دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تهران در تیرماه تورم کمتری را تجربه کرد

بررسی‌ها نشان  می‌دهد تورم ماهانه غیرخوراکی مناطق شهری استان تهران بیشتر از تورم ماهانه غیرخوراکی مناطق روستایی تهران بوده و برای تورم خوراکی‌ها دقیقاً بر عکس این موضوع رخ داده است.   
کد خبر : 800914

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا،   تورم ماهانه از  ۱۲ درصد در خرداد به ۴.۶ درصد در تیرماه امسال رسیده است، با وجود اینکه در تیرماه تورم به شکل قابل توجهی نسبت به ماه گذشته خود کاهش یافته، اما هنوز هم این رقم در زمره تورم‌های ماهانه بالا محسوب می‌شود.

همچنین تورم نقطه‌به‌نقطه نیز در تیرماه ۵۴ درصد برآورد شده که در چند دهه گذشته بی‌سابقه بوده است، به عبارت دیگر خانوار‌ها در تیرماه امسال به طور میانگین ۵۴ درصد بیشتر برای تهیه یک سبد کالایی و خدماتی مشخص نسبت به تیر سال گذشته هزینه کرده‌اند.
 
تورم ماهانه استان تهران زیر ذره‌بین

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط مرکز آمار از تورم استان‌ها، تورم ماهانه استان تهران در مردادماه ۴.۴ درصد به ثبت رسیده که نسبت به میانگین کشور پایین‌تر است. تورم ماهانه مناطق شهری نیز در این استان به مانند تورم کل ۴.۴. درصد بوده، همچنین تورم مناطق روستایی این استان در ماه گذشته ۴.۷ درصد برآورد شده است.
در چندماهه گذشته سهم خوراکی‌ها در ایجاد تورم بسیار بالا بوده، از سوی دیگر نمی‌توان مدعی شد که سهم خوراکی‌ها در سبد مصرفی اقشار کم درآمد جامعه وزن بالاتری دارد. از همین رو با اینکه روستاییان به طور میانگین کم درآمدتر از شهرنشینان هستند، تورم در مناطق روستایی بالاتر بوده است.

در تورم سالانه نیز  به طور کلی می‌توان گفت که تورم رقم خورده تیرماه در استان تهران نسبت به سایر استان‌های کشور پایین‌تر بوده است، به بیان دیگر تهران در زمره استان‌هایی محسوب می‌شود که تورم و گرانی کمتری را به نسبت سایر استان‌ها در چند ماه گذشته حس کرده‌اند.

تورم ۸۴ درصدی خوراکی‌ها در تهران

تورم ماهانه اقلام خوراکی در استان تهران ۵.۳ درصد برآورد شده که نسبت به میانگین کل کشور عدد پایین‌تری را نشان می‌دهد. همچنین تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها در استان تهران ۸۴.۷ درصد برآورد شده است.

با وجود اینکه این نرخ تورمی بسیار بالاست، اما نسبت به بسیاری از استان‌ها تورم نقطه‌ای خوراکی در تهران پایین‌تر بوده است به‌گونه‌ای که این شاخص در ۱۰ استان کشور بالاتر از ۹۰ درصد گزارش شده. تورم سالانه یا دوازده ماه نیز برای خوراکی‌ها، نوشیدنی‌ها و دخانیات در تهران ۵۶.۸ درصد برآورد شده است.

تورم اقلام غیرخوراکی ماهانه نیز در تیرماه ۴.۱ درصد بوده، این در حالی است که تورم غیرخوراکی ماهانه در کل کشور ۳.۸ درصد برآورد شده است. بر خلاف اینکه تورم خوراکی در تهران نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر بوده، اما در شاخص تورم غیرخوراکی تورم در تهران بیش از کل کشور به ثبت رسیده است.

تورم سالانه و نقطه‌به‌نقطه غیرخوراکی نیز در تیرماه برای استان تهران به ترتیب ۳۳ درصد و ۳۸.۵ درصد بوده است. همچنین بررسی‌ها نشان  می‌دهد تورم ماهانه غیرخوراکی مناطق شهری استان تهران بیشتر از تورم ماهانه غیرخوراکی مناطق روستایی تهران بوده و برای تورم خوراکی‌ها دقیقاً بر عکس این موضوع رخ داده است.   
 
انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب