دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بر اساس پیش بینی آژانس بین‌المللی انرژی؛

انرژی‌ تجديدپذير تا ۲ دهه آینده جايگزين انرژی‌ فسيلی می‌شود

انرژی‌ تجديدپذير تا ۲ دهه آینده جايگزين انرژی‌ فسيلی می‌شود
بر اساس پیش بینی آژانس بین‌المللی انرژی، قیمت‌های بالای انرژی‌های فسیلی و نگرانی‌ها در مورد مشكلات موجود در عرضه انرژی، باعث افزایش جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر ظرف ۲ دهه آینده می‌شود.
کد خبر : 819277

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا: آژانس بین‌المللی انرژی، روز سه‌شنبه گزارشی را در رابطه با اینکه، بحران جهانی انرژی ناشی از عملیات وی‍ژه در اوکراین، «شتاب بی‌سابقه‌ای» را برای انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کرده است، ارائه کرد.

آژانس پیش‌بینی کرد که ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ به میزان ۲۴۰۰ گیگاوات افزایش می‌یابد که در مقایسه با نرخ رشد در پنج سال گذشته، ۸۵ درصد افزایش می‌یابد. در این گزارش آمده است که انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۲۵ از زغال سنگ به عنوان بزرگترین منبع برق جهان پیشی خواهند گرفت.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی، در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه این تغییر نمونه‌ای واضح از این است که چگونه بحران انرژی کنونی می‌تواند نقطه عطفی تاریخی به سمت یک سیستم انرژی پاک‌تر و ایمن‌تر باشد، می‌گوید: «تحلیلگران آژانس بین المللی انرژی معتقدند که هم قیمت‌های بالاتر انرژی فسیلی و هم نگرانی‌ها در مورد اختلالات عرضه انرژی، باعث افزایش سرعت باد، خورشیدی و سایر انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود.

همچنین به گفته پیرپائولو کازولا، محقق جهانی در مرکز سیاست جهانی انرژی دانشگاه کلمبیا، رشد انرژی‌های تجدیدپذیر باید در اروپا و فراتر از آن شدت بیشتری یابد، حتی اگر قیمت انرژی‌های فسیلی شروع به کاهش یا نوسان کند. حتی اگر قیمت انرژی‌های فسیلی کاهش یابد، اروپا همچنان در معرض نیاز به واردات، همراه با نوسانات قیمت، باقی می‌ماند. اروپا به منافع ساختاری خود برای برق رسانی و افزایش اتکای خود به انرژی‌های تجدیدپذیر تولید داخل، ادامه خواهد داد.»

در پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی، انرژی خورشیدی و بادی بیشترین گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر را بین سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۷ تشکیل می‌دهند و هیدروژن سبز نیز- که از طریق فرآیند تقسیم آب با انرژی تجدیدپذیر تولید می‌شود - به محرک توسعه انرژی بادی و خورشیدی تبدیل خواهد شد که حدود ۲ درصد از رشد ظرفیت تجدیدپذیر را تشکیل می‌دهد.

بر اساس این گزارش، انرژی خورشیدی همچنان اقتصادی‌ترین گزینه برای تولید برق جدید در بیشتر نقاط جهان است که به تنهایی بیش از ۶۰ درصد از توسعه پیش بینی شده ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر سالانه در پنج سال آینده را تشکیل می‌دهد و بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۷ از زغال سنگ از نظر نصب پیشی بگیرد.

در ادامه این گزارش آمده است که جهان می‌تواند با برداشتن گام‌هایی برای توسعه زیرساخت‌های شبکه و نیز تامین مالی برای پروژه‌ها در کشور‌های در حال توسعه، رشد انرژی‌های تجدیدپذیر را بیشتر سرعت بخشد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود که رشد ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر از آنچه برای بخش انرژی جهانی برای دستیابی به انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به صفر خالص تا سال ۲۰۵۰ لازم است، کمتر خواهد بود. بر اساس آخرین گزارش سالانه آژانس بین‌المللی انرژی در مورد بهره‌وری انرژی که در اوایل ماه جاری منتشر شد، جهان - و به‌ویژه اروپا - با پیگیری اقدامات بهره‌وری انرژی به بحران انرژی پاسخ می‌دهند.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب