هوش مصنوعی با اسباب بازی فیزیک میآموزد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، NewScientist در گزارشی در این باره نوشت: نگاهی به ساختمانهای بلوکی اسباببازی بیندازید. فکر میکنید هر آن ممکن است سقوط کنند؟ این سوال ساده موجب شد آزمایشگاه هوش مصنوعی فیسبوک تجربه جدیدی را در زمینه هوش مصنوعی کسب کند. فیسبوک در تلاش برای ساخت نرمافزاری است که قادر به مشاهده نسخه سادهای از جهان باشد و توانایی پیشبینی اتفاقات بعدی را داشته باشد.
محققان فیسبوک میخواستند که این نرمافزار، همانند انسان، درک کند چه چیزی در شرف رخ دادن در دنیای فیزیکی است نه اینکه بر اساس قوانین نوشتهشده مهندسان قضاوت کند. بنا به گفته دانشمندان، برای قضاوت کردن چنین مواردی نیازی نیست به قوانین نیوتون در مکانیک استناد کنیم، در عوض به شم خود تکیه میکنیم که از طریق تعامل با جهان به وجود آمده است. چه میشد اگر کامیپوترها نیز مانند کودکان بتوانند با بلوکهای چوبی بازی کنند و ببینند آنها چگونه حرکت میکنند؟
ابتدا، پژوهشگران ۱۸۰ هزار شبیهساز کامپیوتری از دو تا چهار بلوکهای رنگی ساختند که در ساختارهای تصادفی روی هم انباشته شده بودند. آنها همچنین ۴۹۳ ویدئو از برجهای بلوکی تهیه کردند که این ساختارهای چوبی را در هنگام افتادن یا همان طور که در جای خود ثابت ماندهاند، به تصویر میکشد.
سپس چه پیش میآید؟
برخی از شبیهسازیها و ویدئوها به شبکه عصبی مصنوعی داده شد. نرمافزارهای نمونهای وجود دارد که توانایی یادگیری و تغییر را بر اساس اطلاعاتی که پردازش میکنند، دارند که پایه و اساس هوش مصنوعی مدرن هستند. پس از این آموزش، شبکه با سناریویی از قبل دیده نشده روبهرو شد و پیش بینی کرد که آیا بلوکها سقوط خواهند کرد یا خیر.
بهترین شبکه عصبی سقوط بلوکهای شبیهسازیشده را در ۸۹/۱ درصد از مواقع درست پیشبینی کرد. هوش مصنوعی در کار با بلوکهای واقعی نتیجه کمتری کسب کرد؛ با بهترین سیستم توانست تنها ۶۹ درصد از مواقع را درست حدس بزند. هرچند همین نتیجه هم به اندازه کافی خوب بود تا حدسیات انسانی را با دادههایی مشابه درباره بلوکهای مجازی از دور رقابت خارج کند. همچنین نتایج هوش مصنوعی در سطحی برابر با حدس انسانها در پیشبینی اینکه چه اتفاقی برای بلوکهای واقعی میافتد، قرار گرفت.
همچنین هوش مصنوعی در حل مسائلی شامل تعداد بلوکهایی که تا پیش از این ندیده بود، نتایج خوبی گرفت. این مطالعه اشارهای به رویای بزرگ فیسبوک در هوش مصنوعی دارد. سال گذشته مدیر بخش هوش مصنوعی این کمپانی، یان لکون، در مصاحبهای گفت که یکی از اهداف وی ساخت الگوریتمی است که تنها با مشاده جهان قادر به پیشبینیهایی مبتنی بر عقل سلیم باشد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/