کاربران از شیوه رفع اختلال اینترنت رضایت ندارند/ ضرورت تغییر روند توسعه شبکه ارتباطات +عکس
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در یک هفته اخیر سرعت و کیفیت اینترنت به طرز محسوسی در برخی از مناطق کشور کاهش یافته و این موضوع مشکلاتی را برای کاربران به وجود آورده است. طبق بررسیهای انجام شده کیفیت پایین سرویسهای ارتباطی سبب اختلال در اجرای پلتفرم اینستاگرام شده است و کاربران هنگام استفاده از این شبکه اجتماعی برای دسترسی به سرویسهای مختلف باید زمان زیادی را صرف کنند. عیسی زراعپور، وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات روز گذشته ضمن تأیید اختلال به وجود آمده برای کاربران اینستاگرام در ایران میگوید «در مورد اینستاگرام ما برای اینکه کیفیت سرویسها را تضمین کنیم از لینکهای پیر شده (اختصاصی) استفاده میکنیم؛ بنابراین اگر آن لینک قطع شود آن پلتفرم دچار اختلال میشود.»
از سویی زارعپور و معاونانش بخش عمدهای از مشکلات موجود در شبکه ارتباطات کشور را به دلیل کمکاری و تصمیمات اشتباه متولیان وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم میدانند و مدعی هستند «در دولت سیزدهم هیچ سیاست جدیدی در مورد پلتفرمهای پرکاربرد خارجی اتخاذ نشده است و هر اتفاقی که میافتد مربوط به تصمیمات گذشته است و باید بازنگری شود.»
کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقدند اگرچه دولت قبل در زمینه توسعه شبکه ارتباطات ثابت عملکرد مطلوبی نداشته و صرفا امکانات و سرویس شبکههای سیار را ارتقا داده است، ولی نباید ایرادات کنونی را با کمکاریهای گذشته توجیه کرد و لازم است وزارت ارتباطات به عنوان متولی توسعه و ارتقای سرویسهای ارتباطات ثابت و سیار در کشور معضل سرعت پایین اینترنت را در کوتاه مدت برطرف کند. بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا پایان تیر ماه سال جاری تعداد کل کاربران اینترنت پهنباند در کشور برابر با ۱۰۸ میلیون و ۸۷۳ هزار و ۴۷۳ نفر است که از این تعداد ۹۷ میلیون و ۸۳۹ هزار و ۸۳۱ نفر مشترک پهنباند سیار و تنها ۱۱ میلیون و ۳۳ هزار و ۶۴۲ نفر مشترک پهنباند ثابت در کشور هستند.
آمار فوق به روشنی نشان میدهد به دلیل کیفیت پایین سرویسهای اینترنت ثابت در ایران کاربران تمایلی به استفاده از این شبکه ندارند و از همین رو جمعیت مشترکان اینترنت سیار به مراتب بیش از شبکه ارتباطات ثابت است. حجم بیش از اندازه استفاده از اینترنت موبایل موجب شده فشار زیادی به اپراتورهای این شبکه برای ارائه سرویسهای با کیفیت ایجاد شود و مدیران دو اپراتور بزرگ کشور شبکه ارتباطات سیار را در آستانه اشباع میدانند. هم اکنون رتبه جهانی ایران در شبکه ارتباطات سیار ۷۰ و در اینترنت ثابت ۱۴۶ است.
به اذعان صادق عباسی شاهکوه، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی «مصرف اینترنت ثابت در ایران نصف دیتا شبکه موبایل است. این روند در دنیا دقیقاً برعکس ایران است و در شبکه اینترنت ثابت وضعیت مناسبی نداریم. اگر وضعیت تعرفه شبکه موبایل به همین روال ادامه پیدا کند در آینده نزدیک شاهد افت شدید ارتباطات در کشور خواهیم بود.» مدیران شرکت مخابرات ایران نیز در یک سال گذشته بارها دلیل عدم امکان ارتقای سرعت و کیفیت اینترنت ثابت به دلیل اصلاح نشدن تعرفه سرویسهای ارتباطی این شرکت اشاره کردهاند. مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در همین رابطه میگوید «در اکثر کشورهای پیشرفته در حوزه فیبر نوری به پیشرفت ۹۰ تا ۹۵ درصدی رسیدهاند و از همین رو سرمایهگذاری عظیمی در حوزه این شبکه انجام میشود. تجهیزات مخابراتی در سراسر کشور نیازمند بهروزرسانی دائمی است و برای توسعه شبکه ثابت نیازمند حمایت دولت هستیم.»
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رفع مشکل شبکه سراسری اینترنت پروژه بزرگ فیبر نوری نقاط را در دست اجرا دارد و به گفته وزیر ارتباطات تا کنون بیش از ۲ میلیون پورت فیبر نوری متصل شده است. البته طبق وعده زارعپور راهاندازی کامل این شبکه تا پایان سال ۱۴۰۳ به طول میانجامد و به نظر میرساند کاربران برای دسترسی به شبکه با کیفیت و پرسرعت باید تا آن زمان منتظر باشند. نظرسنجی اخیر خبرگزاری آنا در خصوص نحوه رسیدگی وزارت ارتباطات به سرعت و اختلالات اینترنت نارضایتی اکثر کاربران را نشان میدهد و انتظار میرود در این شرایط این وزارتخانه با بهکارگیری راهحلهای کاربردی ظرفیت شبکه ارتباطات کشور را توسعه دهد.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/