دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 خرداد 1401 - 00:02
در گزارش آنا بخوانید؛

مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۲ حربه‌ای برای تطهیر دیپلماسی آمریکا/ اجلاس داووس نمایشی برای یارگیری علیه روسیه بود

شهر داووس در کوهپایه‌های آلپ روزهای پایانی ماه مه میزبان مجمع جهانی اقتصاد بود که عبارت "تاریخ در نقطه عطف" را به‌عنوان شعار سال ۲۰۲۲ برگزیده بود تا به روسیه هراسی و تقدس اندیشه غربی دامن بزند.
کد خبر : 661754
داووس



گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ در جهان معاصر که به‌جرئت می‌توان گفت تقریباً ۹۰ درصد کشورها به‌ویژه آن‌هایی که در دنیای غرب دسته‌بندی می‌شوند یا اینکه خود را به غرب نزدیک می‌دانند همه موضوعات سیاسی، فرهنگی، نظامی، امنیتی، تکنولوژیکی، بهداشتی و ... را از فیلتری اقتصادی با انگیزه دستیابی به سود بیشتر می‌گذرانند، مجمع جهانی اقتصاد از جایگاهی بسیار ویژه برخوردار است و بی‌دلیل هم نبود که شعار گردهمایی امسال "تاریخ در نقطه عطف" اعلام شد.


"کلاوس مارتین شواب" ۸۴ ساله که در سال ۱۹۷۱ مجمع جهانی اقتصاد را بنا نهاد و در حال حاضر مدیر اجرایی مجمع است نقطه نظرات خود راجع به گردهمایی امسال را با توجه به جنگ اوکراین دسته‌بندی و به حاضران در مجمع ارائه کرد.


کلاوس شواب که مهندس و اقتصاددانی آلمانی است خوب می‌داند که ورود نیروهای روسیه به خاک اوکراین شاید به‌نوعی نظریه اولویت اقتصاد را به چالش کشید و این پیام را به دنیا رساند که کشورهایی که از الگوی فیلتر اقتصادی برای همه امور استفاده می‌کرده‌اند به‌شدت محتاط شده‌اند و احتمالاً همین احتیاط بیش‌ازحد است که آن‌ها را آسیب‌پذیر کرده و تاریخ را در نقطه عطف قرار داده است.



مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۲ حربه‌ای برای تطهیر دیپلماسی آمریکا/ اجلاس داووس نمایشی برای یارگیری علیه روسیه بود

ولفگانگ افنبرگر نویسنده و تحلیلگر آلمانی


آمریکا درصدد بهره‌برداری از مجمع جهانی اقتصاد به نفع اهداف سیاسی


به‌منظور درک بیشتر نقطه نظرات مؤسس مجمع جهانی اقتصاد و آشنایی با آنچه در پی جنگ در اوکراین در انتظار جهان است به مقاله‌ای که "ولفگانگ افنبرگر" نویسنده و افسر سابق ارتش آلمان درهمین خصوص نوشته رجوع کرده‌ایم که در زمینه نگرش جدید به تحولات اخیر در اروپا است.


افنبرگر می‌نویسد به عقیده شواب نشست مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۲ که با شعار «تاریخ در نقطه عطف» کلید خورد موضوعی‌ترین و مهم‌ترین نشست از زمان تأسیس مجمع جهانی اقتصاد در بیش از ۵۰ سال گذشته بوده‌است.


شواب با در نظر گرفتن جنگ در اوکراین چنین اظهار داشت: حمله روسیه به اوکراین به‌عنوان فروپاشی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم و جنگ سرد در کتاب‌های تاریخ ثبت خواهد شد.


افنبرگر سپس با نگاهی منتقدانه می‌گوید که روند مجمع امسال به‌گونه‌ای بود که در ۲۳ ماه مه ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در مراسم افتتاحیه مجمع از طریق ویدئوکنفرانس به نشست ملحق و با استفاده از الفاظی مناسب برای جنگ و درگیری درخواست اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه را ارائه داد.



از نهم اوت سال ۱۹۹۹ تا دوازدهم ماه مه ۲۰۰۸ دولت‌های ایالات‌متحده و بریتانیا که توسط سرمایه‌داران بزرگ کنترل می‌شوند، باعث ایجاد بحران اقتصادی در جهان شدند که سبب شدند تا دسترسی میلیون‌ها نفر در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین به غلات، کود و منابع انرژی محدود شود



حضور مجازی زلنسکی و نحوه خط‌ونشان کشیدن‌های وی به گونه بود که "پپس گوتشبر" کاریکاتوریست مشهور اتریشی زلنسکی را به شکل یک فردی غول‌پیکر و ترسناک مقابل میزگردی کوتوله-مانند که نمایانگر مجمع جهانی اقتصاد بود به تصویر کشید. کاریکاتور وی که در ۲۶ ماه مه منتشر شد به باد انتقاد گرفته شد و متهم به تبلیغ یهودی-ستیزی هم شد که البته یک روز بعد توسط ناشر پاسخ داده شد.


افنبرگر ادامه می‌دهد درحالی‌که نمایندگان روسیه در نشست داووس غایب بودند هیئت اوکراینی متشکل از چندین نماینده پارلمان به همراه "ویتالی کلیچکو" شهردار کی‌یف به داووس سفر کرده بود.


افنبرگر می‌افزاید که گروه رسانه‌ای انگلیسی تی.بی.دی که در سال ۲۰۱۴ تأسیس شد و اکنون در سطح جهانی فعالیت می‌کند در جریان اجلاس داووس خیلی فعال بود. این رسانه به مصاحبه با برخی سران کشورها می‌پرداخت که در حال آماده کردن برنامه‌هایی برای آینده اقتصادی کشورشان بودند.


تی.دی. بی مدعی است که به شرکت‌ها، سازمان‌ها و دولت‌ها کمک می‌کند تا پیام‌ها و اهداف خود را به شیوه‌ای «انسانی و مستقیم» منتقل کنند تا جامعه جهانی بتواند بر چالش‌های کلیدی جهان مانند بحران‌های زیست‌محیطی و شکاف فناوری غلبه کند.


به عقیده افنبرگر نحوه تعامل "پائولو زانینی" بنیان‌گذار و مدیرعامل گروه رسانه‌ای تی.بی.دی به‌گونه‌ای بود که مشخص می‌کرد وی درصدد سمت‌وسو دادن به مجمع جهانی اقتصاد به نفع جبهه حامی اوکراین بود.




بیشتر بخوانید:


هشدار پوتین در نشست داووس؛ وضعیت کنونی مانند شرایط پیش از جنگ جهانی دوم است/ اوضاع وخیم اقتصادی جهان ناشی از مدل اقتصاد لیبرال غربی است


بورل: اروپا نفت روسیه را قطعاً تحریم خواهد کرد


شینزو آبه: سیاست زلنسکی درباره ناتو و دونباس باعث حمله روسیه شد


اوکراین «هنری کیسینجر» را در لیست سیاه قرار داد




به‌عنوان نمونه زانینی در مورد اهمیت داووس گفت: داووس جایی است که درباره امروز و فردای سیاره‌مان تصمیم‌گیری می‌شود. درک انگیزه‌های افرادی که باعث تغییر می‌شوند برای ایجاد تغییرات مثبت ضروری است. تاریخ واقعاً در نقطه اوج با امواج شوک کووید-۱۹، درگیری در اوکراین و بحران آب‌وهوا قرار دارد، و ما با افرادی که کنترل اهرم‌های عمل را در دست دارند، صحبت کرده‌ایم. ما متوجه شدیم که آن‌ها چه برنامه‌ای انجام می‌دهند. چگونه آن‌ها برای انجام آن برنامه‌ریزی می‌کنند و مهم‌تر از همه، چرا این‌گونه تصمیم می‌گیرند. همه ما خواهان جهانی پاک‌تر، عادلانه‌تر و صلح‌آمیزتر هستیم. برای رسیدن به آن، باید به شناسایی افرادی همت کنیم که در ساختن آن نقش دارند.


به عقیده افنبرگر، تی.بی.دی به‌عنوان سخنگو و مسئول روابط عمومی نگاه ضد روسیه یا جبهه حامی غرب و اوکراین عمل کرد. جالب است بدانیم که زمان تأسیس این گروه رسانه‌ای مصادف بود با کودتای سازماندهی‌شده توسط غرب در اوکراین و تصویب پروژه استراتژیک بلندمدت آمریکا برای سال‌های ۲۰۲۰-۲۰۴۰ که اصل مطلب آن تهدید جلوه دادن روسیه و چین بود.



امروز ایالات‌متحده شرایط خود را به جهان دیکته می‌کند و حقوق حاکمیتی دیگر دولت‌ها را نادیده می‌گیرد. "آن‌ها اعمال غیرانسانی خود را با کلماتی در مورد مبارزه برای حقوق بشر، آزادی و دموکراسی پنهان می‌کنند" اما درواقع منافع یک دسته خاص از سرمایه‌داران را نمایندگی می‌کنند



افنبرگر برای مقایسه موفقیت غرب با موفقیت شرق در خصوص محقق کردن اهدافشان به گفته "پپه اسکوبار"، تحلیلگر ژئوپلیتیک و نویسنده چندین کتاب مراجعه می‌کند که گفته است: روایت خوش‌بینانه ناتو از مأموریتش مانند نوار صوتی می‌ماند که هرگز لحنش عوض نمی‌شود اما فقط یک نوار صوتی است درحالی‌که روسیه پیروزی‌هایی را در میدان به دست می‌آورد که می‌تواند نظم اقیانوس اطلس را بر هم بزند.


افنبرگر در انتقاد از گفته‌های "اولاف شولتز" صدراعظم آلمان در مجمع داووس این‌گونه گفت: در داووس، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان حمله روسیه به اوکراین را شکست‌خورده خواند و با اشاره به رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین گفت که او قبلاً در دستیابی به تمام اهداف استراتژیک خود شکست‌خورده است. اما شولتز از کجا می‌داند اهداف استراتژیک پوتین در مقایسه با جنگ‌های تجاوزکارانه آمریکا و ائتلاف در یوگسلاوی سال ۱۹۹۹، افغانستان سال ۲۰۰۱، عراق سال ۲۰۰۳ که مغایر با قوانین بین‌المللی بودند، شکست‌خورده است؟ "موفقیت" نیروهای مسلح ایالات‌متحده در جنگ‌هایی که ذکر شد به دلیل بمباران هوایی مرگبار علیه شهروندان کشورهای هدف بود که با پایانش مقاومت چندانی در میدان باقی نمی‌ماند.



کلاوس شواب" یرسم ملامح الرأسمالیة فی عصر ما بعد الوباء

کلاوس شواب مؤسس و مدیر اجرائی مجمع جهانی اقتصاد


دولت‌های آمریکا و انگلیس تمایلی به حل مناقشه اوکراین ندارند!


به عقیده افنبرگر این جهان‌بینی اولاف شولتز در سطحی‌نگری و بی‌توجهی به تاریخ نیازی به اظهارنظر ندارد اما بدترین ترس‌ها را به وجود می‌آورد.


این نویسنده آلمانی در رد این موضوع که روسیه به بحرانی غذایی در سطح جهان دامن زده است گفت: از نهم اوت سال ۱۹۹۹ تا دوازدهم ماه مه ۲۰۰۸ دولت‌های ایالات‌متحده و بریتانیا که توسط سرمایه‌داران بزرگ کنترل می‌شوند، باعث ایجاد بحران اقتصادی در جهان شدند که سبب شدند تا دسترسی میلیون‌ها نفر در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین به غلات، کود و منابع انرژی محدود شود. آن‌ها با اقدامات خود بیکاری و فاجعه مهاجرت را در اروپا امری عادی کردند. آن‌ها علاقه‌ای به رفاه کشورهای اروپایی ندارند و هر کاری می‌کنند تا کشورهای قاره سبز را از رده کشورهای توسعه‌یافته اقتصادی خارج کنند و برای کنترل بی‌قیدوشرط منطقه، اروپایی‌ها را بر روی صندلی دوپایی به نام ناتو و اتحادیه اروپا می‌نشانند و به طرز تحقیرآمیزی تعادل آن را برقرار می‌کنند.


به گفته نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه ، موضوع اصلی افزایش ثروت گروهی از سرمایه‌داران در لندن و وال‌استریت است.


به نظر می‌رسد نگاهی به جریان‌های مالی جاری این موضوع را تأیید می‌کند. به‌عنوان‌مثال، به نظر می‌رسد نخبگان مالی در ایالات‌متحده و بریتانیا علاقه چندانی به حل‌وفصل مناقشه بحران ندارند زیرا از زمان حمله پوتین به اوکراین، ایالات‌متحده تقریباً به تمام اهداف خود دست یافته است که ازاین‌قرارند: اتحاد ناتو قوی‌تر از همیشه شده و گسترش ناتو به شمال قریب‌الوقوع است، افزایش نیروهای آمریکایی در اروپا، افزایش هزینه‌های تسلیحاتی در اروپا درآمد مجتمع نظامی-صنعتی آمریکایی را افزایش داده، تولید و توسعه هواپیماهای جنگنده فرانسوی-آلمانی متوقف شده است، پروژه انتقال گاز روسیه به آلمان موسوم به نورداستریم متوقف شده است، آلمان گاز مایع گران‌قیمت از آمریکا وارد خواهد کرد، آلمان از گاز، نفت و زغال‌سنگ ارزان روسیه بی‌نصیب خواهد ماند، نزدیک شدن آلمان به روسیه بعید به نظر می‌رسد و تحریم‌ها تأثیر منفی بر اقتصاد روسیه خواهند داشت.


افنبرگر به نقل‌قول از پاتروشف تأکید می‌کند: به سبک آشنای آنگلوساکسون‌ها، امروز ایالات‌متحده شرایط خود را به جهان دیکته می‌کند و حقوق حاکمیتی دیگر دولت‌ها را نادیده می‌گیرد. "آن‌ها اعمال غیرانسانی خود را با کلماتی در مورد مبارزه برای حقوق بشر، آزادی و دموکراسی پنهان می‌کنند" اما درواقع منافع یک دسته خاص از سرمایه‌داران را نمایندگی می‌کنند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب