دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وعده قائم مقام وزیر علوم به آنا؛

دانشگاه‌های ایرانی به لیست مورد تایید وزارت علوم عراق برمی‌گردد

حدادی‌اصل در پاسخ به آنا وعده داد که دانشگاه‌های ایرانی به لیست دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم عراق بازمی‌گردد.
کد خبر : 669007
وحید حدادی اصل

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وحید حدادی‌اصل، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در جمع خبرنگاران و در واکنش به حذف تعدادی از دانشگاه‌های ایران از لیست دانشگاه‌های معتبر اعلام شده برای تحصیل دانشجویان عراقی، اظهار کرد: این اتفاق خیلی عادی و طبیعی است. یعنی هر کشوری برای خودش یکسری ضوابط می‌گذارد و دانشگاه‌های کشورهای دیگر را رتبه‌بندی می‌کند. ما هم همین کار را در ایران انجام می‌دهیم و بسیاری از دانشگاه‌های کشورهای غربی را قبول نداریم و در رتبه‌بندی‌ها پذیرفته نمی‌شوند.


وی ادامه داد: انتخاب دانشگاه‌ها از سوی وزارت علوم عراق بر اساس حضور دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی‌هایی نظیر شانگهای و تایمز بوده است، ما موافق اصل این موضوع هستیم و حتی به دانشگاه‌ها عنوان کرده‌ایم که در رتبه‌بندی‌ها حضور داشته باشند، با این حال بسیاری از دانشگاه‌های رد شده از لیست وزارت علوم عراق اشتباه است.


قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل اضافه کرد: حتی در این زمینه وزارت علوم عراق اعلام کرده بسیاری از دانشگاه‌های حتی آمریکا و انگلیس را رد کرده و عنوان شده که در رتبه‌بندی آن‌ها قرار ندارد. خوشبختانه تعداد دانشگاه‌های ما که در رتبه‌بندی‌ها قرار نداشتند بسیار کم بوده و با سفیر عراق صحبت کردم، اطلاعات کاملی به وزارت علوم عراق ارائه خواهیم داد تا این مسائل حل شود.


حدادی‌اصل بیان کرد: درحال حاضر با لطف خدا توانمندی دانشگاه‌های ما در همه زمینه‌ها بالا رفته و این امر افتخار بزرگی است به‌طور مثال معاون وزیر علوم فیلیپین بسیار علاقه‌مند بود که در زمینه‌هایی مثل نانوتکنولوژی، بایومدیکال و محصولات پزشکی با ایران همکاری کنند؛ بنابراین موارد اینچنینی برای کشور افتخار است زیرا زمانی بسیاری از کشورها در صدد آن بودند که دانشجویان ما در کشورهای آن‌ها تحقیق خود را انجام دهند اما درحال حاضر بسیاری از کشورهایی که وابسته به غرب بودند کم‌کم علاقه‌مند شده‌اند با ما همکاری داشته باشند که این امر نشان می‌دهد در زمینه‌های مختلف رتبه اول را داریم یا به قول غربی‌ها پیش رو و برتر هستیم. این قبیل دستاوردها حاصل سرمایه‌گذاری ۴۰ ساله‌ای بوده که در حال حاضر به ثمر رسیده است.


این مقام مسئول در پاسخ به آنا درباره اینکه چرا کشور عراق قبل از انتشار لیست ۲۷ دانشگاه تایید نشده، این امر را به وزارت علوم ایران اعلام نکرده است، گفت: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، عراق جایگاه ویژه‌ای برای ما دارد و ما مهمان‌های بسیار زیاد و دانشجویان خوبی از این کشور داریم که در تمامی زمینه‌ها با ما همکاری می‌کنند لذا در زمینه حذف برخی از دانشگاه‌های ایران توسط وزارت علوم عراق، تبلیغات منفی بر روی آن شد و کشور ما مورد کم لطفی قرار گرفت.


وی ادامه داد: همه کشورها لیست دانشگاه‌های مورد تایید یا عدم تایید خود را ارائه می‌دهند حتی کشورهایی مثل افغانستان این لیست را دارند، معیارشان هم رتبه‌بندی‌های جهانی است اما زمانی این لیست را به ما اعلام کردند که قبل از آن اسامی دانشگاه‌ها در نشریات منتشر شده بود و تنها دانشگاه‌های کشور ایران نبود بلکه سایر کشورها نیز ذکر شده است. یکی از معیارهای قرار نگرفتن در لیست، مقاله است مثلا در رشته علوم انسانی معمولا بسیاری از دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی‌ها قرار نمی‌گیرند زیرا نمی‌توانند تعداد مقالات بالایی ارائه دهند لذا پس از اعلام اسامی دانشگاه‌ها اقدام به ارائه اطلاعات دقیق‌تری از این مراکز آموزشی کردیم که به‌زودی از لیست خارج و مشکل برطرف می‌شود.


قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با بیان اینکه دانشگاه‌های عراق نیز توسط کشور ما رتبه‌بندی می‌شوند، بیان کرد: یکی از وظایف مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم رتبه‌بندی تمام دانشگاه‌های جهان است. کشورهای کوچکی داریم که بالغ بر یک هزار واحد دانشگاهی دارند که همه آن‌ها را تایید نمی‌کنیم یا رشته پزشکی‌، فنی، علوم انسانی و ... بسیاری از کشورها مورد تایید ما نیست بنابراین اگر عراق اخیرا این لیست را اعلام کرده ایران خیلی وقت است لیست مشخصی دارد و اگر کشوری به لیست ما معترض باشد مدارک معتبر ارسال می‌کند و پس از بررسی اعلام می‌کنیم که دانشگاه‌های آن کشور مورد تایید واقع شده است خیر.


حدادی‌اصل در رابطه با برنامه وزارت علوم برای اعزام اساتید به سایر کشورها خاطرنشان کرد: اغلب دانشجویانی که دکتری می‌گیرند علاقه‌مند هستند در کسوت هیئت علمی درآیند لذا با راه‌اندازی شعبه‌های بین‌المللی دانشگاه‌ها مسیر را برای آن‌ها هموار می‌کنیم که این اقدام موجب بهره‌گیری از پتانسیل جوانان کشور می‌شود. برای تحقق این امر محمدعلی زلفی‌گل، وزیرعلوم نیز به‌طور جدی پیگیر است تا ان‌شاءالله شاهد اتفاقات و دستاوردهای خوبی باشیم. 


این مقام مسئول درباره جذب دانشجو از کشورهای اروپایی و غربی گفت: درب کشور به روی همه باز است مگر کشورهایی که با ما عناد ذاتی داشته باشند همچون اسرائیل یا برخی  کشورهای غربی که دائما درصدد اذیت ایران هستند به‌طور مثال به نماینده سازمان ملل گفته شد که دانشگاه‌های ایرانی را از لیست تحریم خارج کنند اما این اتفاق نیفتاد و بسیاری از دانشگاه‌های ما در تامین وسایل آزمایشگاهی‌ دچار مشکل شده‌اند. طبعاً به‌دلیل نزدیکی، دانشجویان کشورهای همسایه بیشتر است اما در تلاش هستیم که تعداد دانشجویان کشورهای اروپایی را نیز افزایش دهیم.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب