تفاوت ارز دیجیتال با رمز ارز به زبان ساده
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، تفاوت ارز دیجیتال با رمز ارز به زبان ساده که در این مطلب از سایت خرید تتر تترفا بررسی خواهیم کرد که آیا رمز ارز با ارز دیجیتال تفاوت دارد و اگر جواب مثبت است چه تفاوتی دارند ؟
ارز دیجیتال چیست ؟
ارز دیجیتال اصطلاحی است که برای کریپتوکارنسی به کار می رود. برای فهم اینکه اصطلاح ارز دیجیتال چیست، باید اول از همه بدانیم ارز دیجیتال یک نوع پول مجازی است که از طریق رمزنگاری حفاظت می شود و خرج کردن اشتباه یا تقلب در آن را تقریباً غیرممکن است.
از رمزنگاری علاوه بر ایمن سازی و تأیید تراکنش ها، برای کنترل ایجاد واحدهای جدید انواع ارز دیجیتال نیز استفاده می شود. این ارزهای رمزنگاری شده خاص در واقع همان رمزارزها هستند که به طور کلی به ارز دیجیتال شهرت پیدا کرده اند.
اما اساس ارز دیجیتال چیست؟
بسیاری از ارزهای دیجیتال بر اساس فناوری بلاکچین ساخته شده اند، که یک دفتر کل توزیع شده از تراکنش هاست که توسط یک شبکه توزیع شده از کامپیوترها نگهداری و اجرا می شود.
اما برای درک مفهوم بلاکچین، ابتدا لازم است بدانیم پایگاه داده چیست.
پایگاه داده مجموعه ای از داده های ذخیره شده در یک سیستم کامپیوتری در قالب الکترونیکی است. اما سوال بعدی این است که کارکرد پایگاه داده برای ثبت تراکنش ارز دیجیتال چیست؟
فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT)، یک پایگاه داده غیرمتمرکز است که مدیریت شبکه آن، توسط افراد متعددی انجام می شود و در دست یه شخص یا نهاد واحد نیست.
یک بلاک بلاکچین ارز دیجیتال، شامل اطلاعات تراکنش هایی است که با استفاده از یک امضای رمزنگاری تغییرناپذیر به نام هش در آن ثبت می شود. بلاک ها، زنجیره ای را تشکیل می دهند که حاوی اطلاعات تراکنش های یک شبکه است.
در واقع بلاکچین، مجموعه ای از بلوک های داده مرتبط است که شامل اطلاعات ضروری مانند خروجی های هش رمزنگاری می شود. بلاکچین به مشارکت کنندگان شبکه اجازه می دهد تراکنش هایی که به زنجیره بلاک اضافه شده را مشاهده کنند و این موضوع، میزان شفافیت شبکه را بالا می برد.
فناوری بلاکچین دارای جزییات و ویژگی های زیادی است که برای درک بهتر آن باید با اصطلاحات ارز دیجیتال آشنایی ابتدایی داشته باشید. برای مثال، بلاکچین های خصوصی و متمرکزی نیز وجود دارند که در آن همه سیستم های تشکیل دهنده شبکه، متعلق به یک شرکت واحد هستند و از سوی یک نهاد، اداره می شوند؛ اما در حوزه ارز دیجیتال، اکثر بلاکچین ها به دنبال تمرکز زدایی بیشتر هستند.
ممکن است ارز دیجیتال و کریپتوکارنسی یکی به نظر برسند، اما معنای آن ها با هم تفاوت هایی دارد. ارز دیجیتال (Digital Currency) به هر ارزی اطلاق می شود که ماهیت دیجیتال داشته باشد. از سوی دیگر، کریپتوکارنسی یا رمزارز، ارزی است که بر بستر بلاکچین یا یک محیط رمزنگاری شده، ایجاد شده است. شاید اصطلاح رمزارز برای اشاره به این دسته از ارزها مناسب تر باشد اما عبارت “ارز دیجیتال” به عنوان ترجمه و جایگزینی برای کریپتوکارنسی جا افتاده است.
جایگاه ارزهای دیجیتال در ایران
اما جایگاه ارز دیجیتال چیست، آن هم در ایران! حتما خبرهای خوبی در این باره شنیدید که ایران از ارز های دیجیتال حمایت کرده و آن را در دستور کار خود قرار داده است. البته درباره نحوه مصرف برق هنوز کارها و پیش زمینه هایی مانده که قرار است بررسی شوند.
بطور کلی، جایگاه ارز های دیجیتال در ایران جایگاهی نسبتا خوب و قانونی و راهی برای کسب درآمد مطمئن آسان و قانونی و پر سود است. البته ایرانیان متخصص دست به کار شده اند و راه را برای شما راحت تر کردند. مثلاراه های ارتباطی را بیشتر کرده اند و دستگاه های بیشتری برای خرید و اجاره فراهم کرده اند. مهم تر از همه، شما می توانید با حساب های بانکی ایرانی و پول های رایج ایران خرید و فروش کنید. پس جایگاه ایران همانطور که گفته شد جایگاهی خوب است و به سمت پیشرفت بیشتر در حرکت است.
ارز دیجیتال چه کاربردهایی دارد؟
بسته به اینکه صاحب کدام یک از ارزهای دیجیتال هستید، می توانید پاسخ متفاوتی برای پرسش “کاربرد ارز دیجیتال چیست؟” داشته باشید. در تعریف اولیه از دارایی ارز دیجیتال، گفته می شود که می توان از آن برای ارسال ارزش از فردی به فرد دیگر یا پرداخت هزینه کالاها و خدمات استفاده کرد.
ارزهای دیجیتال را می توان مستقیماً و یا از طریق یک سرویس ارائه دهنده خدمات پرداخت، مبادله کرد.
برخی از سرویس ها امکان تبدیل خودکار ارزهای دیجیتال به پول نقد را فراهم می کنند و برخی از شرکت ها نیز کارت های شارژ رمزارز را ارائه می دهند که مانند دیگر کارت های اعتباری پرداخت عمل می کنند.
قبل از خرید هر دارایی، بایستی که نوع و عملکرد دارایی را بسته به اهداف خود جستجو کنید. واقعیت این است که همه ارزهای دیجیتال برای اهداف سرمایه گذاری ایجاد نشده اند. برای مثال، برخی از صرافی ها یا پلتفرم های کریپتویی، ارز دیجیتال مخصوص به خود را تولید کرده اند که برای پرداخت کارمزد یا پاداش دهی به کاربران از آن استفاده می کنند.
اما نکات مهم در استفاده از ارز دیجیتال چیست؟
باید به خاطر داشت که هنوز همه سایت های تجارت الکترونیک، امکان خرید با استفاده از ارزهای دیجیتال را ندارند. در واقع، ارزهای رمزنگاری شده، حتی ارزهای محبوب- مانند بیت کوین و اتریوم- به سختی برای معاملات خرده فروشی استفاده می شوند. با این حال، ارزش رو به رشد ارزهای دیجیتال، باعث محبوبیت آن ها به عنوان ابزار معاملاتی و سرمایه گذاری شده است. همچنین از رمزارزها به میزان محدودی هم برای نقل و انتقالات برون مرزی استفاده می شود.
فناوری بلاکچین که چرخ دنده عرصه ارز دیجیتال است، می تواند به چندین صنعت مانند زنجیره تامین و فرآیندهایی مانند رای گیری آنلاین و تامین مالی جمعی نیز کمک کند. شرکت های سرمایه گذار در ارز دیجیتال در حال آزمایش استفاده از فناوری بلاکچین برای کاهش هزینه های تراکنش با ساده کردن پردازش پرداخت هستند. در حال حاضر، شاهد گرایش بیش از پیش کسب و کارها به استفاده از رمزارزها، بلاکچین و تکنولوژی های وابسته هستیم.
آیا سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال امن است؟
هر تراکنش ارز دیجیتال در دفتر کل بلاکچین ثبت می شود و به افراد اجازه می دهد تا تاریخچه ارزهای رمزنگاری شده را به طور شفاف مشاهده کنند. این شفافیت همچنین از خرج کردن سکه هایی که مالک آن نیستید، کپی کردن تراکنش ها یا لغو آن ها جلوگیری می کند.
از آنجایی که بلاکچین قصد دارد واسطه هایی مانند بانک ها و بازارهای اینترنتی را حذف کند، حفظ امنیت ارز دیجیتال بر عهده خود سرمایه گذار است. در این صورت شما بعد از آشنایی با ارز دیجیتال باید بدانید خطرات و ریسک های ارز دیجیتال چیست؟
احتمال این وجود دارد که کیف پول رمزارز شما هک یا دزدیده شود یا در یک کلاهبرداری، کوین های خود را از دست بدهید. صرافی های ارزهای دیجیتال نیز در برابر حملات سایبری آسیب پذیر هستند؛ پس ممکن است منجر به از دست رفتن سرمایه گذاری شما برای همیشه شود.
