فرهنگستانها ادغام نمیشوند
به گزارش گروه فناوری و دانش خبرگزاری آنا،
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با برخی از اعضای هیئت رئیسه فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: فرهنگستانها سرمایه هستند و هیچ ارادهای برای ادغام آنها وجود ندارد. اینکه در این موضوع کشور با سایر کشورها مقایسه میشود، درست نیست. آمریکا یک فرهنگستان بیشتر ندارد و ذیل آن حوزههای دیگر را ایجاد میکند. در حال حاضر تقاضا برای فرهنگستانهای جدید وجود دارد که ما مخالف آن هستیم و همچنین با ادغام آنها هم مخالف بوده، چراکه فرهنگستانها کارکرد مفید و مؤثری دارند و صرفا نیازمند تقویت هستند.سعیدرضا عاملی در این دیدار در سخنانی اظهار کرد: فرهنگستان علوم پزشکی از ظرفیتهای بزرگ ملی کشور برای راهبری، تدبیر، نظارت و ارزیابی حوزه سلامت و پزشکی است. لازم است یک ارتباط معنادارتر و سامان یافتهتری بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و فرهنگستان علوم پزشکی ایجاد شود. از مسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوعات مرتبط با قلمرو چند بخشی و گسترده فرهنگ و علم و فناوری را میتوان ورود مؤثر پیدا کرد.
عاملی گفت: بحث سواد سلامت که نقش پیشینی و پیشگیری برای تامین سلامت افراد جامعه را دارد، در این راستا قطعاً آموزش و پرورش نقش کلیدی دارد. در همین ارتباط به نظرم مناسب است فرهنگستان علوم پزشکی پیشنهادهای راهبردی را ارائه کنند. شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دستگاههای فرهنگی کشور و صدا و سیما را در حوزه سلامت فعال کند و یک نگاشت نهادی مناسبی در این راستا شکل بگیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: وضعیت پزشکی ما به خصوص در حوزه درمان افتخارآمیز است و موفقیتهای زیادی داریم، اما ۴۳ سال از انقلاب گذشته و حتماً نیازمند آسیبشناسی هستیم. البته جامعه پزشکی ما ظرفیت نقدپذیری خوبی دارد و حتما زبان نقد با هدف تقویت نظام پزشکی کشور حرکت میکند. به نظر میرسد فرهنگستان یکی از وظایف مهمی که دارد مقوله آسیبشناسی نظام سلامت و پزشکی کشور است.
وی افزود: فعالیت نزدیک به ۶۰۰۰ پزشک در عملهای زیبایی در شرایطی که اصل درمان با مشکلاتی مواجه است، نیازمند توجه و تدبیر است.
عاملی تصریح کرد: فرهنگستانها سرمایه هستند و هیچ ارادهای برای ادغام آنها وجود ندارد. اینکه در این موضوع کشور با سایر کشورها مقایسه میشود، درست نیست. آمریکا یک فرهنگستان بیشتر ندارد و ذیل آن حوزههای دیگر را ایجاد میکند. در حال حاضر تقاضا برای فرهنگستانهای جدید وجود دارد که ما مخالف آن هستیم و همچنین با ادغام آنها هم مخالف بوده، چراکه فرهنگستانها کارکرد مفید و مؤثری دارند و صرفا نیازمند تقویت هستند.
وی همچنین توصیه کرد: فرهنگستان علوم پزشکی راهبردهایی را برای تقویت فرهنگ بهداشت و سلامت و تقویت شبکه ملی سلامت ارائه کند و همچنین در خصوص سند ملی سلامت معنوی، اعلام آمادگی کرد که موضوع در دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.
وی همچنین از فرهنگستان علوم پزشکی خواست تدابیر در خصوص رابطه تکمیل بین حوزه آموزش سلامت و علوم پزشکی با دانشگاههای آموزش عالی کشور برقرار شود. هیچ ضرورتی ندارد که دانشگاههای علوم پزشکی رشتههای دایر در دانشگاههای آموزش عالی را دایر کنند. لازم است از ظرفیت علوم پایه، مهندسی، علوم بین رشتهای نانو و بایو و حتی رشتههای گسترده حوزه روانشناسی و علوم اجتماعی و علوم انسانی مرتبط با حوزه سلامت بهرهگیری شود و دوباره شاهد یک نوع دانشگاه جامع در علوم پزشکی بدون ارتباط با دانشگاههای آموزش عالی کشور نباشیم.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/