سازمان کوثر با اولویت ایثارگران به همه تعلق دارد
دکتر ناصر فخاری امروز دوشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۰۷ در نشست خبری به مناسبت هفته دولت، دستاوردهای سازمان اقتصادی کوثر را در یک سال گذشته بیان و به تنویر و روشنگری وضعیت فعلی پرداخت.
به گزارش خبرگزاری آنا، امروز دوشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۰۷ به مناسبت هفته دولت و با هدف ایجاد شفافیت و افزایش آگاهی عمومی نشست خبری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در محل دفتر مرکزی برگزار شد.
در ابتدای نشست ناصر فخاری با گرامیداشت شهدای هفتهی دولت، شهدای مدافع حرم و خیرمقدم به اصحاب رسانه به تبیین مأموریت ذاتی سازمان اقتصادی پرداخت و گفت: داراییهای سازمان با فرمان امام خمینی (رحمت الله علیه) برای تأمین معیشت خانواده معظم شهدا به بنیاد واگذار شده است.
وی ادامه داد: تکالیف تبیین شده در متن اساسنامه سازمان مانند: مسئولیت نگهداری، بهینه سازی، ارتقاء بهرهوری داراییهای بنیاد شهید جهت تأمین بخشی از منابع مالی برای رفع نیازها و معیشت جامعه ایثارگری بر تکالیف دیگر تقدم دارد و سازمان اقتصادی کوثر در دوره اخیر تمام همت خود را در این راه گذاشته است.
وی همچنین افزود: کوثر را به همه تعلق دارد، امّا اولویت با تأمین جامعه ایثارگری است؛ بنابراین مصرانه به دنبال بازگشت سازمان به ریل و فلسفه تأسیس آن هستیم، لذا در چنین شرایطی از کسانی که این تغییر ریل منافع شان را به چالش میکشد پس اعتراضاتی هم شنیده میشود و ما به دنبال استفاده عادلانه آحاد جامعه هدف از منافع و درآمد سازمان هستیم چه آنان که مطالبه دارند و چه آنان که مطالبهای ندارند.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به فاصله بسیار میان نیاز بودجه ای بنیاد شهید (بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد) و تکلیف مصوب سازمان (تامین حدود ۳۵۰۰ میلیارد) برای سال جاری تصریح کرد: آن ۳۵۰۰ میلیارد تومانی که امسال در بودجه ما پیش بینی شده است سال گذشته ۳۵۰ میلیارد تومان بوده است در واقع در سال جاری ده برابر مطالبه از سازمان توسط بنیاد شهید بیشتر شده است. تحقق این مطالبه ده برابری نیازمند ابتکارعمل، خلاقیت و فعالیت های مضاعف دارد تا این رشد اتفاق بیفتد.
فخاری با ترسیم مدل توسعه مناسب سازمان اقتصادی کوثر اظهار داشت: در گذشته اولویت سازمان بر پایه مساله امنیت غذایی شناسایی شده بود بنابراین سازمان در حوزه کشاورزی و دامداری تمرکز ویژه داشت. وی در ادامه گفت: این رویکرد موجب توسعه نامتوازن و غفلت از حوزه های اقتصادی دیگر شده بود. برای مثال بعضی سابقا مایل بوده اند پهنه های معدنی سازمان را با دامداری عوض کنند. معادنی که از سویی انفال به حساب می آیند و از دیگر سوی پس از نفت، معادن سودآور به شمار میروند.
وی در ادامه گفت: این رویکرد موجب توسعه نامتوازن و غفلت از حوزههای اقتصادی دیگر شده بود. برای مثال بعضی سابقا مایل بوده اند پهنههای معدنی سازمان را با دامداری عوض کنند. معادنی که از سویی انفال به حساب میآیند و از دیگر سوی پس از نفت، سودآورترین حوزه کسب و کاری به شمار میروند.
نائب رئیس هیئت مدیره سازمان اقتصادی کوثر در شرح مثال دیگری ذیل رویکرد توسعه متوازن گزارش داد: یکی از شرکتهای فعال در حوزه استحصال روغن که گذشته برای تولید روغن کمتر از ۷۰ میلیارد تومان دانههای روغنی خرید داشته، در سه ماه گذشته ۱۰۰۰ میلیارد تومان خرید کرده است.
وی در ادامه گفت: بیشترین سودی که این شرکت در گذشته بدان دست یافته ۳۸ میلیارد تومان بوده است. این رکورد در حالیست که در سال مالی ۱۴۰۱، ۱۴۸ میلیارد تومان ابتیاع داشته است بنابراین با پشتیبانی و حمایت از مدیران کاردان شرکتها میتوان تحول در صنعت ایجاد کرد.
ناصر فخاری با تأکید بر لزوم جلوگیری از تداوم پروژهها یا شرکتهای زیان ده خاطر نشان کرد: اینکه برخی مدیران سابق سازمان به اقلیمی تعلق خاطر داشته اند، تعهد پروژههای ساختمانی، زراعی یا دام سبک را بر دوش سازمان افکنده اند.
وی افزود: در صورت تکمیل تنها دو پروژهها از میان پروژهها زیان رسان بیش از ۱۰۰۰ میلیارد زیان برای بنیاد شهید به بار خواهد آورد! بنابراین اگر تکمیل بشود به منافع جامعه هدف و بنیاد شهید خسارت جدی میزند و اگر تکمیل نشود مایه نارضایتی اهالی آن اقلیم خواهد بود. این مسأله در حالیست که به شهادت اسناد، همان زمان هم کارشناسان با چنین قراردادها و تعهداتی مخالفت کرده اند.
وی با برشماری مشقتهایی که جانبازان زمینگیر و ویلچرنشین و خانواده معظم شهدا که در آستانه کهولت متحمل شده و میشوند متذکر شد: کسب درآمد بیشتر و ممانعت از تداوم ضرر برای سازمان به منزله کاهش آلام و رنجهای جامعه ایثارگر است. بر این اساس با تغییر ریل حرکت سازمان و جلوگیری از تداوم برخی مدیران، ریخت و پاش ها، حقوق نجومی و استخدامهای غیر قانونی هزینههای بیشتری برای کمک به جامعه هدف تهیه و بنیاد شهید تقدیم شد.
وی همچنین افزود: در جریان یکی از بازدیدهایی که از آسایشگاههای جانبازان اعصاب و روان داشتیم روشن شد که اغلب ایشان به دلیل مشکلات دندان و اینکه درمان آنان بصورت عادی ممکن نیست نمیتوانند به راحتی غذا بخورند و مظلومانه از درد دندان رنج میبرند ما با تخصیص مبلغ ۸ میلیارد تومان امکانات لازم برای درمان ایشان را فراهم کردیم.
وی ادامه داد: نوعی تشک خارجی برای جلوگیری از زخم بستر برخی جانبازان لازم بود که سابقا تدارک دیده نمیشد. برای مثال با تخصیص ۴۰ میلیارد تا هفتهی دیگر ۸۰۰ عدد از این نوع بستر (تشک روهو) نیز برای آنان تهیه میشود. همچنین است تعمیر و بازسازی آسایشگاه جانبازان بانوی قطع نخاعی که سقف آن فروریخته بود.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در بخش دیگری از سخنان خود «اقتصاد رهنما» را راهبرد اساسی سازمان نامید و ادامه داد: حرف «ر» در اقتصاد رهنما به ضرورت ارتقاء وضعیت رفاهی جامعه ایثارگر و کارکنان خدمت رسان به این جامعه اشاره دارد و باید این ادراک در افکار جامعه ایثارگران شکل بگیرد که درآمد سازمان اثر مستقیمی روی رفاه آنان دارد.
فخاری با اشاره به دستور دکتر قاضی زاده هاشمی ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد: یکی از تصمیماتی که توسط ریاست بنیاد شهید گرفته شده این است که سهام برخی از شرکتهای سازمان به سه دهک کم برخوردار جامعه ایثارگر و خانواده شهدا اختصاص یابد.
وی با تبیین ضرورت «هوشمندسازی» به معنای ایجاد شفافیت در فرآیندهای مالی، اداری و استخدامی که در راهبرد اقتصاد رهنما نهفته است تاکید کرد: چیزی را که نتوانیم اندازه بگیریم ممکن نیست مدیریت کنیم لذا سازمان در حوزه منابع انسانی هوشمند شده است. وی در ادامه گفت: تا دهه فجر در حوزههای درآمدی، دارایی ها، میزان فروش و کلیه مسائل مالی و اداری در حال وقوع در کسب و کارهای سازمان از جمله؛ کشاورزی و دامپروری، صنایع لوازم خانگی، غذایی و تولید الکتروموتورها، برق و انرژی، ساختمان، سلامت و تجهیزات پزشکی و معادن رصدپذیر و شفاف خواهیم شد.
ناصر فخاری در ادامه نوآوری را بخش دیگری از اقتصاد رهنما برشمرد و گفت: نوآوری گاهی بر اساس خلاقیت و ابتکار و گاهی ریشه دانش بنیان دارد. امروز شرکت جمکو که موفق به اخذ گواهی نوع دوم دانش بنیان شده انواع الکتروموتور ضد انفجار، سنکرون و با ولتاژهای مختلف تولید میشود که ضمن صادرات به کشورهای دیگر با قیمت و کیفیت قابل رقابت در آبرسانی در استانهای همدان و خوزستان بکار گرفته شده است. همه شرکتها را موظف به نوآوری کرده ایم.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در ادامه تشریح اقتصاد رهنما بیان داشت: حضرت امام (رحمت الله علیه) برخی املاک و اموال را در اختیار بنیاد قرار داد که مشکلی از مشکلات ایثارگران را مرتفع کند نه آنکه رها شود تا در گذر ایام قیمت آن رشد کند بنابراین لازم بود در این بخش «مولدسازی» را سرلوحه کنیم.
در نهایت فخاری به شرح بخشی از کارکردهای سامانه امصاک اشاره کرد و اظهار داشت: از طریق سامانه امصاک (استعدادیابی مدیران صالح کارآمد) پس از فراخوان جذب ۹۴ درصد مدیران خود را از این طریق برگزیده ایم. ۶ درصد دیگر هم در بخشهای حراست بوده یا چند نفری که قبل از افتتاح و آغاز به کار این سامانه جذب شده اند.
این نشست پس از گفتگوهایی میان خبرنگاران و ناصر فخاری مدیر عامل سازمان اقتصادی کوثر پایان پذیرفت.
انتهای رپرتاژ خبری/
انتهای پیام/