دانشگاه آزاد اسلامی از یک کارگزار دانشیِ محض، به یک کارگزار علمی و صنعتی تبدیل شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر به استان آذربایجان شرقی، با حضور در کارخانه تراکتورسازی تبریز از بخشهای مختلف این کارخانه بازدید کرد.
دکتر طهرانچی در حاشیه این بازدید و در جلسه پیگیری تفاهمنامه دانشگاه آزاد اسلامی و تراکتورسازی تبریز گفت: سهم دانش فنی در ارزش شرکتهای صنعتی بسیار بالاست و تکنولوژی میتواند باعث ارزش افزوده شود. سهم دانش فنی در قیمت تمام شده محصولات میتواند تا ۷۰ درصد باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: توسعه کاربردی امکانی میدهد تا تراکتوری ساخته شود که کشاورز هرگز تمایلی به تعویض آن نداشته باشد، چون منطبق بر نیاز بومی است. نگاه فناوری با رصد و پایش محقق میشود، اما نیازِ توسعه کاربردی، مطابق با نیاز و زیست بوم ملی است. یعنی تجهیزاتی که برای یک روستایی کشاورز ساخته میشود، باید چندکاربره و مطابق با نیازهای بومی و محلی باشد.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه مفهوم فناوری و نوآوری میتواند به خط تولید تراکتور اضافه شود، گفت: فناوری زمانی کاربردی میشود که قبل از آن نیازسنجی صحیح صورت گرفته باشد و نوآوری میتواند ارزش افزوده محصول را ارتقا دهد؛ به شرطی که سازگاری بالایی با نیازِ جامعه هدف داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: تراکتورسازی باید وسایلی تولید کند که در هیچ جای دنیا ساخته نمیشود و باید به کاربردی بودن تجهیزات کشاورزی توجه کنیم و برای شناسایی نیازسنجی کشاورزان ایرانی مطالعات تحقیقی صورت گیرد. دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در چند زمینه به صنعت تراکتورسازی کمک کند. صنعتیها باید بتوانند شناخت مناسبی از محیط دانشگاه داشته باشند و بالعکس دانشگاه باید تحقیقات خود را طبق نیازهای صنعت انجام دهد. از طرفی طرح پایش دانشگاه میتواند به رونق صنایع کشور کمک کند .
دکتر طهرانچی تاکید کرد: باید با تمرکز بر پژوهشهای دانشگاهی برای توسعه تراکتورسازی افق روشنی از آینده این صنعت ایجاد کرد.
وی افزود: در هیچکدام از دانشگاههای کشور رشته قالب سازی شکل نگرفته و مدرسه مهارتی قالب سازی و صنایع تکمیلی میتواند این خلا را جبران کند تا با برگزاری یک دوره کوتاه مدت برای دانش آموختگان؛ ورود به بازار کارِ تخصصی تسهیل شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه و صنعت تراکتورسازی در طرح پویش میتوانند همکاری دوجانبه داشته باشند، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از یک کارگزار دانشیِ محض، به یک کارگزار علمی و صنعتی تبدیل شده است.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه تولید همواره محصول دانش بوده و اولین محصولاتِ تولیدی هر صنعتی هم با دانشی اولیه تولید شده است،اظهار داشت : تولیدات دانش بنیان امروزی با محصولات سالهای قبل متفاوت است، چون تولید دانش بنیان ارزش فناوری، قیمت تمام شده محصولات را بیشتر میکند و سهم تکنولوژی در تولید افزایش مییابد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: اقتصاد کشور بالاخره از تحریم عبور میکند و با جنگهای داخلی اروپا قطعاً این سد شکسته میشود، بنابراین اگر برای تولیدات دانشبنیان آماده نباشیم، با شکست مواجه میشویم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/