دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
/روی خط جشنواره تئاتر فجر/

روایت تاریخی نمایش «هزار شلاق» از زبان یک اسب/ احسان ملکی: اجرایی مدرن با تکیه بر شیوه‌های نمایش ایرانی را روی صحنه می‌آوریم

احسان ملکی که از خرم‌آباد در سی‌و‌سومین جشنواره تئاتر فجر شرکت کرده است، اجرای عمومی را هدف اصلی گروه‌هایی دانست که از مناطق دور و با سختی به این جشنواره راه پیدا کرده‌اند.
کد خبر : 819

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی سی‌و‌سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، نمایش «هزار شلاق» روایتی تاریخی است که از زبان یک اسب روایت می‌شود. نویسندگی این نمایش را ناصر حبیبیان بر عهده داشته و احسان ملکی آن را کارگردانی کرده است.


احسان ملکی که از خرم‌آباد در بخش مناطق این جشنواره شرکت کرده است، درباره موضوع نمایش گفت: «این نمایش روایتی تاریخی است که از زبان یک اسب گفته می‌شود. در این نمایش از مستندات تاریخی تاثیر گرفتیم، اما خودمان را به تاریخ مقید نکردیم. سعی کردیم نوعی معاصرسازی را در این نمایش به کار بریم.»


او درباره درون‌مایه اثر ادامه داد: «در نمایش «هزار شلاق» در واقع با مدرنیته مواجه شده‌ایم. این نمایش به نوعی جدال سنت با مدرنیته است. با توجه به روند داستانی و نمایشنامه‌ای که ناصر حبیبان نوشته، نگاه ما در این نمایش یک نگاه کاملاً مدرن است؛ اجرایی مدرن با تکیه بر شیوه‌های نمایش ایرانی.»


ملکی که از خرم‌آباد در این جشنواره شرکت کرده است، اجرای عمومی را هدف اصلی خود و گروهش خواند و گفت: «تنها چیزی که ما واقعاً می‌خواهیم، اجرای عمومی است. این تنها حالتی است که احساس می‌کنیم هشت ماه زحمات ما به نتیجه رسیده است.»


کارگردان «هزار شلاق» اضافه کرد: «البته جشنواره، خوبی‌های زیادی دارد؛ مانند آشنایی و دیدن افراد و آثار مختلف. با این حال بعد از چندین ماه تمرین، هدف اصلی ما اجرای عمومی است.»


حمید عرب، مسعود شاه‌کرمی، سعید زارع، داود حسینی‌کیا و مریم طاهری بازیگران نمایش «هزار شلاق» هستند.


نمایش «هزار شلاق» روز جمعه 10 بهمن ماه در دو سانس 17 و 19:30 در تالار استاد ناظرزاده کرمانیِ تماشاخانه ایرانشهر به صحنه خواهد رفت.





نقل موسیقایی «آقای قاضی صدایم را می‌شنوید؟» در جشنواره فجر/ حسن سبحانی: در میناب سینما نیست، علاقه‌مندان بیشتر تئاتر می‌روند


حسن سبحانی تاکید کرد آئین موسیقیایی در اجرای نمایش «آقای قاضی صدایم را می‌شنوید؟» نقش بسیاز پر رنگی دارد.


حسن سبحانی که با نمایش «آقای قاضی صدایم را می‌شنوید؟» از میناب در بخش مرور تئاتر ایران حضور دارد، با اشاره به این‌که این اثر با موضوع دفاع مقدس است، گفت: «این متن از ویژگی خاصی برخوردار است و آن بهر‌ه‌گیری از آئین‌های بومی در اجراست. در واقع از خرده فرهنگ‌های جنوب استفاده کردیم، به‌خصوص آئین نقل موسیقیایی، نقش بسیار پررنگی در این کار دارد.»


او ادامه داد: «نقل موسیقیایی در جنوب ایران و منطقه بشاگرد با ساز میروکی یا همان چنگ در شب نشینی‌ها اجرا می‌شود و همراه با آن، شاهنامه و قصه‌های بومی منطقه روایت می‌شود.»


سبحانی با اشاره به وضعیت تئاتر در منطقه میناب بیان کرد: «در شهر میناب سینما نیست و بیشتر افراد به تئاتر می‌روند و در این حوزه فعالیت می‌کنند. در این شهر تنها یک سالن چندمنظوره وجود دارد که در اختیار تمام اداره‌ها و برنامه‌های اجرایی آنان نیز هست و مشکلات بسیاری را برای‌مان به وجود می‌آورد.»


او افزود: «جشنواره تئاتر فجر محل مناسبی برای معرفی و تبادل تجربیات به‌خصوص گروه‌های شهرستانی است.»


نمایش «آقای قاضی صدایم را می‌شنوید؟» به نویسندگی مرتضی شاه‌کرم و کارگردانی حسن سبحانی، شنبه یازدهم بهمن ماه ساعت‌های 17 و 19 در تالار استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران اجرا می‌شود. حسن ذاکری، حسین اصیلی، فرشاد اسلامی، سکینه باشنده، محمد رودباری، عبدالرضا سهرابی، مهرداد ذاکری، اسماعیل مرادی، زهرا رودابه و علی اسدی بازیگران این نمایش‌اند.


سی‌و‌سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری اردشیر صالح پور تا 12 ‌بهمن‌ماه برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب