دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 ارديبهشت 1395 - 12:11
وزیر آموزش و پرورش:

سند تحول نظام آموزش و پرورش مبنای برنامه ششم توسعه است

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه سند تحول نظام آموزش و پرورش مبنای برنامه ششم توسعه است، عنوان کرد: یکی از موارد نقشه راه تدوین فرهنگ سند تحول بنیادین است. بنابراین در اسفند 94 جلسه‌ای با شورای معاونین صدا و سیما و آموزش و پرورش تشکیل شد تا همکاری‌های لازم صورت بگیرد.
کد خبر : 81772

به گزارش گروه اجتماعی آنا،شب گذشته علی اصغر فانی با حضور در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری با بیان اینکه مشکل معیشتی فرهنگیان مشکلی نیست که در دو یا سه سال اخیر ایجاد شده باشد، اظهارکرد: این مشکلات حتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، بیش از 60 سال گذشته وجود داشته و هر سال نیز انباشته شده است و حتما همکاران فرهنگی نیز انتظار ندارند که دولت بتواند در مدتی که از عمرش می‌گذرد همه مشکلات را حل کرده باشد.


افزایش حقوق فرهنگیان


وزیر آموزش و پرورش درباره پایین‌ترین و بالاترین حقوق دریافتی در وزارت آموزش و پرورش، تصریح کرد: زمانی که بنده در اواخر مرداد سال 92 به وزارت آموزش و پرورش آمدم میانگین دریافتی حقوق همکاران فرهنگی حدود 1 میلیون و 300 هزار تومان بوده است که این رقم در اسفند سال 94 به طور میانگین به دو میلیون و 80 هزار تومان رسید و این بضاعتی بوده که دولت علی رغم همه مشکلاتی که دارد توانسته حقوق فرهنگیان را افزایش دهد.


وی خاطرنشان کرد: ما در سال 94 ، 8.1 دهم درصد بودجه مان را یعنی 8.1دهم بیشتر از بودجه مصوب خود را از دولت گرفتیم تا بتوانیم پرداخت‌هایمان را انجام دهیم.


فانی افزود: بنده گمان می‌کنم هم اکنون حداقل حقوق معلمان حدود 1 میلیون و 400، 500 هزار تومان و حداکثر حقوق آن‌ها حدود 2 میلیون و 700 هزار تومان است.


وزیر آموزش و پرورش درباره برخی معلمان که عنوان می‌کنند حقوق دریافتی آن‌ها ماهانه 300 یا 400 هزار تومان است، اظهار کرد: هر کارمند رسمی یا پیمانی که ما آن را به عنوان کارمند تعریف می‌کنیم حقوق 300 یا 400 هزار تومان در قوانین کشوری برای آن ها وجود ندارد و این موضوع مربوط به همکاران پاره وقتی که حق التدریس و حق الزحمه‌ای هستند که بر حسب نسبت وقت گذاری دریافتی می‌گیرند ولی کارمندان پیمانی و رسمی ما حداقل حقوقشان بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری ماهی یک میلیون و 300 یا 400 هزار تومان است.


تاخیر در پرداخت حقوق حق التدریسی‌ها


وی درباره تاخیر در پرداخت حقوق حق التدریسی‌ها نیز بیان کرد: معلم‌هایی که در استخدام آموزش و پرورش هستند حقوقشان را آخر ماه دریافت می‌کنند اما دو گروه از همکاران ما هستند که پرداختی به آن‌ها با تاخیر صورت می‌گیرد که یک گروه مربیان پیش دبستانی هستند و گروه دوم افرادی هستند که علاوه بر ساعت موظفی شان اضافه تدریس دارند که به دلیل محدودیت اعتباری پرداختی به آن‌ها با تاخیر صورت می‌گیرد.


کسری بودجه در‌ آموزش و پرورش


فانی با بیان اینکه پیش بینی می‌کنیم امسال حدود 6 هزار میلیارد تومان با کسری بودجه مواجه خواهیم بود، افزود: آموزش و پرورش بیش از 98 درصد اعتباراتش پرسنلی است یعنی پرداخت‌های ما اجتناب ناپذیر است.


وزیر آموزش و پرورش، با توجه به اینکه دولت در سال 94 در تامین منابع با مشکلات جدی مواجه بود، ادامه داد: معمولا پرداخت حقوق‌ها در بازه زمانی 25 هر ماه صورت می‌گیرد و این موضوع خواسته آموزش و پرورش نیست بلکه برای همه دستگاه‌ها به این شیوه است.


وی با بیان اینکه در اسفند 94 به دلیل کمبود منابع خزانه حقوق ها در 26 اسفند پرداخت شد، ادامه داد: این در حالی است که حقوق بازنشستگان کشوری 28 اسفند پرداخت شد و این موضوع به معنای این است که خزانه پاسخگوی پرداخت ها نبوده است.


سند تحول نظام آموزش و پرورش مبنای برنامه ششم


وزیر آموزش و پرورش درباره نقشه راه سند تحول بنیادین گفت: در مرداد 94 در اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور این نقشه راه رونمایی شد، لذا این نقشه آماده شده است.


فانی با توجه به اینکه سند تحول بنیادین نیازی به تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش نداشت، تصریح کرد: تدوین نقشه راه این سند صورت گرفته است.


وی با تاکید بر اینکه سند تحول نظام آموزش و پرورش مبنای برنامه ششم توسعه است، عنوان کرد: یکی از موارد نقشه راه تدوین فرهنگ سند تحول بنیادین است لذا در اسفند 94 جلسه‌ای با شورای معاونین صدا و سیما و آموزش و پرورش تشکیل شد تا همکاری‌های لازم صورت بگیرد.


وزیر آموزش و پرورش با توجه به اینکه مقام معظم رهبری طی دیداری فرمودند که صدا و سیما حتی اگر لازم باشد می‌تواند شبکه‌ای برای اجرایی کردن سند تحول بنیادین ایجاد کند، گفت: برنامه ششم توسعه با برنامه‌های پنجم و چهارم کشور تفاوت اساسی دارد.


فانی اظهار کرد: پیشنهاداتی از سوی دولت برای برنامه ششم توسعه به مجلس ارائه داده شده تا دولت بتواند به اجرایی کردن برنامه هایش بپردازد.


وی افزود: بخشی از اجرای سند تحول از اختیارات دولت است و نیازی به قانون مجلس ندارد.


وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به این که برنامه ششم توسعه مبتنی بر سند تحول است بیان کرد: از سال 95 مقرر شد که هیچ برنامه‌ای در آموزش و پرورش اجرا نشود مگر این که در راستای سند تحول بنیادین و نقشه راه باشد.


لزوم ارتقاء مسائل آموزشی


وی با بیان اینکه باید از همه امکانات کشور برای ارتقاء مسائل آموزشی استفاده کنیم، گفت: در سال 93 با بخش مدارس غیردولتی وارد مذاکره شدیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های خالی این مدارس استفاده کنیم.


فانی با توجه به اینکه در سال 67 قانون مدارس غیرانتفاعی به تصویب مجلس رسید و شورای نگهبان آن را تایید و در نهایت ابلاغ و اجرا شد، گفت: 27 سال از تاسیس مدارس غیردولتی می‌گذرد لذا در کشور بیش از 12 هزار مدرسه غیردولتی فعال هستند به طوری که ممکن است در 10 یا 20 مدرسه تخلف ایجاد شده باشد که با آن ها برخوردهای لازم را خواهیم کرد.


وزیر آموزش و پرورش با توجه به این که ممکن است در مدارس دولتی هم نیز تخلف به وجود آید، افزود: مشارکت مردم در اداره تعلیم و تربیت را نباید از دست بدهیم.


کاهش توجه به مدارس دولتی


وی با تاکید بر اینکه وظیفه آموزش و پرورش ارتقای کیفیت مدارس دولتی است،عنوان کرد: تنوع انواع مدارس سبب شده است که توجه به مدارس دولتی پایین بیاید.


فانی با توجه به اینکه باید مدارس غیردولتی را تقویت کنیم، افزود: البته به این موضوع ورود پیدا کرده‌ایم.


بازنشستگی فرهنگیان با 25 سال خدمت


وزیر آموزش و پرورش درباره بازنشستگی کسانی که 25 سال سابقه خدمت دارند، گفت: کسانی که درخواست بازنشستگی با سابقه 25 سال را داده بودند را مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت با درخواست آن‌ها موافقت کردیم و فهرست آن ها را برای سازمان بازنشستگی ارسال کردیم و در نهایت این امر به تصویب رسید.


وی با توجه به اینکه اگر اکنون در این رابطه مشکلی وجود دارد این مشکل به آموزش و پرورش برنمی گردد، گفت: تلاش می کنیم همکاران خانمی که حداقل 25 سال سابقه خدمت دارند را با درخواستشان موافقت کنیم اما این در حالی است که سازمان بازنشستگی به دلیل مشکلات در پرداخت‌ها ممکن است با این موضوع مخالفت هایی داشته باشد.


نظام سنجش مهارت‌های حرفه‌ای معلمان


فانی درباره نظام رتبه بندی معلمان، گفت: نظام سنجش مهارت‌های حرفه‌ای معلمان را قبول داریم به طوری که مرکز سنجش معلمان حرفه‌ای راه اندازی شده است و معلمان در این مراکز مورد رتبه بندی قرار می گیرند.


وزیر آموزش و پرورش، افزود: از مهر سال 94 با استفاده از قانون خدمات مدیریت کشوری میانگین دریافتی معلمان را حدود 300 هزار تومان افزایش دادیم، اظهار کرد: امیدواریم با اجرایی کردن سند تحول بنیادین نظام ارزیابی حرفه‌ای معلمان را قطعی کنیم.


وی با تاکید بر اینکه از امسال تمام برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش در راستای سند تحول بنیادین اجرا می‌شود، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم در راستای سند تحول بنیادین به خوبی برنامه‌هایمان را اجرایی کنیم.


فانی با توجه به بیمه تکمیلی معلمان گفت: به دلیل بدهی‌های آموزش و پرورش بیمه ایران قراردادش را به صورت یک طرفه فسخ کرد و لذا قرارداد جدیدی با بیمه آتیه سازان حافظ منعقد شد.


وضعیت بیمه تکمیلی معلمان تقویت یافته


وزیر آموزش و پرورش با توجه به اینکه سال 94 نسبت به سال 93 وضعیت بیمه تکمیلی معلمان تقویت یافته است، ادامه داد: طبق مصوبه شورای توسعه مدیریت سازمان مدیریت و برنامه ریزی حداقل سابقه خدمت فرهنگیان باید 6 سال تمام باشد لذا رتبه بندی را از مهر 94 را آغاز کردیم و این موضوع حدود 830 هزار نفر از همکارانمان را شامل شد و تعدادی که سابقه کمتر از 6 سال داشتند در سال 95 نیز مشمول رتبه بندی می‌شوند.


وی با اشاره به این که در کشور 105 هزار مدرسه وجود دارد گفت: اکثریت این مدارس مدیرانی متعهد، متدین، مدافع نظام و انقلابی دارند و به خوبی به وظایفشان آگاهی دارند.


فانی درباره دوره 6 سال ابتدایی دانش آموزان، گفت: نظام جدید آموزش و پرورش 6 سال دوره ابتدایی دارد لذا یکی از انتقاداتی که به این دوره 6 ساله وارد است مربوط به این موضوع می‌شود که فاصله سنی بین دانش آموزان کلاس اول تا ششم بسیار زیاد است و ممکن است مشکلاتی به لحاظ رفتاری ایجاد شود.


وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حدود 60 درصد مدارسی که بالای 200 دانش آموز دارند را به دو دوره ابتدایی مجزا تقسیم کردیم، گفت: با این روش توانستیم فاصله سنی دانش آموزان دوره ابتدایی را کاهش دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته