روزهای پر استرس نفت؛ آیا نمودار قیمت صعودی میشود؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، قبل از این قرار بود این نشست بیستم مارس در روسیه برگزار شود اما بنا به دلایلی این نشست لغو و به قطر منتقل شد.
در این راستا محمدبنصالح الساده، وزیر نفت قطر اعلام کرد که تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک هفدهم آوریل در دوحه مذاکره خواهند کرد.
بنا به گفتهها انتظار وزیر نفت قطر این است که 15 تولیدکننده داخل و خارج از اوپک که حدود 73 درصد از تولید جهانی این محصول را تشکیل میدهند، از ابتکار فریز نفتی حمایت کنند.
درست است که گه گاه قیمت نفت اندکی افت کرد اما این قیمتها در هفتههای اخیر با امید بازار به توافق تولیدکنندگان برای فریز سطح تولید که به حذف مازاد عرضه جهانی کمک خواهد کرد، صعود کرده است.
اما باید تاکید کرد که ایران همچنان بر عقیده خود پافشاری کرده و میگوید تا زمانی که تولیدش را به سطح پیش از تحریمها نرساند، تمایلی برای مشارکت در چنین طرحی ندارد.
قیمت نفت خام برای تحویل در آوریل 2.12 دلار یا 5.8 درصد افزایش یافت و به 38.46 دلار در هر بشکه رسید.
نفت برنت برای تحویل در ماه مه در بازار لندن 1.59 دلار یا 4.1 درصد افزایش یافت و 40.33 دلار معامله شد.
معامله گران انتظار دارند فشار مالی باعث شود کاهش تولید در کوتاه مدت روند سریعتری پیدا کند.
این فشار به حدی بود که «لین انرژی» تولیدکننده شیل آمریکا روز سه شنبه اجتناب از ورشکستگی را غیرممکن دانست. زیرا این شرکت به دلیل اُفت شدید قیمت نفت موفق به پرداخت بهرههای خود نشده است.
همچنین سازمان اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه در گزارش ذخایر هفتگی اعلام کرد ذخایر نفت در هفته منتهی به 11 مارس 1.3 میلیون بشکه افزایش یافته است که پنجمین رشد هفتگی متوالی است، اما کمتر از 1.5 میلیون بشکه گزارش شده از سوی موسسه امریکن پترولیوم و پایین رقم 2.7 میلیون بشکه بود که تحلیلگران در نظرسنجی پلاتس پیشبینی کرده بودند.
آمار سازمان اطلاعات انرژی همچنین نشان داد که مجموع تولید آمریکا هفته گذشته 10 هزار بشکه در روز کاهش داشته و به 9.068 میلیون بشکه در روز رسیده است، در حالیکه تولید در آوریل گذشته به اوج 9.7 میلیون بشکه رسیده بود.
قابل ذکر است که بازار نفت خام در طول معاملات روز چهارشنبه افزایش یافت و در بازه نسبتاً محدود زمانی قیمتها در حال بهبود است.
برخی از تحلیلگران معتقدند مقاومت زیادی در فاصله سطح کنونی تا سطح 40 دلار وجود دارد بنابراین در مرحله کنونی همچنان علاقهای به خرید این بازار نشان نمیدهند.
از سوی دیگر نمیتوان گفت بازار بالاتر نمیرود با این همه رسیدن قیمت به بالای سطح 40 دلار به معنای بازگشت تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا و اشباع شدن بازار از عرضه بالاست.
به نظر میرسد فاصله زیادی با داشتن یک بازار نفت نرمال وجود دارد بهویژه که ذخایر نفت خام آمریکا به رکورد بالای بیسابقهای رسیده است.
اگرچه صحبتهایی درباره کاهش تولید مطرح است اما هنوز فاصله زیادی با تغییر عوامل بنیادین وجود دارد که باعث میشود، بازار منتظر فرصتی برای آغاز فروش باشد.
انتهای پیام/