تمام فعل و انفعالات موجود در دانشگاهها فرهنگ است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با آغاز به کار دولت سیزدهم و با موافقت هیئتدولت، ۳ درصد از بودجه دانشگاهها به مباحث فرهنگی و علمی اختصاص یافته که از آغاز انقلاب بیسابقه بوده است.
محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم در رابطه با انتظاری که از دانشگاهها در مباحث فرهنگی میرود، میگوید: با اختصاص این بودجه، دانشگاهها باید در تربیت علمی، فرهنگی و اجتماعی دانشجویان کوشا باشند و نسلی داناتر، عالمتر، مومنتر و بااخلاقتر تحویل جامعه دهند.
عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم نیز در این رابطه خاطرنشان میکند: در چندسال گذشته بسیاری از بودجههای فرهنگی دانشگاهها در محلهای دیگری هزینه شد و از اقدامات فرهنگی پویایی لازم را نداشته است.
ضابط: در حال حاضر ۱۰ درصد از وقت اساتید صرف کار فرهنگی و تعامل با دانشجو میشود
احمد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با اختصاص ۳ درصد بودجه فرهنگی با اشاره به اینکه فرهنگ را جدا از آموزش و پژوهش نمیداند، اذعان میکند: آموزش و پژوهش بخشی از حوزه فرهنگ است. اصلا منظور از اینکه بخواهیم ۳ درصد را به بحث فرهنگی اختصاص دهیم، چیست؟ آیا خرید لوازم فرهنگی یا برگزاری یکسری برنامههای فرهنگی در کنار زندگی عادی دانشگاهی است؟ اگر فقط این باشد، درست نیست.
وی در توضیح این امر با بیان اینکه فرهنگ ما در سر کلاس شکل میگیرد، میافزاید: فرهنگ دانشگاهی در حین آموزش و پژوهش شکل میگیرد. تمام فعل و انفعالات موجود در دانشگاه، فرهنگ است. در حال حاضر نیز بیش از ۳ درصد برای فرهنگ هزینه میشود و ۱۰ درصد از وقت اساتید صرف کار فرهنگی و تعامل با دانشجو میشود بدیهی است این میزان از بودجه دانشگاه هزینه میشود.
ضابط با بیان اینکه کارمند و باقی عوامل حوزه دانشجویی و فرهنگی نیز به همین ترتیب، عمل فرهنگی انجام میدهند و این میزان از سه درصد بیشتر است، ادامه میدهد: در حال حاضر انتظار از دانشگاهها این است که ۳ درصد از غیر بودجه را به بحث فرهنگی اختصاص دهند، اما زمانی که کل هزینههای دیگر باقی مانده، این اندازه واقعی و شدنی نیست.
عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم چندی پیش با اشاره به اینکه دانشجویان از روسای بعضی از دانشگاهها در رابطه با بیتوجهی به تخصیص ۳ درصد بودجه فرهنگی گلایه دارند، عنوان میکند: وضعیت بودجه فرهنگی در دانشگاهها بسیار نگرانکننده است و هر چه کمتر در این حوزه سرمایهگذاری کنیم بیشتر با آسیبهایش مواجه خواهیم شد.
وی ادامه میدهد: اخیراً دیوان محاسبات نسبت به گزارش عملکرد این بودجه پیگیری کرده است و خواستار گزارش دادن در این خصوص شده است که نیاز به ورود روسای دانشگاهها در این خصوص داریم.
احمد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با ورود دیوان محاسبات و دستگاه نظارتی در خصوص نحوه هزینه کرد این بودجه، میگوید: اگر قرار است فرمهایی پر شود بحث دیگری است. اما اگر قرار است من راست نگفته و مدعی کار فرهنگی باشم اینکار را نمیکنم؛ لذا بحث آرمانی است. در حالی که فرهنگ در حال حاضر بخش اصلی کار ماست، اما وقتی میگوییم آرمانی چیزی فراتر از انتظار را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه شرایط موجود کار را سخت میکند، خاطرنشان میکند: اگر کار حداقلی انجام نشود و بخواهیم کار آرمانی انجام دهیم، ذینفع به یک اعتبار، ولی نعمت به اعتبار دیگری از من روی برگردان میشود و میگوید اول کار حداقلی انجام بدهید و بعد سراغ انجام کار آرمانی بروید. واجبات و محرمات را اول به جا بیاور مستحب را بعد از آن. وقتی واجبات را انجام ندادهاید و سراغ مستحبات میروید، قابل قبول نیست.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/