از سوی دیگر، هیچ قانون گذاری ای برای محافظت از دارایی دیجیتال شما وجود ندارد زیرا حوزه کریپتو تحت نظارت هیچ نهاد مرکزی ای نیست. بنابراین پیش از هر سرمایه گذاری، به اندازه کافی تحقیقات کنید و از افراد آگاه نیز مشاوره بگیرید. به خاطر داشته باشید که هیچ کس نباید به کلید خصوصی یا عبارت بازیابی والت شما دسترسی داشته باشد؛ در غیر این صورت، به آسانی می توان ارزهای دیجیتال شما را به سرقت برد. پس در حفظ اطلاعات مربوط به دارایی های دیجیتال خود بسیار دقت کنید.
تفاوت ارز دیجیتال و رمز ارز و پول و توکن چیست؟
از آنجایی که رمز ارزها پدیده هایی نوظهور و نوین هستند، طبقه بندی رسمی و تعریف واحدی برای آن ها در مراجع مختلف ارایه نشده است. برخی آن ها را معادل ارزش دیجیتال و یا ارز مجازی می دانند و برخی در عمل تفاوتی بین این مفهوم و توکن قائل نمی شوند. در حالی که این مفاهیم کاملا با هم متفاوت هستند. ارز دیجیتال عام ترین مفهوم این حوزه است.
ارز مجازی زیر مجموعه ای از ارز دیجیتال است. آن دسته از ارزهای مجازی قابل تبدیل که غیر متمرکز نیز هستند رمز ارز تعریف شده اند.
رمز ارز مانند بیت کوین نوعی ارز مجازی است که از قابلیت تبدیل شدن به پول رایج برخوردار است و هیچگونه وابستگی به یک نهاد مرکزی همچون بانک مرکزی ندارد.
پول به هر چیزی اطلاق می گردد که در ازای کالا یا خدمات و یا به جهت بازپرداخت بدهی به طور عمومی مورد قبول و استفاده باشد و 6 ویژگی قابل حمل بودن، با دوام بودن، یکسان و متحدالشکل بودن، قابلیت تشخیص و مقبولیت را داراست. همچنین 3 وظیفه اصلی پول نیز وابطه مبادله، وسیله سنجش ارزش و وسیله حفظ ارزش است.
در واقع همه رمز ارزها ارز مجازی و ارز دیجیتال هستند ولی برعکس آن لزوما صادق نیست. توکن نیز نماینده یک دارایی تایید شده و دارای ارزش مانند ارز، حواله، آیتم های بازی های کامپیوتری و ... است. بر اساس تعریف نهاد نظارت بر بازارهای مالی انگلستان، توکن یک موجودیت رمزینه است که یک ارزش واقعی یا مجازی را در بستر پلتفرم زنجیره بلکو نمایندگی می کند. در واقع معمولا رمز ارزها توکن هستند، ولی توکن ها لزوما رمز ارز نیستند.
جمع بندی
در این مقاله از سایت خرید و فروش تتر تترفا سعی کردیم توضیح کاملی از تفاوت های میان رمز ارز و ارز دیجیتال بیان کنیم و همچنین تفاوت این دو با توکن را نیز بررسی کردیم که مشخص شد :
- رمز ارزها روی شبکه بلاک چین به وجود آمده اند.
- تمام اطلاعات در رمز ارزها به صورت کاملا شفاف مشخص است.
- شما به راحتی می توانید نقل و انتقال پول را در شبکه بلاک چین رمز ارزها مشاهده کنید.
- اما ارزهای دیجیتال توسط یک واحد مرکزی اداره می شوند.
- شفافیتی در ارزهای دیجیتال وجود ندارد.
و به این نتیجه رسیدیم که سرمایه گذاری در ایران بر روی ارزهای دیجیتال مانند ارز پر طرفدار تتر از طریق سایت های مجازی مثل تترفا می تواند بیش از پیش باعث سودآوری کاربران فعال حوزه کریپتو شود.
انتهای پیام/