دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1401 - 14:09
آنا گزارش می‌دهد؛

تحقق اهداف اقتصاد دانش‌بنیان با حضور استارت‌آپ‌ها در بازار سرمایه/ دانش‌بنیان‌های بورسی چشم‌انداز اقتصاد دیجیتال را تعیین می‌کنند +ویدئو

بازار سرمایه با ظرفیت‌های گسترده اقتصادی فرصت مناسبی را برای رشد و توسعه اکوسیستم دانش‌بنیان کشور در اختیار فعالان این حوزه قرار می‌دهد و زمینه تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال را فراهم می‌کند.
کد خبر : 669216
بورس

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان، یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصادی کشورهای مختلف دنیا بازار سرمایه یا بورس است. ورود به بورس و سرمایه‌گذاری در این بازار برای سرمایه‌گذاران حقیقی مستلزم کسب اطلاعات دقیق از شرایط فعالیت و شیوه خرید و فروش سهام شرکت‌ها است و مجموعه‌هایی که قصد عرضه سهام خود در این بازار را دارند نیز باید تمامی قوانین و شرایط ورود به بورس را رعایت کنند.


بازار سرمایه به دلیل گردش مالی بالای و ارتباط مستقیم سهام‌داران با شرکت‌های حاضر در این بازار فرصت بسیار خوبی برای رشد اقتصادی در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌دهد. طبق جدیدترین گزارش‌های منتشر شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار بیش از ۵۰ شرکت دانش‌بنیان در این بازار حضور داشته و سهام آن‌ها در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دارد. کارشناسان بازار سرمایه معتقدند باتوجه به ضرورت توسعه اقتصادی کشور با محوریت اقتصاد دانش‌بنیان دستگاه‌های متولی امر در زمینه تصویب و اجرای قوانین مرتبط با بازار سرمایه باید شرایط ورود دانش‌بنیان‌ها و استارت‌آپ‌ها به بورس را تسهیل کنند. در همین راستا روز چهارشنبه ۲۲ تیر همایشی با عنوان شرکت‌های دانش‌بنیان بازار سرمایه دورنمایه آینده در از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار تهران با همراهی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


استارت‌آپ‌های فضایی پیشگام در طراحی ماهواره‌های مکعبی/ وقتی شمارش معکوس برای پرتاب مکعب‌های ایرانی به فضا آغاز می‌شود +ویدئو


دانش‌بنیان‌ها موانع توسعه شهر هوشمند را برطرف می‌کنند/ هوشمندسازی کامل تهران با بهره‌گیری از فناوری‌های بومی




در حال حاضر بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در ایران وجود دارد که هرکدام از این شرکت‌های می‌توانند سهم به‌سزایی در به حرکت درآمدن چرخ‌های اقتصادی کشور داشته باشند. از طرفی سهم دانش‌بنیان‌ها و استارت‌آپ‌های ایرانی از ظرفیت‌های اقتصادی موجود در بازار سرمایه بسیار اندک است و در صورتی که تعداد بیشتری از این مجموعه‌های خلاق سهام خود را در بورس عرضه کنند زیرساخت پایدار و مستحکمی برای تحقق اهداف اقتصاد دانش‌بنیان در کشور فراهم می‌شود. اگرچه تعداد دانش‌بنیان‌های حاضر در بازار سرمایه در مقایسه با ظرفیت‌های اقتصادی اکوسیستم دانش‌بنیان کشور چندان زیاد نیست ولی به گفته سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور «ارزش این شرکت‌ها در بورس، بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان است.»


قانون‌گذاری برای رفع مشکلات اقتصادی اجزای تأثیرگذار اکوسیستم دانش‌بنیان


ورود یکی از استارت‌آپ‌های شناخته شده کشور در حوزه حمل‌ونقل به بازار سرمایه در هفته‌های اخیر موجب ایجاد انگیزه مضاعف در کسب‌وکارهای اینترنتی و به ویژه فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال شده است و به نظر می‌رسد طی سال جاری تعداد بیشتری از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها فعالیت خود را در بورس آغاز می‌کنند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب و ابلاغ قانون جهش دانش‌بنیان در تلاش هستند تا شرایط توسعه این مجموعه‌های خلاق را بیش از بیش در کشور فراهم کنند. مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس می‌گوید «قانون جهش دانش‌بنیان به اذعان فعالان اکوسیستم دانش‌بنیان کشور قانون مترقی است و می‌تواند بسیار از موانع موجود در مسیر توسعه اقتصادی این شرکت‌ها را برطرف کند.»


هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا به ویژه کشورهای صاحب نام در حوزه فناوری‌های هوشمند تمامی نشان‌های تجاری بزرگ در بازار سرمایه حضور دارند و منابع مالی این شرکت‌های از طریق تعامل مستمر با سهام‌داران تأمین می‌شود. از همین رو انتظار می‌رود با ایجاد ساختارهای قانونی لازم شرایط حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های ایرانی در بازار سرمایه فراهم شود. مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان می‌کند «سازمان بورس تلاش کرده است پذیرش و عرضه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان به نحوی باشد که منافع عمده حضور در بازار سرمایه شامل حال خود این شرکت‌ها شود. هم اکنون در بازارهای بورس و فرابورس تعدادی شرکت‌ دانش‌بنیان در صف پذیرش هستند و امیدواریم به زودی شاهد حضور آن‌ها در بورس باشیم.»


ضرورت ایجاد بستر لازم برای حضور فعالان اقتصاد دیجیتال در بازار سرمایه


توسعه فناوری‌های هوشمند در سراسر دنیا و استفاده گسترده میلیاردها کاربر از ابزارهای دیجیتال موجب شده تأثیر کسب‌وکارهای حوزه فناوری اطلاعات در اقتصاد دیجیتال بیش از پیش نمایان شود و به استناد آمارهای منتشر شده از سوی سازمان‌های معتبر بین‌المللی ارزش کل تولید ناخالص ملی جهان در سال ۲۰۲۱ برابر با ۹۴ هزار میلیارد و ۹۳۵ میلیون دلار بوده و بیش از ۸ هزار میلیارد و ۳۸۴ میلیون دلار از این از رقم به بازار فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال اختصاص دارد. از همین رو به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مسائل اقتصادی در عصر حاضر شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات یکی از مهم‌ترین عوامل شکوفایی اقتصادی و تثبیت جایگاه استراتژیک در عرصه‌های بین‌المللی هستند.


حسین اسلامی، رئیس هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با اشاره به اهمیت بالای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های حوزه فناوری اطلاعات در بازار سرمایه تأکید می‌کند «اولین موضوعی که باید برای حمایت از شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات به آن توجه کرد دادن روحیه به پیشتازان حوزه اقتصاد دیجیتال است و موضوع دوم که می‌تواند زمینه‌ساز حضور فعالان این حوزه در بازار سرمایه باشد به رسمیت شناخته شدن دارایی‌های دیجیتال است.»


به گفته اسلامی «دارایی‌های ناملموس، نگاه پلتفرمی قانون‌گذاران و دولت‌مردان و نگرانی مدیران شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات از سرمایه‌گذاری عامه مردم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی فعالان اقتصاد دیجیتال برای ورود به بازار سرمایه است.» در ادامه گزارش تصویری خبرگزاری آنا از همایش شرکت‌های دانش‌بنیان بازار سرمایه دورنمای آینده را مشاهده می‌کنید:





انتهای پیام/۴۱۴۴

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب