی، در ۸ رشته برای دانشجویان و ۲ رشته برای اساتید با استقبال مضاعف متسابقین نسبت به دورههای قبل برگزار شد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی با توجه به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و در راستای اشاعه اندیشههای اسلامی، فرهنگ قرآنی و ترویج سبک زندگی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در جامعه به ویژه جوانان اعم از استادان، کارکنان و دانشجویان هر سال برگزاری مسابقات قرآن و عترت را در دستور کار قرار میدهد که خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی دانشجویان و دانشگاهیان همراه است.
به گزارش آنا در این مسابقات، دانشجویان در رشتههای ترجمه و تفسیر، حفظ مفاهیم قرآن کریم، آشنایی به نهجالبلاغه، معارف صحیفه سجادیه، احادیث سیره معصومان (ع)، احکام، سبک زندگی و پرسمان زندگی و اساتید در رشتههای ترجمه و تفسیر قرآن کریم و آشنایی با مفاهیم نهجالبلاغه به رقابت پرداختند.
بیش از ۲ هزار و سیصد دانشجو و استاد در بخش کتبی بیست و هفتمین مسابقات سراسری قرآن و عترت (ع) دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی ثبت نام و رقابت کردند.
حجت الاسلام محمد مهدی شمسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: دراین دوره از مسابقات که به صورت برخط( مجازی ) برگزار شد، اساتید در دو رشته ترجمه و تفسیر قرآن کریم و آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه و دانشجویان در ۹ رشته ترجمه و تفسیر قرآن کریم، آشنایی با معارف نهج البلاغه، حفظ و مفاهیم قرآن کریم، حفظ و ترجمه احادیث معصومین (ع)، احکام، سیره معصومین (ع)، آشنایی با معارف صحیفه سجادیه، پرسمان معارفی و سبک زندگی اسلامی به رقابت پرداختند.
شمسی افزود: این مسابقات با استقبال بسیار خوب دانشجویان واستادان دانشگاه آزاد اسلامی استان روبرو شد
وی بیان کرد: این مسابقات راس ساعت ۱۰ صبح بصورت برخط همزمان با سایر دانشگاههای آزاد اسلامی برگزار شد.
بعد از اعلام نتایج و بر اساس بخشنامه جامع مسابقات داوطلبانی که ۶۰درصد امتیاز را کسب نمایند ۳نمره به عنوان نمره تشویقی به یکی از دروس معارف اسلامی آنان تعلق خواهد گرفت ونفرات اول تا سوم در هر رشته از جوایز ارزنده برخوردار خواهند شد.
**گامی بلند در راستای اشاعه فرهنگ قرآنی در رقابتی معنوی
بیست و هفتمین دوره مسابقات سراسری بخش کتبی قرآن و عترت ویژه اساتید و دانشجویان واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری برگزار شد.
حجتالاسلام سیدموسی هاشمی تنکابنی معاون فرهنگی دانشجویی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری با اعلام این خبر افزود: این واحد دانشگاهی با توجه به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و در راستای اشاعه اندیشههای اسلامی، فرهنگ قرآنی و ترویج سبک زندگی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در جامعه به ویژه جوانان اعم از استادان، کارکنان و دانشجویان هر سال برگزاری مسابقات قرآن و عترت را در دستور کار قرار میدهد که خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی دانشجویان و دانشگاهیان همراه است.
وی هدف از برگزاری این مسابقات را ارتقای سطح فرهنگ قرآنی و اسلامی و اعتلای اخلاق و ایمان دینی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، انس و الفت بیش از پیش دانشجویان دانشگاهها با قرآن و عترت، تقویت و توسعه فضای معنوی و قرآنی در دانشگاهها، ارجگذاری به فعالیتهای قرآن و عترت و تشویق نخبگان دینی و قرآنی دانشگاهها و شناسایی و معرفی استعدادهای برجسته قرآن و عترت دانشجویان به جامعه دانشگاهی برشمرد.
این مسابقات در بخش دانشجویان در رشتههای احکام، سبک زندگی اسلامی، تفسیر قرآن کریم، مفاهیم نهجالبلاغه، سیره معصومین، پرسمان معارفی و حفظ مفاهیم قرآن کریم و در بخش استادان در رشتههای تفسیر قرآن کریم و مفاهیم نهجالبلاغه برگزار شد. همچنین به ۳ نفر از منتخبان که بیش از ۶۰ درصد امتیاز را کسب کنند، جوائز و لوح تقدیر تعلق خواهد گرفت.
**افزایش ۳ برابری شرکت کنندگان در بخش کتبی بیست و هفتمین دوره مسابقات دانشگاه آزاد فارس
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شیراز، بیش از ۶۵۰۰ استاد و دانشجو در بخش کتبی بیست و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس یکدیگر به رقابت پرداختند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی فارس دراین باره اظهار کرد: ترویج فرهنگ قرآنی و همه گیر کردن آن نیاز به اهتمام همگانی دارد. در این راستا ظرفیت دانشگاه به عنوان یکی از مهمترین نهادهای فرهنگ ساز بسیار مهم و حیاتی است. با توجه به منویات و دغدغههای مقام معظم رهبری در گسترش فرهنگ انس با قرآن کریم و تحقق دانشگاه اسلامی، این مسابقات هرساله در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود.
حجتالاسلام مهدی یعقوبی توضیح داد: در این دوره از مسابقات متناسب با شرایط استان، برخی واحدها به صورت برخط (مجازی) و برخی به صورت حضوری بخش کتبی را در رشتههای ترجمه و تفسیر قرآن کریم، معارف نهج البلاغه، احکام، حفظ مفاهیم قرآن کریم، حفظ و ترجمه احادیث معصومین (ع)، سیره معصومین (ع)، آشنایی با صحیفه سجادیه، پرسمان معارفی و سبک زندگی برگزار کردند، که با حضور پرشور و استقبال خوب اساتید و دانشجویان روبرو شد و نسبت به دوره قبل افزایش ۳ برابری داشت.
وی با تشکر از تلاشهای مخلصانه مسئولان قرآن و عترت، معاونین فرهنگی دانشجویی و رؤسای واحدها و مراکز خاطرنشان کرد که جوایز نفرات اول تا سوم هر رشته در مراسم ویژه به برگزیدگان اهدا میشود.
واحد شیراز با تعداد ۷۵۰ نفر بیشترین شرکت کننده و واحدهای لارستان، داراب، فیروزآباد، کازرون و صفاشهر به ترتیب بالاترین تعداد شرکت کننده را به خود اختصاص دادند.
** استقبال از مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود
مسئول کانون قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود گفت: بیست و هفتمین آزمون سراسری قرآن و عترت دربخش کتابخوانی ویژه دانشجویان و اساتید شرکت کننده به همت کانون قرآن وعترت و دفتر نهاد رهبری این دانشگاه برگزار شد.
حسین جلالی افزود: همزمان با سراسر کشور در واحد شاهرود نیز مسابقات یاد شده برگزار شد و دراین دوره از مسابقات،تعداد۵۰۰نفراز دانشجویان در۹رشته واساتید در۲رشته ثبت نام کردند.
وی اظهار کرد: براساس بخشنامه جامع مسابقات داوطلبانی که ۵۰درصد امتیاز را کسب نمایند نمره تشویقی به یکی از دروس معارف اسلامی به آنان تعلق خواهد گرفت ونفرات اول تا سوم درهررشته علاوه برراهیابی به مرحله نهایی مسابقات کشوری، از جوایز ارزنده نیز برخوردار خواهند شد.
انتهای پیام/