دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 خرداد 1401 - 09:13
عضو هیات علمی فن‌آور دانشگاه آزاد تهران مرکز:

دانشگاه آزاد گام‌های بزرگی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور برداشته است

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد تهران تاکید کرد: مجموعه و مدیریت دانشگاه آزاد به‌خوبی توانسته‌اند فرمایش مقام معظم رهبری درباره به‌کارگیری "اقتصاد دانش بنیان" را اجرایی کنند.
کد خبر : 662380
حسین ممبینی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر حسین ممبینی با حضور در غرفه خبرگزاری آنا در نمایشگاه عصر امید اظهار کرد: مجموعه و مدیریت دانشگاه آزاد به‌خوبی توانسته‌اند فرمایش مقام معظم رهبری درباره به‌کارگیری «اقتصاد دانش‌بنیان» را اجرایی کنند.


این مقام مسئول متذکر شد: مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب، آتیه و اقتصاد کشور در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان قرار دارد و پیش‌برنده آن، جوانان هستند.


وی نقش جوانان در تحول جامعه را نقشی سازنده دانست و با اشاره به برگزاری نخستین دوره از رویداد «گام دوم انقلاب» از سوی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: کار بزرگی صورت گرفته است، مجموعه و مدیریت دانشگاه آزاد به‌خوبی فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دانش‌بنیان را اجرایی کرد. در حوزه رویداد «گام دوم انقلاب» هم از ابتدا دوستان ما در دانشگاه مشغول بودند و اقدامات خوبی انجام دادند که منجر به برگزاری همین نمایشگاه شد و مسلماً این نمایشگاه نیز دستاوردهای خوبی خواهد داشت.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکزی عنوان کرد: مطمئناً این دستاوردها مربوط به امروز نیست و خروجی این نمایشگاه، کارهای بزرگی خواهد بود که در حوزه علمی در سال‌های آینده و برخی هم در کوتاه‌مدت اجرا می‌شود.


دکتر ممبینی با یادآوری اینکه در طی چند سال اخیر دانشگاه به سمت توانمندسازی گام برداشته است، تأکید کرد: سعی کردیم دانشگاه را به سمت توانمندسازی ببریم و اینطور نباشد که دانشجویان صرفاً درس بخواند و در حوزه عملی فعالیت نداشته باشند. اگر دانشجویان تجربه به‌کارگیری دانش خود را درعمل نداشته باشند، سردرگم خواهند شد و نمی‌توانند در بازار کار به شغل مورد نظر خود مشغول شوند.


وی ادامه داد: در این قاعده سعی کردیم تا تغییراتی را در دستورکار قرار دهیم، مدیریت دانشگاه، دکتر طهرانچی و افراد علمی در این حوزه فعال شدند و فعالیت‌های خیلی خوبی شکل گرفته؛ ضروری است این نوع فعالیت‌ها در بدنه دانشگاه تسری پیدا کند و تمام واحدها این سیاست‌گذاری‌ها را در دستورکار خود قرار دهند.


گام‌های مثبت برای توانمندسازی دانشجویان


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکزی با اشاره به اینکه در این راستا بدنه دانشگاه، اعضای هیئت علمی، بدنه پژوهشی و دانشجویان کارهای بسیار خوبی را انجام دادند، عنوان کرد: در حوزه توانمندسازی دانشجویان در کنار اعضای هیئت علمی گام‌های بزرگی برداشته‌اند و هرکسی به اندازه و سهم خود در این کار بزرگ وارد شد و پیش برد به نحوی که اکنون توانسته‌ایم به نتایج خوبی دست یابیم.


ممبینی خاطرنشان کرد: شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های خوبی که در این حوزه ورود کرده و قدم‌های مثبتی برداشته شده است از جمله اینکه برخی از فعالان این عرصه فعالیت خود را آغاز کرده و به هنگام بروز مشکلات مشاوره و هدایت شدند.


