دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با کمک فناوری‌نانو امکان‌پذیر شد؛

بومی‌سازی کیت تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک در شیر

بومی‌سازی کیت تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک در شیر
شرکت فرتاک طب با توسعه کیت تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر، امکان بررسی میزان آنتی‌بیوتیک در شیر در کمترین زمان ممکن را فراهم کرد.
کد خبر : 814246

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محدثه حاجی عبدالوهاب مدیرعامل فرتاک طب می‌گوید: «در گذشته برای تعیین میزان آنتی‌بیوتیک در شیر، از آزمون‌های آزمایشگاه و تجهیزاتی نظیر HPLC استفاده می‌شد که فرآیندی زمان‌بر بود که بین ۶ ساعت تا یک روز زمان نیاز داشت. با توجه به این که تعیین تکلیف محموله شیر پشت در کارخانه باید انجام شود، زمان بسیار حیاتی است. مدتی است که تست‌های سریع تست شیر در اروپا توسعه یافته و این کیت‌ها از کشور‌هایی نظیر دانمارک و بلژیک وارد کشور می‌شوند. هرچند محدودیت‌ها و موانعی در مسیر واردات این کیت‌ها وجود دارد که برخی از کارخانه‌ها به سراغ کیت‌های چینی رفته‌اند که از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند.»

دکتر حاجی عبدالوهاب می‌گوید: «بعد از اتمام تحصیل در هلند به کشور بازگشتم و در اولین گام به دنبال فعالیت استارت‌آپی بودم، از این رو به سراغ مشکلات موجود در صنعت رفتم. مقوله تست‌های سریع، به ویژه تست آنتی‌بیوتیک در شیر، حوزه‌ای بود که به نظرم برای سرمایه‌گذاری مناسب رسید. از این رو تحقیقات روی این حوزه را آغاز کردیم. در مراحل پایانی توسعه فناوری بودیم که متوجه شدیم به دلیل مشکلات واردات تست‌های تشخیص آنتی‌بیوتیک در شیر، تشدید پیدا کرده و تقاضای زیادی در بازار روی این محصول وجود دارد. از این رو فرآیند توسعه را تسریع کردیم و نمونه اولیه محصول تولید شد. در حال حاضر ۳۰۰۰ کیت آماده شده که قرار است به شرکت میهن، پگاه، پاک، رامک و کاله بدهیم تا تست‌های اولیه را روی آن انجام بدهند.»

این دانش‌آموخته رشته بیوتکنولوژی دارویی از کشور هلند می‌افزاید: «برای این محصول گواهی‌نانومقیاس دریافت شده، مراحل پایانی دانش‌بنیان شدن را سپری می‌کنیم و برای مجوز سازمان دامپزشکی نیز اقدام کرده‌ایم. هدف ما بعد از انجام تست‌ها اولیه، تولید انبوه است. برای این کار خط تولید یکی از شرکت‌ها را اجاره کرده‌ایم.»

مدیرعامل فرتاک طب می‌گوید: «قصد داریم این فناوری را توسعه بیشتری دهیم و از حوزه شیر به سمت دام و دارو برویم. در حال حاضر تست‌های سریع در دنیا بسیار مورد توجه است. پس از کرونا، اقبال به این تست‌های فوری بیشتر شده و پزشکی شخصی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به همین دلیل قصد داریم تمرکز زیادی روی این فناوری داشته باشیم، فناوری که با استفاده از آن نیاز به مراجعه به آزمایشگاه به حداقل می‌رسد.»

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب