ایران آماده همکاری با ونزوئلا در تمامی زمینههای فناورانه است
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سورناستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در دیدار گابریل خیمنس وزیر علوم ونزوئلا با بیان این که توسعه شرککتهای دانشبنیان و خلاق زمینه را برای همکاریهای فناورانه و نوآورانه با کشورهای دوست فراهم کرده است، عنوان کرد: ایران در ساخت واکسن های انسانی و حیوانی به کمک شرکتهای دانشبنیان به توانمندی قابل توجهی دست یافته و زمینه توسعه فناوری و تجاری سازی بسیاری از واکسن های مورد نیاز کشور فراهم است. همین توانمندی میتواند محور صادارت محصولات ایرانساخت و تعامل فناورانه با شور ونزوئلا خواهد بود.
ستاری با بیان اینکه علاوه بر بخشهای توانمند دولتی در ایران، شرکتهای بخش خصوصی وارد عرصه تولید دارو و تجهیزات پزشکی شدهاند، ادامه داد: شرکت های دانش بنیان توانسته اند تحقیق و توسعهای فراتر از بخش های دولتی ایجاد کنند. اکثر این واکسن ها اکنون توسط شرکت های دانش بنیانی تولید میشود که واحدهای تحقیق و توسعه خود را گسترش داده اند.
ضرورت تعریف سازوکارهای مالی و تاییدیهها
وی با تاکید بر ضرورت تعریف سازوکار مشخص در تاییدیهها و تبادلات مالی عنوان کرد: یکی از چالشهای تعاملات فناورانه، سازوکار مبادلات مالی بین دو کشور است که باید با تعاملات دو سویه راهکاری برای آن تمهید شود چراکه شرکتهای دانش بنیان و خلاق، از بخش خصوصی هستند و باید مسیری هموار و اطمینان بخش برای تبادلات مالی آنها تعریف شود البته شرکت های دانش بنیان عمدتا برای رویارویی با تحریم ها، ابزارهای نواورانه ای به کار میبندند.
وی افزود: باید برای ورود محصولات ایرانساخت به بازار ونزوئلا، به ویژه در حوزه دارویی و پزشکی، سازوکاری مشخص برای تاییدیه ها و استانداردها تعریف و به شرکتهای دانشبنیان معرفی شود.این فرآیند باید در بک سازوکار مشخص و تسهیل شده صورت بگیرد.
وی با اشاره به آمادگی حضور شرکتهای دانشبنیان و خلاق در نمایشگاه ونزوئلا عنوان کرد: بیش از 75 شرکت دانشبنیان برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کردهاند و برای توسعه این همکاری، باید از سوی ونزویلا نیز شرکت های متناطر در ونزویلا مشخص شود تا دو طرف به یک همکاری مشترک برسند. ایران آمادگی دارد تا در هریک از زمینههای فناوری، به کمک شرکتهای دانشبنیان با ونزوئلا تعاملی فناورانه داشته باشد.
همکاریهای دو کشور بر مبنای توانمندی ایران در زمینه پزشکی و دارویی
گابریلا خیمنس وزیر علوم ونزوئلا در این دیدار با بیان اینکه توانمندی ایران در حوزههای پزشکی، دارویی محور مناسبی برای همکاریهای دوکشور است ادامه داد: حوزههایی چون تجهیزات پزشکی و سلامت، فناوریهای دامداری، کشت گیاهان دارویی، داروهای بهداشت و سلامت دام، کشاورزی، مواد پیشرفته، زیست محیطی از محورهایی است که ونزوئلا علاقه دارد از توانمندی ایران استفاده کند.
وی با بیان اینکه ایران میتواند به بخش سلامت ونزوئلا کمک چشمگیری داشته باشد ادامه داد: بخش دارویی بیش ترین آسیب را به دلیل تحریم ها مواجه شده است و نیازمند مواد اولیه و مواد فعال دارویی هستیم. این مواد در زمینه تمامی داروها از جمله شیمیایی زیستی نوترکیب و امثال آن را شامل میشود. به طور خاص داروهای ضد سرطان، شتابدهنده های خطی و تجهیزات تولی داروهای تاص نیازمندی فناوراته داریم.
خیمنس افزود: محققان ما که در ماه آگوست قرار است برای تعامل علمی با موسسه رویان به ایران سفر می کنند ووتجارب و داشته های علمی خود را با همتایان ایرانی به اشتراک بگذارند. سلولهای بنیادی یکی از محورهایی است که علاقه داریم تجاربمان را با ایران به اشتراک بگذاریم واز دستاوردهای ایران استفاده کنیم.
وزیر علوم ونزوئلا با اشاره به ظرفیت این کشور در حوزه گیاهان دارویی گفت: ونزوئلا نهمین کشور دنیا از حیث تنوع زیستی است و آمادگی داریم در حوزه گیاهان دارویی همکاری داشته باشیم. این موضوع برای دو کشور یک فرصت خواهد بود تا از این ظرفیت بکر برای توسعه فناوری استفاده کنند.
خیمنس همچنین از معاون علمی و فناوری رییسجمهوری برای سفر به ونزوئلا، بازدید از توانمندیهای فناورانه این کشور و توسعه تعاملات دعوت کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/