وی با اشاره به اینکه فعالان این عرصه با استفاده از ظرفیت فضای رسانه‌ای از جمله خبرگزاری آنا، اقدامات خود را تشریح، تبیین و اطلاع‌رسانی‌های لازم را در مورد آن انجام دادند، تشریح کرد: با همکاری رسانه‌ها توانستیم تا حد بسیاری موضوع ورود به حوزه دانش‌بنیان را برای عموم معرفی کنیم و امیدواریم این روند با رویکردی مثبت ادامه داشته باشد و این فعالیت‌ها به این رویداد و نمایشگاه منحصر نشود.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز اضافه کرد: ضروری است تا رویدادهای بعدی در این حوزه خروجی‌محور باشد.


شکل‌گیری انقلاب اقتصاد صنعتی چهارم


ممبینی با اشاره به اینکه اکنون و در گام دوم انقلاب اقتصاد صنعتی چهارم شکل گرفته است، اظهار کرد: این اقتصاد، اقتصادی است که مبتنی‌بر اقتصاد دیجیتال است و اکنون به سرعت در حال پیشرفت است به گونه‌ای که پیش‌بینی می‌شود در همه دنیا فراگیر شود؛ بنابراین اگر از این موضوع عقب بمانیم، قاعدتاً از این بازار بزرگ جهانی حذف می‌شویم.


وی ادامه داد: خوشبختانه در ایران در این حوزه کارهای خوبی صورت گرفته است و جوانان در این حوزه فعال هستند و آن را شکل می‌دهند. در کنار این اقدامات نیروی جوان، می‌تواند از راهنمایی‌ها و کمک افرادی که کار علمی بیشتری را در این زمینه کرده‌اند، بهره ببرد.



این استاد دانشگاه بیان کرد: در حوزه دانشگاه، ابتدا برای ایجاد روحیه کارآفرینی در دانشجویان تلاش می‌کنیم وقتی این روحیه ایجاد شد و به این خودباوری رسیدند، خود به تنهایی می‌توانند اقدامات چشمگیری را انجام دهند. دانشجو باید توسط استادان هدایت جهت داده شده و مسیرش مشخص شود. وقتی به دانشجو جهت بدهیم، دانشجویان ایده‌های جدیدی را برای حل مشکلات عنوان می‌کنند و با تشخیص نیازها در کشور ایده‌های مناسبی را ارائه می‌دهند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکزی خاطرنشان کرد: اگر فعالان جامعه اقتصادی حاضر در اقتصاد دانش‌بنیان را در نظر بگیریم، خواهیم دید که از همه رده‌های سنی پایین از ۱۷ سال گرفته تا ۳۰ سال در آن فعال هستند و این افراد همان کسانی هستند که جرأت ایده‌پردازی را دارند و اتفاقاً ایده‌های جالبی را ارائه می‌دهند؛ بنابراین فقط کافی است آنان را هدایت کنیم و به فعالیت‌هایشان شکل بدهیم و تا به خودباوری برسند و بتوانند گام اول را بردارند.


کمک به تیم‌سازی دانشجویان فناور


ممبینی افزود: به‌دنبال این موضوع تلاش می‌کنیم تا این فعالیت‌ها را کانالیزه کنیم یعنی مشاوره بدهیم تا وقتی می‌خواهند کاری را آغاز کنند، با آگاهی وارد عمل شوند. به‌عنوان مثال ممکن است برخی از دانشجویان ایده‌های خوبی را ارائه کنند و انرژی هم برای به ثمر رساندن آن داشته باشند؛ ولی ممکن است مسائل حقوقی و فنی کار خبر نداشته باشند و از طرفی سایر دانشجویان در زمینه مالی، فنی یا حقوقی بتوانند به این ایده‌ها کمک کنند و در واقع یکی از کارهای مهم ما در دانشگاه کمک به ایجاد روحیه کار تیمی و تشکیل تیم‌های فناور است.


وی یادآور شد: خوشبختانه در دانشگاه شتاب‌دهنده‌های خوبی شکل گرفته‌اند و در دو دانشکده مدیریت و اقتصاد کارهای بزرگی انجام شد که جای تشکر از ریاست این دو دانشکده دارد. به‌عنوان مثال در گروه خودمان شتابدهنده‌ای در حوزه فین‌تک با همکاری استادان و دانشجویان شکل گرفت که این شتابدهنده در حوزه فین‌تک (حوزه برتر اقتصاد دیجیتال) است و اکنون شاهد پیشرفت‌های بزرگی در این حوزه و متاورس در جهان هستیم که ما هم سعی می‌کنیم پا به پای آن حرکت کنیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکزی اضافه کرد: تحول بزرگی در حوزه فناوری‌های مالی ایجاد شده که خوشبختانه در دانشگاه نیز کارهای متعددی در این حوزه انجام شده است. همچنین شتاب‌دهنده‌ای با همکاری استادان و همکاران ایجاد کرده‌ایم که علاوه‌بر حمایت‌های فکری، از استارت‌آپ‌های دانشجویان حمایت مالی هم می‌کنیم.


دکتر ممبینی توضیح داد: تاکنون در گروه خودمان از ۲۰ شرکت حمایت کرده‌ایم که سه شرکت خروجی خوبی دارند. دانشجویان در حوزه صنعت نیز از مشاوره‌ها و کمک‌های استادان به شایستگی استفاده کردند.


وی در مورد ارتباط تخصص مالی با تخصص صنعت گفت: هنگامی که گروه‌ها و تیم‌هایی ایده‌های صنعتی دارند و باید این ایده‌ها را تبدیل به محصولات اقتصادی کنند، اگر فرایند اقتصادی‌کردن این محصول فرایند درستی نباشد، استارت‌آپ با شکست مواجه می‌شود؛ بنابراین در حوزه مالی هرجا که نیاز باشد، مشاوره می‌دهیم و به دانشجویان در زمینه چگونه جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری کمک می‌کنیم.


این استاد دانشگاه بیان کرد: فلسفه وجودی شتاب‌دهنده حمایت مالی و حقوقی است؛ همه حمایت‌هایی که یک استارت‌آپ نیاز دارد، در شتاب‌دهنده انجام می‌شود، در زمینه جذب سرمایه‌ها برخی از دولت یا از مجموعه دولتی کمک می‌گیرند؛ ولی مجموعه‌ای که در دانشگاه ایجاد شده است تاکنون کمکی نگرفته و بیشتر به معرفی ایده‌ها پرداخته است؛ اما با معرفی ایده‌های جذاب توانسته سرمایه‌گذارهای خوبی جذب کند.


دکتر ممبینی تشریح کرد: وقتی ایده‌ها خوب معرفی شوند، سرمایه‌گذار با هدف حداکثرسازی سود فرصت را غنیمت شمرده و در آن سرمایه‌گذاری می‌کند. خوشبختانه این تیم‌ها خروجی خوبی را هم گرفته است که به اشتغالزایی بالایی منجر می‌شود و موجب خواهد شد که به‌طور مثال ارزبری را به حداقل برسد.


وی افزود: شاید دانشگاه خبر نداشته باشد که یکی از این استارت‌آپ‌ها یک میلیارد دلار خروجی ارزی دارد و واقعاً به‌عنوان یک مگاپروژه در دانشگاه رصد نشده باشد؛ بنابراین مأموریت ما این است که پروژه را معرفی و از آن حمایت کنیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکزی یادآوری کرد: اگر این روند به شکل منسجم‌تری ادامه یابد، خروجی خوبی برای دانشگاه، اعضای هیئت علمی و خانواده دانشگاه و اقتصاد کشور که رو به دانش‌بنیان شدن می‌رود، دارد. اکنون ظرفیت خوبی ایجاد شده است تا استارت‌آپ‌ها همدیگر را بشناسند و هم‌افزیی و هم‌پوشانی کنند. این کار در این رویداد دوم شکل گرفت.


انتهای پیام/۴۱۰۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب