نابینایان پیشتاز در حفظ اطلاعات گفتاری
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، توانایی انسانها در مسائل مختلف با یکدیگر متفاوت است. زمانیکه فرد یک توانایی و مهارت خود را بهطور کامل از دست داده است، توانایی دیگری نیز به همان اندازه در او قوی میشود.
تحقیقات جدید درباره افراد نابینا این موضوع را تایید میکند و نشان داده است که افراد نابینا در بهخاطر سپردن اطلاعات گفتاری برتر از سایر افراد عادی هستند. این مطالعه توسط دانشمندان از دانشگاه جان هاپکینز و دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است. این آزمایش شامل ۴۲ نفر بود که ۲۰ نفر از آنها نابینا و ۲۲ نفر از آنها بینا، اما دارای چشمبند بودند.
تمام شرکتکنندگان در آزمایش به لیستی از حروف گفتاری گوش دادند و سپس با تأخیر آنها باید اطلاعات گفتاری را به صورت جداگانه بیان میکردند. در تمرینات دیگر آنها معادلهای ریاضی حل میکردند و در عین حال به حروف گفتاری گوش میدادند.
نتایج بهدستآمده از آزمایشها نشان داد که افراد نابینا بسیار بهتر از افراد بینا عمل کردند. محققان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند افراد نابینا برای بهخاطر سپردن اطلاعات بیشتر از حافظه خود استفاده میکنند، زیرا افراد بینا علاوهبر حافظه خود میتوانند از سرنخهای بصری نیز استفاده کنند؛ بنابراین افراد نابینا در این امر از افراد بینا بهتر عمل میکنند.
در مطالعات جدید مشخص شد انجام آزمایشهای موفق در افراد نابینا تنها به تمرین بستگی ندارد، بلکه بخشی از مغز افراد بینا به نام قشر بصری در افراد نابینا تغییر کاربری داده است و پردازش زبان افراد نابینا را بهخوبی تقویت میکند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/