خبرهایی از رویداد «گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی»/ بهبود کفپوشهای اپوکسی با نانو
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ جهان علم و فناوری با سرعت زیادی در حال تغییر و پیشرفت است و هر لحظه خبری تازه از اکتشافات بشر و تولید محصولات پیشرفته منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای مختلفی در این حوزه به اطلاع خوانندگان رسیده که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
بهبود کفپوشهای اپوکسی با نانو/ کاهش هزینههای ساختوساز با تلاش محققان دانشگاه آزاد اسلامی
یک محقق ایرانی موفق به ارائه روشی نوین برای بهبود کیفیت کفپوشهای اپوکسی شده که در صنایع کاربرد گستردهای دارد.
کفپوش اپوکسی معمولا در کارخانجات دارویی، غذایی و خودروسازی به کار میرود. درواقع هر صنعتی که کار بهداشتی انجام میدهد از این نوع کفپوش استفاده میشود. کفپوش اپوکسی بدون درز و یکپارچه است و اجازه رشد باکتری نمیدهد و به راحتی تمیز میشود به همین دلیل بهترین گزینه برای انجام کارهای بهداشتی به شمار میرود. کفپوشهای اپوکسی با استفاده از رنگ اپوکسی ایجاد میشوند، هر چه ضخامت کفپوش بیشتر باشد مقاومت آن در برابر سایش و فشار بیشتر میشود. کفپوش ضخیمتر به معنای استفاده از رنگ بیشتر است، بنابراین قیمت کفپوش سه میلیمتر بیشتر از کفپوشهای یک میلیمتر است. حال یکی از شرکتهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد با استفاده از فناوری نانو به روش نوینی دست یافته که کیفیت کفپوشهای اپوکسی را به طور قابلتوجهی افزایش میدهد.
شهاب صاحبقرانی، مدیرعامل این شرکت در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید؛ «کفپوش اپوکسی که در ایران تولید میشود، کیفیت معمولی دارد، برای رسیدن به کیفیت مطلوب باید ضخامت سه میلیمتر را در اجرای آن رعایت کرد. با استفاده از روش جدیدی که توسعه دادهایم، کفپوشی با ضخامت یک میلیمتر تولید میکنیم که از نظر کیفیت با کفپوش سه میلیمتر برابری میکند. بدین ترتیب مصرف مواد کاهش مییابد و هزینه اجرای کفپوش نیز کمتر میشود. این کفپوش یک میلیمتری مقاومت و کیفیت کفپوش سه میلیمتری را دارد. برخی از مواد اولیه برای ساخت کفپوشهای اپوکسی داخلی از کشورهای خارجی و برخی دیگر نیز در کشور تولید میشود. در ایران نیز تولیدکننده رنگ اپوکسی وجود دارد اما کفپوشهای تولیدی آنها کیفیت بالایی ندارند چراکه به دلیل تحریمها کیفیت مواد اولیه بسیار پایین است.»
حوزه فناوری و نوآوری به جشنواره بینالمللی خوارزمی اضافه شد
حوزه فناوری و نوآوری با پیشنهاد وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به محورهای قابل پذیرش در سی و شِشُمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، اضافه شد.
با پیشنهاد محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حوزه فناوری و نوآوری به محورهای قابل پذیرش در سی و شِشُمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، اضافه شد. ثبتنام و ارائه طرح در این دوره از جشنواره برای علاقهمندان آغاز شده است و مهلت ثبتنام تا پایان شهریور سال جاری است.
طرحهای قابل پذیرش باید در هفده گروه تخصصی شامل فناوریهای شیمیایی، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و کامپیوتر، هنر، معماری و شهرسازی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم پایه، مهندسی عمران، مهندسی صنایع و مدیریت فناوری، مواد، متالورژی و انرژیهای نو، زیست فناوری و علوم پایه پزشکی، محیط زیست، فناورینانو، مهندسی هوافضا، مهندسی نرم افزار و فناوری اطلاعات، مهندسی مکاترونیک و طرح برگزیده موفق در تولید ملی در پنج محور مورد پذیرش شامل پژوهشهای بنیادی، پژوهشهای کاربردی، طرحهای توسعهای، نوآوری و فناوری و ابتکار به جشنواره بینالمللی خوارزمی ارائه شود.
توربازدید از ناحیه نوآوری پردیس برگزار میشود
تور بازدید از ناحیه نوآوری پردیس همزمان با یازدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری «اینوتکس ۲۰۲۲» در روزهای ۲۰ الی ۲۳ اردیبهشت ماه برگزار می شود.
از سال گذشته یکی از برنامههای حاشیه نمایشگاه اینوتکس تور بازدید از پارک فناوری پردیس است. در این برنامه بازدید کنندگان نمایشگاه اینوتکس میتوانند با اکوسیستم نوآوری و فناوری پارک آشنا شوند. آشنایی با شرکتهای پارک، حوزه فعالیت و محصولات تولیدی آنها، بازدید از فازهای مختلف پارک و آشنایی با برنامه ریزی های پارک برای گسترش در فازهای آینده و آشنایی با مراکز عمومی و تخصصی ارائه دهنده خدمات در پارک از موارد تورهای بازدید نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ است.
این نمایشگاه یک رویداد منحصر به فرد در اکوسیستم نوآوری و فناوری است که هرساله توسط پارک فناوری پردیس و با حضور کارآفرینان و صاحبنظران مطرح حوزه علم و فناوری برگزار میشود.
هدف از این رویداد، تلاقی سه ترند برتر زیست بوم نوآوری و فناوری از سرمایهگذاری بر روی ایدهها و استارتاپها، تا افزایش همکاری و مشارکت و نیز گفتگو و شبکه سازی بین بازیگران اصلی این زیست بوم است.
دست پر دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری رویداد گام دوم
قائممقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در رویداد گام دوم سیمنارها و کارگاههای مختلفی برگزار میشود تا شرکتها و استارتآپها در آن شرکت کنند. دانشگاه آزاد اسلامی برنامه پرمحتوایی را برای این رویداد در نظر گرفته است.
بیژن رنجبر در گفتوگو با خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی برنامهریزی کاملی برای این رویداد انجام داده است. همچنین مکاتبات بسیاری با دستگاهها و نهادهای دیگر انجام داده تا در این رویداد سهیم باشند و اتفاق خوبی رقم بخود. در رویداد گام دوم نقش دانشگاهها در خصوص تحقق شعار سال تبیین میشود. شعار سال درواقع رهنمود رهبر معظم انقلاب اسلامی است و باید انجام شود.
وی افزود: اگر تمام دانشگاههای کشور این امر را جدی بگیرند، نقش خود را به درستی ایفا کنند و مسیری که قرار است در آن گام بردارند را تبیین کنند، قطعا رشد اقتصادی کشور را به همراه میآورد که این امر منجر به ارتقای معشیت و رفاه مردم میشود. در رویداد گام دوم سیمنارها و کارگاههای مختلفی برگزار میشود تا شرکتها و استارتآپها در آن شرکت کنند. دانشگاه آزاد اسلامی برنامه پرمحتوایی را برای این رویداد در نظر گرفته است.
قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که احتمال برگزاری رویداد گام دوم در سالهای آتی وجود دارد یا خیر، گفت: دلیل اصلی برگزاری این رویداد ۴۰ سالگی دانشگاه آزاد اسلامی است که در آستانه این سالگرد قرار داریم. برای برگزاری این رویداد طی سالهای آتی برنامهریزی میشود. معمولا این تیپ رویدادها هر دو سال یک بار برگزار میشود. بنابراین تصمیمگیری در خصوص برگزاری سالانه، دو سالانه یا پنج سالانه این رویداد تصمیمگیری میشود.
تهیه دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاه های اجرایی به «پنجره واحد خدمات هوشمند دولت»
دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاه های اجرایی به "پنجره واحد خدمات هوشمند دولت" برای تصویب نهایی به شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارایه شده است.
دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاه های اجرایی به «پنجره واحد خدمات هوشمند دولت» شامل اولویتها، اصول حاکم و ضوابط ساماندهی با همکاری دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و مطابق قانون برای تصویب نهایی به شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارایه شده است.
محمد خوانساری رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به تهیه دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاه های اجرایی به پنجره واحد خدمات هوشمند دولت، گفت: بر اساس بند "واو" تبصره هفت قانون برنامه و بودجه سال ۱۴۰۱، این دستورالعمل بهمنظور تحقق اهداف دولت هوشمند و ارائه خدمات دولت الکترونیکی به آحاد جامعه و کاهش مراجعات مردمی به دستگاههای اجرائی و نهادهای عمومی تهیه شده است.
وی افزود: براساس این قانون، تدوین معماری کلان و الزامات فنی ارائه خدمات هوشمند و نحوه راهاندازی پنجره واحد خدمات هوشمند دستگاهها از دیگر وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که این معماری نیز نهایی و در نوبت بررسی و تصویب شورای اجرایی فناوری اطلاعات قرار دارد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: با تصویب و ابلاغ مجلس شورای اسلامی در قالب قانون بودجه سال ۱۴۰۱، دستگاههای اجرائی و نهادهای عمومی مکلفاند «پنجره واحد خدمات هوشمند» خود را بر اساس الزامات مصوب شورای اجرائی فناوری اطلاعات حداکثر تا شهریورماه سال ۱۴۰۱ راهاندازی کرده و حداقل یکسوم از خدمات اختصاصی خود را با اولویت خدمات پرکاربرد از طریق این پنجره ارائه دهند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/