دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 تير 1401 - 12:00
فناوری در هفته ای که گذشت/ ۸۷؛

فیلتر برخی از اپلیکیشن‌ها برای اقشار خاص رفع می‌شود/ نیاز جدی صنعت بازی‌سازی به نیروی انسانی متخصص

اتفاقات بسیاری طی هفته گذشته در جهان علم و فناوری رخ داد که در این گزارش به بررسی برخی از تازه‌های فناوری می‌پردازیم.
کد خبر : 667005
فناوری

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جهان علم و فناوری با سرعت زیادی در حال تغییر و پیشرفت است و هر لحظه خبری تازه از اکتشافات بشر و تولید محصولات پیشرفته منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های مختلفی در این حوزه به اطلاع خوانندگان رسیده که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:


فیلتر برخی از اپلیکیشن‌ها برای اقشار خاص رفع می‌شود/ نیاز جدی صنعت بازی‌سازی به نیروی انسانی متخصص


وزارت علوم برای مقابله با تهدیدات سایبری چه برنامه‌ای دارد؟


محمد علی زلفی‌گلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا درباره برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای مقابله با تهدیدات سایبری اظهار کرد: به تازگی مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم از سایر بخش‌های این وزارتخانه مستقل و ساختاری منسجم‌تر از گذشته برای آن در نظر گرفته شده است.


وی افزود: وظیفه مرکز فناوری اطلاعات وزارت علوم راهبری و هدایت گروه‌های تخصصی حوزه آی‌تی در دانشگاه‌ها است. در حقیقت این مرکز وظیفه دارد ضمن تعامل با دانشگاه‌ها بخشی از ظرفیت‌های گروه‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات را به مقابله با تهدیدات سایبری اختصاص دهد و دانش کشور را در این زمینه به‌روزرسانی کند.




فیلتر برخی از اپلیکیشن‌ها برای اقشار خاص رفع می‌شود/ نیاز جدی صنعت بازی‌سازی به نیروی انسانی متخصص


نرم‌افزار مدارگرد مریخ اکسپرس بعد از ۱۹ سال به‌روزرسانی شد


کاربران سیستم‌های رایانه‌ای در کشورهای مختلف برای استفاده از جدیدترین قابلیت‌های نرم‌افزار انواع سیستم عامل‌ها به طور دائم دستگاه خود را به‌روزرسانی می‌کنند. در واقع به‌روزرسانی و ارتقای سیستم عامل به آخرین نسخه عرضه شده امری عادی و روزمره محسوب می‌شود. اما چنین فرایندی در خارج از کره زمین به راحتی صورت نمی‌گیرد و ماشین‌های فضایی سال‌ها از یک سیستم عامل برای ادامه فعالیت تحقیقاتی خود استفاده می‌کنند.


یکی از مهم‌ترین کاوشگرهای موجود در مدار سیاره سرخ که تا کنون اطلاعات زیادی را به مراکز تحقیقاتی در زمین ارسال کرده مارس اکسپرس(Mars Express) است. این مدارگرد در سال ۲۰۰۳ میلادی به سمت مریخ پرتاب شد و از آن زمان تاکنون نرم‌افزار مورد استفاده در این ماشین تحقیقاتی سیستم عامل ویندوز ۹۸ بود. با وجود عدم به‌روزرسانی سیستم عامل مورد استفاده در مارس اکسپرس این مدارگرد اطلاعات دقیق و گسترده‌ای را از نقاط مختلف مریخ مخابره کرده است. اکنون پس از گذشت ۱۹ سال از زمان پرتاب این مدارگرد سازندگان مارس اکسپرس تصمیم گرفتند سیستم عامل آن را به‌روزرسانی کنند.




فیلتر برخی از اپلیکیشن‌ها برای اقشار خاص رفع می‌شود/ نیاز جدی صنعت بازی‌سازی به نیروی انسانی متخصص


کیفیت بالا و هزینه پایین تولید مهم‌ترین عوامل موفقیت بازی‌های موبایلی ایرانی است


صنعت بازی‌سازی از پردرآمدترین و تأثیرگذارترین صنایع در سراسر دنیا است و سالیانه بودجه هنگفتی از سوی تعدادی از دولت‌ها برای توسعه محصولات این صنعت پرداخت می‌شود. در حقیقت گردانندگان و فعالان صنعت بازی‌سازی تولیدات این صنعت را تنها به منزله ابزار سرگرمی و تفریح نمی‌دانند بلکه معتقدند بخش گسترده‌ای از فرایندهای انتقال پیام‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به وسیله بازی‌های رایانه‌ای منتقل می‌شود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید:




بیشتر بخوانید:


نیاز جدی صنعت بازی‌سازی به نیروی انسانی متخصص




باتوجه به اهمیت چشمگیر بازی‌های رایانه‌ای در زمینه ترویج الگوهای فرهنگی، دولت‌ها می‌کوشند صنعت بازی‌سازی را بومی‌سازی کرده و از تهاجم پیام‌های نامتناسب با فرهنگ ملی به کانون خانواده‌ها جلوگیری کنند. در ایران بازی‌های رایانه‌ای همواره مورد توجه کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان قرار داشته و روزانه میلیون‌ها گیمر ایرانی زمان زیادی را به بازی کردن با گوشی هوشمند، رایانه یا کنسول بازی اختصاص می‌دهند. در همین راستا بازی‌سازان کشورمان برای جلب نظر مخاطبان ایرانی محصولات متنوعی را تولید و عرضه کرده‌اند. گزارش‌های منتشر شده از سوی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای حاکی از آن است که بازی‌سازان ایران در چند سال اخیر توانسته‌اند در حوزه بازی‌های موبایلی از بازی‌سازان خارجی پیشی گرفته و بیش از ۷۰ درصد از سهم این بازار در سراسر کشور را از آن خود کنند.




فیلتر برخی از اپلیکیشن‌ها برای اقشار خاص رفع می‌شود/ نیاز جدی صنعت بازی‌سازی به نیروی انسانی متخصص


تلفیق شهر هوشمند با شهرسازی


امروزه توسعه صنعت ساختمان، یکی از مظاهر رشد، توسعه و بالندگی هر کشوری محسوب می‌شود. در این بین کشوری موفق است که بتواند در حوزه‌های شهرسازی، معماری و ساختمانی از فناوری‌های نوین و به روز دنیا بهره بیشتری بگیرد تا ضمن بهبود کیفیت و عمر طولانی مدت ساختمان‌ها و بناهای شهری، میزان خطرپذیری ساختمان‌ها و سازه های شهری و معماری در مقابل حوادث غیر مترقبه‌ای مانند زلزله، آتش سوزی و ... را کمتر کند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر بخوانید:




بیشتر بخوانید:


لزوم تشویق سازندگانی که با فناوری‌های نوین، ساختمان می‌سازند




مصطفی بهزاد فر، استاد و رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت، دکترای طراحی شهر درباره اهمیت و نقش فناوری‌های نوین در ساختمان‌ها به آنا می‌گوید: در ایران باید سه سطح فناوری نوین" سیستم فنی و مهندسی"، "استفاده از مصالح یا جزئیات عناصر ساختمانی" و" الکترونیکی و مکانیکی" در حوزه شهرسازی، معماری و ساختمان تعریف کنیم. یک سطح از فناوری‌های پیشرفته در پلان، کابرد مصالح و تکنولوژی‌ها که اکنون به طور همه شمول در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد مربوط به نیم قرن پیش است؛ این نوع فناوری‌ها و مصالح مورد استفاده، اکنون در ایران جا افتاده‎اند و الگوی ساختمانی را جلو می‎برند.




فیلتر برخی از اپلیکیشن‌ها برای اقشار خاص رفع می‌شود/ نیاز جدی صنعت بازی‌سازی به نیروی انسانی متخصص


فیلتر برخی از اپلیکیشن‌ها برای اقشار خاص رفع می‌شود


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در آینده نزدیک یک سری از برنامه‌های فیلتر شده برای اقشار خاص باز می‌شود مثل خبرنگاران و اساتید و گشایش‌هایی را خواهیم داشت.


زارع پور همچنین درباره وضعیت طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت: از شهریورماه ۱۴۰۰ برای اصلاح این طرح به موضوع وارد شدم و طرح در پیگیری‌ها به‌نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی تغییر کرد. فعلاً طرح در مسیری که در مجلس طی می‌کرد دچار وقفه شده است. اما به‌طورکلی فضای مجازی نیاز به قانون دارد همچنان که در کشورهای دیگر هم برای این حوزه قانون وجود دارد.


انتهای پیام/۴۱۴۴

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب