دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور به آنا گفت؛

هنوز برای تزریق واکسن آنفولانزا دیر نیست/ واکسن ایمنی صدر درصدی ایجاد نمی کند

هنوز برای تزریق واکسن آنفولانزا دیر نیست  واکسن ایمنی صدر درصدی ایجاد نمی کند
افراد بالای ۶۵ سال و همچنین زنان باردار و افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند در معرض خطر آنفولانزا هستند و باید هر چه سریعتر از واکسن آنفولانزا استفاده کنند.
کد خبر : 811412

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، هر ساله و همزمان با نزدیک شدن به فصل سرما، بیماری آنفلوآنزا نیز از راه می‌رسد و هر روز به تعداد مراجعینی که با علائم آنفلوآنزا به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، بیشتر می‌شود، هرچند که به گفته متخصصین، ارتباط سرمای هوا و ابتلا به آنفلوآنزا باوری اشتباه است؛ از سوی دیگر به علت درگیری کشور با بیماری کرونا و وجود هردو بیماری و تشابه علائم این دو باعث می‌شود که تشخیص این بیماری کار بسیار سختی باشد

آمیتیس رمضانی، استاد تمام بیماری‌های عفونی و مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور در گفت و گو با خبرنگار آنا می‌گوید:« اینکه بیماری آنفولانزا شیوع بالایی پیدا کند کاملا پیش بینی شده بود. معمولا از اواخر شهریور ماه موارد کمی در ابتلا به بیماری آنفولانزا شروع شده و به مرور زیاد می‌شود و در فصل زمستان بیشترین موارد ابتلا به آنفولانزا را در آن زمان شاهد هستیم. 

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می دهد: موردی که امسال پیش آمده که این است که ما دو سال شیوع کرونا را پشت سر گذاشته و دو پاییز و زمستانی که به خاطر رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی موارد ابتلا بیماری‌های تنفسی بخاطر ماسک و شستشوی دستها و موارد دیگر کاهش پیدا کرده است.

رمضانی می گوید: وقتی که مدتی ویروس بیماری‌های تنفسی مثل آنفولانزا، ویروس سرماخوردگی و ... کم می‌شود، مواجهه بدن ما هم با آن‌ها کم می‌شود و ایمنی بدن هم کاهش پیدا می‌کند و بنابراین ما انتظار داشتیم که با افزایش موارد ابتلا به بیماری آنفولانزا و سایر ویروس های تنفسی مواجه باشیم. 

او ادامه می دهد : از یک طرف دیگر نیم کره جنوبی و کشورهایی که مثل استرالیا آنجا هستند گزارش افزایش موارد آنفولانزا را داشتند و ممکن است چنین شرایطی برای ما در نیم کره شمالی هم پیش بیاید. 

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی تاکید می کند: در دو هفته اخیر ما شاهد موارد ابتلا به بیماری آنفولانزا بوده و در حال حاضر موارد آنفولانزایی که شناسایی می‌شود، از موارد کرونای ما بیشتر است و ۱۸ تا ۱۹ در نمونه‌هایی که به مراکز ارسال می‌شود کووید فصلی است و ارتباطی به این کووید ندارد و همیشه وجود داشته است و یا یک سرماخوردگی ساده بوده است.

رمضانی می گوید : بعد از مورد فوق رتبه دوم را آنفولانزا دارد و تقریبا چیزی حدود ۱۱ درصد نمونه‌های ما مربوط به آنفولانزا است و چیزی که جالب است این است که انواع و اقسام واریانت‌های مختلف آنفولانزا را داریم.

وی همچنین ادامه می دهد : در بین نمونه‌های دریافتی مواردی را هم داشتیم که طرف هم آنفولانزا و هم کووید داشته و موارد کرونای ما ۴ تا ۵ درصد است و این نشان می‌دهد ویروس در حال حاضر بیشتر در گردش است و در جامعه آنفولانزا از کرونا خیلی جلوتر افتاده است.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی تاکید می کند: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا باید بدانیم که همه ویروس‌های بیماری‌های تنفسی از نظر حفاظت و محفوظ داشتن خودمان یک روش پیشگیری دارند.

رمضانی ادامه می دهد: هنوز هم برای تزریق واکسن آنفولانزا دیر نشده است و گروه‌های پرخطر مثل کسانی که بیماری‌های زمینه ای مثل بیماری قلبی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و ... دارند و همچنین افراد مسن و خانم‌های باردار باید در مقابل آنفولانزا واکسینه شوند.

او در بخش دیگری از صحبت هایش تاکید می کند: هیچ کدام از واکسن‌هایی که مربوط به بیماری‌های تنفسی هستند، ایمنی صد در صدی نمی‌دهند و در خصوص کرونا حتی در نوع اولیه وهان آن هم می‌گفتیم که واکسن ممکن است از ابتلا به بیماری کرونا یک درصدی پیشگیری کند و آنفولانزا هم به همین شکل بوده و ۶۰ تا ۷۰ درصد در مقابل بیماری واکسینه ایجاد می‌کند.

انتهای پیام /

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب