واکسیناسیون کووید-۱۹ اثربخشی درمان سرطان را بهبود میبخشد
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، بیماران مبتلا به سرطان نازوفارنکس اغلب با داروهایی درمان میشوند که سیستم ایمنی آنها را در برابر تومور فعال میکند. دانشمندان میترسیدند که واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ میتواند موفقیت درمان سرطان را کاهش دهد یا عوارض جانبی شدیدی ایجاد کند. یک مطالعه اخیر اکنون همه چیز را در این زمینه روشن میکند. بر اساس این مطالعه، داروهای سرطان در واقع پس از واکسیناسیون با واکسن چینی SinoVac نسبت به بیماران واکسینه نشده بهتر عمل کردند.
نتایج این مطالعه که توسط دانشگاههای بن و شانشی در جمهوری خلق چین انجام شد، بهعنوان نامهای به سردبیر در مجله Annals of Oncology منتشر شد، اما در حال حاضر به صورت آنلاین در دسترس است.
سرطان نازوفارنکس بیماری است که در آن سلولهای بدخیم (سرطانی) در بافتهای نازوفارنکس تشکیل میشوند. نازوفارنکس قسمت بالایی گلو پشت بینی است. یک سوراخ در هر طرف نازوفارنکس به داخل گوش منتهی میشود.
بسیاری از سلولهای سرطانی قادرند پاسخ ایمنی بدن را از بین ببرند. آنها این کار را با فشار دادن نوعی دکمه روی سلولهای ایمنی، گیرنده PD-۱ انجام میدهند. به این ترتیب آنها عملاً این نیروهای دفاعی درون زا را تعطیل کردند. از داروها میتوان برای مسدود کردن گیرندههای PD-۱ استفاده کرد. این سیستم ایمنی را قادر میسازد تا به طور موثرتری با تومور مبارزه کند.
واکسیناسیون علیه کووید همچنین پاسخ ایمنی را تحریک میکند که گیرنده PD-۱ را درگیر میکند. دکتر جیان لی از موسسه پزشکی مولکولی و ایمونولوژی تجربی (IMMEI) در بیمارستان دانشگاه بن توضیح میدهد: بیم آن میرفت که واکسن با درمان ضد PD-۱ سازگار نباشد. این خطر به ویژه در مورد سرطان نازوفارنکس، که مانند ویروس SARS Cov-۲، دستگاه تنفسی فوقانی را تحت تاثیر قرار میدهد، صادق است.
این بیوانفورماتیک به همراه شرکای همکاری از جمهوری خلق چین اکنون بررسی کرده است که آیا این نگرانی موجه است یا خیر. بیش از ۱۵۰۰ بیمار تحت درمان در ۲۳ بیمارستان از سراسر چین در این تجزیه و تحلیل شرکت کردند. چنین مطالعات چند مرکزی به ویژه آموزنده در نظر گرفته میشود، زیرا شرکت کنندگان بسیار متنوع هستند و علاوه بر این، نتایج با ویژگیهای منطقهای تحریف نمیشوند.
بیماران واکسینه شده بهتر به درمان سرطان پاسخ دادند
زیرمجموعهای از ۳۷۳ فرد مبتلا با واکسن چینی کووید-۱۹ SinoVac واکسینه شده بودند. پروفسور دکتر کریستین کورتس، مدیر IMMEI و عضو منطقه تحقیقاتی بین رشتهای زندگی و سلامت و خوشهای از تعالی ایمنی توضیح میدهد: بهطور شگفتانگیزی، آنها بهطور قابلتوجهی به درمان ضد PD-۱ بهتر از بیماران واکسینه نشده پاسخ دادند.
علاوه بر این، آنها اغلب عوارض جانبی شدیدی را تجربه نکردند. محققان نمیتوانند بگویند که چرا درمان پس از واکسیناسیون موفقتر بوده است.
پروفسور چی میاز بیمارستان دانشگاه شانشی میگوید: ما فرض میکنیم که واکسیناسیون سلولهای ایمنی خاصی را فعال میکند که سپس به تومور حمله میکنند. ما اکنون این فرضیه را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
سرطان نازوفارنکس در این کشور بسیار نادر است. با این حال، در جنوب چین و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا، این بیماری گسترده است. یکی از دلایل مشکوک این امر استفاده مکرر از تهویه مطبوع در مناطق گرم و مرطوب است.
به نظر میرسد عوامل تغذیهای نیز نقش مهمی دارند. در تایوان، سرطان نازوفارنکس در حال حاضر یکی از علل اصلی مرگ و میر در میان مردان جوان محسوب میشود.
انتهای پیام/