دهنوی مطرح کرد؛
به ثمر رسیدن تلاش دوساله برای اکوسیستم نوآوری با تصویب قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: با تصویب قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان تلاشهای چندینساله اکوسیستم نوآوری به ثمر میرسد.
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی پاویون خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه، شرکتهای دانشبنیان مانند جریان آب پشت سد هستند و در صورت بازشدن دریچه سد این شرکتها مانند سیل مسیرها را هموار خواهند کرد و قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان نقش دریچه این سد را خواهد داشت. دانشبنیانشدن صنایع بزرگ ما یکی از خلأهای اصلی اکوسیستم نوآوری است.
در نمایشگاه «اینوتکس۲۰۲۲» پنل «تشریح قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان» در نشست با شرکتهای این حوزه و با حضور سید محسن دهنوی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران برگزار کرد.
در این نشست شیوا قاسمیپور، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مریوان، فاطمه قاسم پور، عضو کمیسیون اجتماعی و رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران، معصومه پاشایی، عضو کمیسیون صنایع و معادن و رئیس فراکسیون مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم جلفا و علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم کرج حضور داشتند.
طی این نشست مدیران شرکتهای دانشبنیان به بیان مشکلات خود در این حوزه پرداخته و سپس سید محسن دهنوی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این نشست، ضمن تشریح روند تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان، اظهار کرد: در سال ۸۸ قانون حمایت از شرکت دانشبنیان به تصویب رسیده، اما تا به امروز هیچ قانون و سیاست کلی که ریلگذاری و فعالیتهای دانشبنیان را حمایت کند، نداشتیم.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفت: این حوزه هر روز درحال تغییر است و قانونگذاری این حوزه در جهان طی هر سال تغییر میکند، اما در کشورمان طی این سالها هیچ تبصره و قانونی بهروز رسانی نشده بود.
وی افزود: در سال ۸۹ تعداد شرکتهای دانشبنیان زیر ۱۰۰ عدد بود، اما امروز با رشد این شرکتها باید ریلگذاری جدیدی داشته باشیم.
دهنوی ادامه داد: در طرح اولیه قانون جهش تولید مقاومتهای بسیار زیادی برای عدم تصویب داشتیم و دستگاههای دولتی که بروکراسی حاکم درکل نظام سنتی کشور را برعهده داشتند و به ساختارها رخته کرده بودند با تمام وجود جلوی تصویب این طرح را گرفته بودند.
نماینده مردم تهران اضافه کرد: به طور مثال در این قانون یک بندی به وزارت بهداشت مرتبط بود که محصولاتی چون دارو، تجهیزات پزشکی و غیره که به صورت دانشبنیان تولید میشود و کیفیت مناسب و یا بهتر از نمونه خارجی را دارا است، وارد نشود. سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت این بند را نمیپذیرفتند و درکمیسیون مخالفت خود را دائما تکرار میکردند و این روند تصویب این قانون را کند کرده بود.
دهنوی افزود: درمسیر تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان، ۱۰۰ مورد تغییر داشتیم و با رفت و برگشتهای بسیار به شورای نگهبان در روز چهارشنبه آخرین جلسه برگزار و فردا نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امیدواریم با تائید این قانون توسط شورای نگهبان طی هفته آینده این قانون برای اجرا روزنامه رسمی شده و روند اجرا آغاز شود. تمام تلاش دوساله ما با این قانون برای اکوسیستم نوآوری طی یکی دو هفته آتی به نتیجه خواهد رسید و روند کار شرکتها بهبود پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه برداشتن موانع فعلی با این قانون محقق میشود، تاکید کرد: طی مناقصههای دولتی شرکتهای دانشبنیان در مقابل شرکتهای دولتی مزیتی نداشته و توان مقابله نیز نداشتند، زیرا برای ضمانت شرکت در مناقصه ۱۰ میلیارد تومان اوراق نیاز بود که شرکتهای دانشبنیان این مبالغ را نداشتند.
وی تصریح کرد: بحث ضمانت در بندهای این قانون رفع شده و اجازه دادیم در مناقصات با ترک تشریفاتی که برای شرکتهای دانشبنیان انجام میشود قواعد تغییر پیدا کند و این باعث جهش در این حوزه خواهد شد.
دهنوی افزود: زیستبوم نوآوری مانند فنری است که پشت ساختار بروکراسی قرار گرفت و اگر این مانع برداشته شود نیروی بسیاری آزاد خواهد شد.
عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان مانند جریان آب پشت سد هستند و در صورت باز شدن دریچه سد این شرکتها مانند سیل مسیرها را هموار خواهند کرد و این قانون نقش دریچه این سد را خواهد داشت.
دهنوی ادامه داد: دانشبنیان شدن صنایع بزرگ ما یکی از خلأهای اصلی اکوسیستم نوآوری است و وضعیت امروز فعالیتهای نوآورانه مراکز رشد، پارکها علمی و فناوری با صنایع فاصله دارد.
وی اضافه کرد: امروز صنایع از خلاقیت بیبهره بوده و دانشگاهها فقط درون خود به بازی میپردازند، اما جی دی پی کشور ظرفیتهای بالایی دارد و یک جنبه مهم آن نقش دولت و حاکمیت است.
دهنوی تصریح کرد: دولتها با سیاستهای تنظیمکننده مالیاتی برای صنایع بزرگ و در دانشبنیان میتوانند توسعهدهنده این حوزه باشند و با معادل سرمایهگذاری این شرکتها در حوزه دانشبنیان و دادن معافیت مالیتی به همان میزان کمک شایانی به رشد خلاقیت و نوآوری در صنایع خواهند کرد.
نماینده مردم تهران افزود: ابزار حاکمیت برای
دانشبنیان شدن صنایع دادن انواع مشوقها، تسهیلات، وام و غیره است و از سوی دیگر شرکتهای دانشبنیان نیز رشد بیشتری میکنند.
وی ابراز کرد: نقش اکوسیستم و شتابدهنده بسیار مهم است و اگر در کنار دانشگاهها و صنایع باشند، رشد بالایی خواهند داشت و شرکتها را حمایت میکنند. حوزه دانشبنیان میتواند نیاز خود و شرکت را رفع و محصولات را به بازار معرفی کند و مشکل همه حل میشود، اما حاکمیت باید از شرکتهای بزرگ شروع شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/