دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1401 - 16:51
رویداد «عصر امید» / ۲۶۵

بهبودبخشی و برندسازی صنعت فرش دستباف

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی گناوه گفت: بهبودبخشی صنایع فرش ایرانی، برندسازی محصول دانشگاه و فروش در بازارهای داخلی و بین‌المللی از اهداف کارگاه فرش دستباف این دانشگاه است.
کد خبر : 662041
کارگاه فرش دستبافت دانشگاه آزاد اسلامی



سیده نسرین حسینی منفرد در حاشیه رویداد عصر امید در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره کارگاه فرش دستباف دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناوه اظهار کرد: در این کارگاه علاوه بر فروش محصولات هنرمندان بوشهری، با تدابیر اتخاذشده دانشجویان و علاقه‌مندان را به‌عنوان کارآموز جذب کرده و پس از آموزش به آنان ضمن ایجاد بستری برای ورود به بازار کار تا خودکفایی آموزش دیدگان از آنان حمایت می‌شود. بهبود بخشیدن به صنایع فرش ایرانی، تولید فرش دستباف و تابلو فرش، گلیم، جاجیم و برندسازی محصول دانشگاه و فروش در بازارهای داخلی و بین‌المللی از دیگر اهداف این کارگاه است.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناوه افزود: این کارگاه سال ۸۹ در فضایی به وسعت ۶۰ مترمربع تأسیس شد و کارگاهی تولیدی و اشتغال‌زایی است. گبه و گلیم با داشتن برند و نشان ملی در فهرست آثار ناملموس ملی ثبت شده و محصولات تولیدی در کارگاه فرش دستبافت دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون در چند نمایشگاه ملی و بین‌المللی به نمایش درآمده که مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گرفته است.


نماینده دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناوه در رویداد ملی عصر امید نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: گبه‌بافی کهن‌ترین و مشهورترین صنعت دستی و خانگی استان بوشهر است. تقریباً در اکثر نقاط روستایی و حتی در بعضی مناطق شهری این هنر رایج بوده و شغل اول یا حرفه دوم تعداد زیادی از خانواده‌ها محسوب می‌شود.


مریم پورخدر اضافه کرد: گبه‌بافی از محصولات صادراتی و پرطرفدار بوشهر به شمار می‌رود و این صنعت به روش قالی‌بافی روی دارهای افقی انجام می‌شود. گبه، ذهنی بافت بوده و بافنده گبه آزاد است هرچه پیرامون خود می‌بیند و دوست دارد در هرجای گبه که می‌خواهد ببافد. اغلب گبه بافان بوشهر نقش‌ها را در ذهن دارند و از نقشه استفاده نمی‌کنند. وجه مشترک همه گبه‌های تولیدی در این استان را نقش‌پردازی سنتی است. این نقش‌ها با گذشت قرن‌ها پرورش‌یافته و به نوعی از ارزش هنری ویژه‌ای برخوردار هستند.


وی عنوان کرد: عمده‌ترین طرح‌های گبه‌های سنتی استان بوشهر شامل لنگر، خشت، چنگ، شکار، صور هندسی، نگاره‌های پرندگان و حیوانات یا انواع گل ترنج می‌شود. بافت گبه شبیه به بافت قالی است؛ اما تفاوت‌های دارد. تفاوت گبه با قالی در تعداد پودهای بلند و ضخیم، رنگ، طرح و ابعاد آن بوده و در بافت گبه، حاشیه و نقوش طبق اصول متداول قالی بافته نمی‌شود. نقوش گبه مانند نقاشی کودکان، ساده و بدون آلایش و با الهام از طبیعت اطراف بافنده خلق شده است.


این کارآفرین ادامه داد: تفاوت دیگر گبه با قالی در رنگ‌بندی آن بوده و پشم‌های به کار رفته در بافت گبه خودرنگ و امروزه به خاطر نقوش خاص و ساده آن طرفداران بسیاری پیدا کرده است. گبه‌بافی مشهورترین صنایع‌دستی بوشهر گلیم‌بافی بوده و گلیم‌های بوشهر به نقش‌های متنوع هندسی و رنگ‌های شاد معروف است. در اغلب روستاها و شهرستان‌های بوشهر این محصول تولید می‌شود. نخل خرما از مواهب الهی استان بوشهر است. وجود نخلستان‌های بی‌شمار در این منطقه سبب شد مردم این منطقه به حصیربافی روی آورند. حصیرهایی که علاوه بر کاربردی بودن، زینت‌بخش خانه‌ها هستند.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد با برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب