کلینیک رواندرمانی و خدمات روانشناختی راهاندازی میشود/ ارائه خدمات مشاورهای به عموم مردم
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ با توجه به اهمیت و جایگاه مشاوره در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مشاوره و روانشناسی در هفت محور کلی (ساختار فیزیکی، تجهیزات مرکز، نیروی انسانی، ساختار اداری، وضعیت پذیرش مراجعان، فعالیتهای حمایتگرانه و آموزش، فرآیند مشاوره) و ۴۰ شاخص مورد ارزیابی قرار گرفته و رتبهبندی شدند. در این بین مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد طبق ارزیابی انجام شده توسط تیم متشکل از ۲۰ سوپروایزر اعزامی از سازمان مرکزی دانشگاه، توانست رتبه ساعی را در سطح واحدهای ویژه کسب کند.
حسن نیکرنگ مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در خرمآباد در اینباره اظهار کرد: در محیط دانشگاه که فضایی تخصصی و جایگاه نخبگان هر کشور است، حضور تیمی متخصص که قادر به حل تعارضات درونی، مشکلات عاطفی، آشفتگیهای فکری، اختلالات تحصیلی و ...باشد، لازم و حتمی است.
بیشتر بخوانید:
ایجاد فضای امن برای مشاوره با استفاده از استادان شاخص
۴ پیشنهاد برای تقویت مراکز مشاوره
ارائه خدمات مشاوره در قطب روانشناسی شرق ایران
وی افزود: مرکز مشاوره و خدمات تخصصی روانشناختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد نیز میکوشد تا با بهرهگیری از کارکنان متخصص و اعضای هیئت علمی دانشگاه در مسیر ارتقای بهداشت روانی دانشجویان گام بردارد؛ چراکه معتقد است تأمین سلامت روانی جوانان دانشجو ضمن آنکه به شکلی مستقیم بر بالندگی و سعادت سرمایههای باارزش انسانی تأثیر میگذارد، بستر مساعدی نیز برای آموزش و پژوهش موثر فراهم میکند.
مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد درباره تاریخچه راهاندازی این مرکز گفت: مرکز مشاوره دانشجویی این واحد دانشگاهی سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را به صورت پاره وقت آغاز کرد و سال ۱۳۸۷ با تغییر در ساختار سازمانی دانشگاه کار مرکز مشاوره رسماً به صورت تمام وقت و تخصصی آغاز شد.
نیکرنگ توضیح داد: مراکز مشاوره در پیشگیری از موانع رشد روانی دانشجویان دانشگاه به اموری مانند آسیبشناسی و بهبود انگیزههای پیشرفت علمی در دانشکدهها نیز اهتمام ویژه دارند؛ زیرا توجه به سلامت روان بیش از سلامتی جسمی اهمیت دارد و تا حدود زیادی تضمینکننده سلامت جسمی دانشجویان هم محسوب میشود.
وی درباره خدمات ارائه شده در مرکز مشاوره دانشجویی واحد خرمآباد تشریح کرد: مشاورههای فردی شامل انواع مشاورههای خانواده، عاطفی – رفتاری، دینی، حقوقی، تحصیلی، آموزشی، پزشکی(تغذیه و رژیم درمانی)، روان سنجی و کارآفرینی بوده که با تعیین وقت قبلی در طول ترم تحصیلی و در تمام ایام هفته به دانشجویان به طور رایگان ارائه میشود. ارائه خدمات مشاورهای در روزهای زوج نیز در خوابگاه دخترانه فاطمیه دانشگاه صورت میگیرد.
مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد برگزاری کارگاههای مهارتهای زندگی شامل مهارتهای خودآگاهی، همدلی، مقابله با استرس، تفکر خلاق، حل مسئله، مدیریت هیجان، تفکر نقادانه، ارتباط مؤثر، تصمیمگیری، روابط بین فردی و کارگاههای مهارتهای پیش از ازدواج را از دیگر خدمات ارائه شده در این مرکز عنوان کرد که به تناسب نیاز و تقاضای دانشجویان در طول ترم با استفاده از استادان مجرب برای دانشجویان مجرد برگزار میشود.
نیکرنگ وجود کتابخانه تخصصی مرکز مشاوره دانشجویی با داشتن صدها عنوان کتاب تخصصی را از دیگر امکانات مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد ذکر کرد که دانشجویان با ارائه کارت دانشجویی میتوانند از این کتابها استفاده کنند.
وی با بیان اینکه پروانه فعالیت مشاوره سازمان بهزیستی کشور توسط مرکز مشاوره واحد خرمآباد اخذ شده است، گفت: مرکز مشاوره دانشجویی واحد خرمآباد با توجه به فراوانی مسائل و مشکلات دانشجویی و بضاعت مالی خود در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و فردی و افزایش سطح ارتقای علمی دانشجویان در هر ترم تحصیلی به تهیه و انتشار، تکثیر و توزیع بروشورها و کتابچههای متعدد و برگزاری جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ با حضور متخصصان و استادان مجرب مبادرت میکند ضمن اینکه گاهنامه پیام مشاور به نام امید با اولویت مسائل روز در طول ترم انتشار و در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید:
ایجاد کلینیک مشاوره و خدمات روانشناختی
ارائه خدمات انتخاب رشته رایگان به پذیرفتهشدگان کنکور سراسری
ارائه خدمات رایگان مشاوره به دانشجویان و عموم مردم
مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد درباره برنامههای آتی این مرکز گفت: سال ۱۴۰۱ مرکز مشاوره در نظر دارد کلینیک روان درمانی و خدمات روانشناختی را در شهر خرمآباد راهاندازی کند تا بتواند علاوه بر خدمات به دانشجویان و خانواده آنان به عموم مردم نیز خدمات مشاورهای ارائه کند.
به گزارش آنا، نظر به اهمیت و جایگاه مشاوره در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با توجه به اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۲۰۰ دفتر و مرکز مشاوره با حضور هزار و ۵۰۰ مشاور در حال خدمترسانی به دانشگاهیان و گسترش این خدمات هستند، سازماندهی و نظارت کیفی بر عملکرد مراکز مشاوره در اولویت برنامهریزیهای معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی است.
در همین راستا و برای نخستین بار تمام مراکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی توسط تیمی متشکل از ۲۰ سوپروایزر حائز صلاحیت در حوزههای مشاوره و روانشناسی از بهمن ۱۴۰۰ در هفت محور کلی (ساختار فیزیکی، تجهیزات مرکز، نیروی انسانی، ساختار اداری، وضعیت پذیرش مراجعان، فعالیتهای حمایتگرانه و آموزش، فرآیند مشاوره) و ۴۰ شاخص مورد ارزیابی قرار گرفت و رتبهبندی شدند. در طراحی این شاخصها از تمام ویژگیهای استاندارد و جامع برای فعالیت یک مرکز مشاوره تخصصی و معطوف به اسناد بالادستی و آییننامه مراکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی استفاده شده است.
رتبهبندی و نتایج این ارزیابیها در مراسمی با حضور دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و فرزاد جهانبین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام و از ۱۲ مرکز مشاوره ممتاز، برتر، موفق و ساعی در واحدهای دانشگاهی سطح ویژه، یک و دو تجلیل شد.
۱۲ مرکز مشاوره برتر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در ارزیابی سوپروایزران و رتبهبندی سازمان مرکزی در سطوح ویژه، یک و دو با رتبههای ممتاز، برتر، موفق و ساعی به شرح زیر در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد تجلیل شدند.
واحدهای سطح ویژه دانشگاه آزاد اسلامی
مرکز مشاوره واحد اهواز رتبه ممتاز
مرکز مشاوره واحد بندرعباس رتبه برتر
مرکز مشاوره واحد کرمان رتبه موفق
مرکز مشاوره واحد خرم آباد رتبه ساعی
واحدهای سطح یک دانشگاه آزاد اسلامی
مرکز مشاوره واحد بهبهان رتبه ممتاز
مرکز مشاوره واحد آزادشهر رتبه برتر
مرکز مشاوره واحد زنجان رتبه موفق
مرکز مشاوره واحد آیت الله آملی رتبه ساعی
واحدهای سطح دو دانشگاه آزاد اسلامی
مرکز مشاوره واحد تربت جام رتبه ممتاز
مرکز مشاوره واحد فردوس رتبه برتر
مرکز مشاوره واحد ارسنجان رتبه موفق
مرکز مشاوره واحد زابل رتبه ساعی
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/