ترویج کتابخوانی بین دانشجویان نیازمند برنامهریزی صحیح فرهنگی
بهزاد لطفی مدیر پژوهش دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با بیان راهکارهایی برای ترویج کتاب و کتابخوانی بین دانشجویان اظهار کرد: برای ترویج این مهم، برنامهریزی صحیح فرهنگی نیاز است، همانطور که روزمره سه وعده غذا میخوریم آن را مانند یک وعده غذایی بین دانشجویان رواج دهیم.
وی افزود: باید سیاستهای تشویقی در قالب مسابقه، اهدای جوایز و... اعمال کنیم. دانشجویانی که بعضاً کتاب یا مقاله و... مینویسند مورد حمایت و تشویق واقع شوند؛ نویسندگان با بروشور، تابلو اعلانات، فضای مجازی معرفی شوند. اطلاعات علمی در کتابخانهها گردآوری شده است و مواد اولیه پژوهش برای تولید علم و دانش در کتابخانههای یافت میشود که میتواند نقش مهمی داشته باشد و به بخشهای مختلف جامعه خدمترسانی کند.
مدیر پژوهش دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: با توجه به اینکه محور سیاست اصلی این واحد دانشگاهی دانشجو است، محتویات کتابخانه واحد کرج سرشار از کتابهای داخلی، خارجی و قابل دسترس بوده و در صورت بهروزرسانی کتابها میتواند پاسخگوی اثربخشی برای نیازهای علمی دانشجویان، استادان و کارکنان باشد.
لطفی با بیان ویژگیهای کتابدار خوب عنوان کرد: کتابدار خوب باید کار بلد، امانتدار، فروتن، باایمان، دارای حافظه خوب، کتابخوان و خوشرو باشد و با دیگران ارتباط برقرار کرده و خوب اطلاعرسانی کند.
وی توضیح داد: کتابهای علمی، ادبی، سیاسی و گاهی داستانی را بیشتر دوست دارم. نخستین کتابی که خواندهام کتاب قصههای خوب برای بچههای خوب در دوران دبستان بوده و در صورت اوقات فراغت تا جایی که نیاز روحیام را تأمین کند، کتاب میخوانم. خواندن کتاب میتواند راهی برای تقویت سطح آگاهی انسان و بینش و نگرش بشر نسبت به پیرامون زندگیاش باشد؛ در واقع کتاب ابزاری برای رساندن انسانها به کمال بوده و با تشویق و ترغیب آن به همنوعان میتوانیم دانشپروری را در جامعه رواج دهیم.
مدیر پژوهش دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ادامه داد: برای رشد و پویایی شخصیت انسان و برای کشف ناشناختهها و پیشگیری از هرگونه رفتار و کردار ناشایست و از همه مهمتر دفاع از آرمانهای دینی و فرهنگ اسلامی باید طوری فرهنگ کتابخوانی را گسترش دهیم که فقط مختص قشر خاصی نباشد؛ بلکه باید آن را علاوه بر اینکه به فرزندانمان بیاموزیم همه همنوعان خود را به آن تشویق کنیم و آنان را در بالندگی فرهنگهای گوناگون به اوج برسانیم، بهویژه خواندن کتابهای آسمانی ازجمله قرآن کریم و یا نهجالبلاغه که هر کدام سرشار از معنویت و حیاتبخش زندگانی بشر است.
انتهای پیام/