دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/۲؛

تولید ژلاتین از ضایعات کشتارگاهیِ پرندگان

مژگان آسیایی شرکت‌کننده در رویداد «عصر امید» گفت: با استفاده از ضایعات کشتارگاهیِ پرندگان، ژلاتینی تولید می‌کنیم که کیفیت بالایی از نظر تکنولوژیکی و تغذیه‌ای دارد.
کد خبر : 657604
ژلاتین

مژگان آسیایی، مدیرعامل شرکت پیشگامان خلق ایده برتر که با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان فعالیت می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص محصول این شرکت به نام «هیدروکلوئیدهای جایگزین غذایی و دارویی» بیان کرد: ژلاتین یک ماده چند منظوره است که در غذاها، داروها، لوازم آرایشی و صنایع دیگر به عنوان عامل ژل‌کننده، تثبیت‌کننده، غلیظ کننده، امولسیفایر (امولسیون کننده) و تشکیل‌دهنده فیلم به عنوان کپسول استفاده می‌شود. ماده ژلاتین یک هیدروکلوئید برگشت‌پذیر حرارتی است که دمای ذوب و ژل شدن آن زیر دمای بدن انسان است.


وی در ادامه افزود: این ماده مزایای منحصر به‌ فردی را نسبت به عوامل ژل‌کننده کربوهیدراتی مانند نشاسته دارد. ژلاتین بیشتر، از منابع پستانداران از جمله پوست خوک و پوست گاو و استخوان تولید می‌شود. بعضی از منابع جایگزین مثل ضایعات ماهی‌ها و پرندگان نیز اخیراً توجه محققان و صنعت را به خود جلب کرده‌اند. ژلاتین‌های ساخته شده از منابع جایگزین به دلیل نگرانی‌های مذهبی، فرهنگی و بهداشتی مشترک بین یهودیان، مسلمانان و هندوها مورد استقبال قرار گرفته و از سوی دیگر این نوع ژلاتین مزایای فناورانه بسیاری را نسبت به ژلاتین‌های پستانداران فراهم می‌کند.


مدیرعامل شرکت شرکت پیشگامان خلق ایده برتر، با اشاره به اینکه ضایعات کشتارگاهی پرندگان به عنوان منبع تولید ژلاتین به طور جامع مورد مطالعه قرار گرفته است افزود: «این منبع، پتانسیل قابل توجهی برای تولید ژلاتین با کیفیت بالای تکنولوژیکی و تغذیه‌ای دارد. شرکت ما شرایط مناسب، ارزان و بهینه استخراج ژلاتین را به دست آورده است. در طرح ما شرایط استخراج مناسب برای تولید سه نوع ژلاتین به دست آمده است که شامل ژلاتین مورد استفاده در صنعت غذا، ژلاتین مورد استفاده در صنعت داروسازی و ژلاتین مورد استفاده برای تولید نانوذرات ژلاتینی می‌شود.»


آسیایی در خصوص شرکت در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد گفت: از نظر من این نمایشگاه، رویدادی بزرگ و منحصر به فرد برای اتصال حلقه‌های زنجیر تولید دانش‌بنیان است. در این رویداد که با حضور هزاران واحد فناور، هسته و استارتاپ‌های دانش‌بنیان در مصلی تهران برگزار می‌شود، امیدواریم بهترین اتفاقات برای تولیدات دانش‌بنیان بیفتد.


به گفته وی، طی مدت استقرار شرکت ما در مرکز رشد علوم دارویی از حمایت‌های مادی، تجهیزاتی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان بهره‌مند شده‌ایم. هدف شرکت ما تلاش برای تجاری‌سازی سه محصول است که تاکنون توانسته‌ایم به دانش فنی آنها برسیم.


رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار عصر امید از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلی تهران برگزار می‌شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارت‌آپ است.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب