دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1394 - 11:37

درمان فوبیا با فناوری واقعیت مجازی

فوبیا یا ترس‌های بیمارگونه و توهمی دلایل و همچنین شیوه‌های درمانی متفاوتی دارد اما پزشکان بیمارستان ونگوگ در بلژیک، شیوه درمانی مبتنی بر واقعیت مجازی را برگزیده‌اند.
کد خبر : 69108

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، پزشکان بیمارستان ونگوگ می‌گویند هدفشان مواجه‌سازی آرام و کنترل‌شده فرد با سناریوی‌های هراس‌آورشان است. فردی که در این تجربه واقعیت مجازی شرکت می‌کند، می‌داند که در محیطی امن قرار دارد. اما مغز او درست مانند وقتی که او در شرایط واقعی است، واکنش نشان می‌دهد.


یکی از کارشناسان این بیمارستان می‌گوید: «این روشی برای تغییر است و به درمان آنها کمک می‌کند. درمان با واقعیت مجازی از بازی‌های ویدئویی گرفته شده است. ما هم به همین روش توانستیم سناریو و صحنه‌های ترس از ارتفاع و یا اختلال تنش‌زای پس از رویداد را بازسازی کنیم».



اما به دلیل وجود انواع مختلف ترس‌های بیمارگونه، در وضعیت مطلوب، باید برای هر فرد برنامه جداگانه‌ای طراحی شود. پژوهشگران سوئیسی روی دستگاهی کار می‌کنند که هدفش برنامه‌ریزی بر اساس نیاز فردی است.


دانشمند علم اعصاب این مرکز می‌گوید: «برای طراحی دستگاه واقعیت مجازی، به جای ساختن تصویر سه‌بعدی ترجیح می‌دهیم آن را فیلم‌برداری کنیم. با این نوع دوربین می‌توانیم سکانس‌های پانارومایی فیلم برداری کنیم. افراد با این تصاویر با صدا، از راه واقعیت مجازی یک تجربه واقعی کسب کنند».


تمایل به کاربست واقعیت مجازی برای درمان فوبیا یا ترس‌های بیمارگونه بیش از گذشته است. پزشکان بلژیکی موفقیت آن را بین ۸۰ تا ۹۰ درصد ارزیابی کرده‌اند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب