دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 ارديبهشت 1401 - 16:55

تداوم شیوع هپاتیت با منشا ناشناخته در بین کودکان

سازمان جهانی بهداشت تائید کرده است که دست‌کم یک کودک پس از بیماری در اثر شیوع مرموز هپاتیت حاد که تاکنون علاوه بر ایالات‌متحده در بین کودکان ۱۰ کشور اروپایی شناسایی شده، جان خود را از دست داده است.
کد خبر : 655172
هپاتیک



به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، سازمان جهانی بهداشت تائید کرده است که دست‌کم یک کودک پس از بیماری در اثر شیوع مرموز هپاتیت حاد که تاکنون علاوه بر ایالات‌متحده در بین کودکان ۱۰ کشور اروپایی شناسایی شده، جان خود را از دست داده است.


این نهاد وابسته به سازمان ملل شنبه گذشته اعلام کرد تا ۲۱ آوریل (یک اردیبهشت)، دست‌کم ۱۶۹ مورد ابتلا با «منشأ ناشناخته» در سراسر جهان وجود داشته است.


سازمان جهانی بهداشت گفت: «موارد ابتلا در سنین یک‌ماهگی تا ۱۶ سالگی هستند. ۱۷ کودک (حدود ۱۰ درصد) نیاز به پیوند کبد داشته‌اند و حداقل یک مورد مرگ گزارش شده است.»


هپاتیت بیماری التهاب کبد است. کبدها نقش مهمی برای تصفیه خون و مبارزه با عفونت‌ها در بدن دارند.


در حالی که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که علت ابتلاها همچنان در حال بررسی است اما اضافه کرد که پزشکان روی عفونت آدنوویروس به‌عنوان یکی از گزینه‌های محتمل متمرکز شده‌اند.


این نهاد در بیانیه‌ای گفت: «ویروس‌های رایجی که باعث هپاتیت حاد می‌شوند (ویروس‌های هپاتیت A, B, C, D, E) در هیچ‌یک از ۷۴ مورد بررسی شده شناسایی نشده‌اند.»


موارد ابتلا در کجا شناسایی شده‌اند؟


۱۱۴ مورد ابتلا تا ۲۱ آوریل در بریتانیا، ۱۳ مورد در اسپانیا، ۱۲ مورد در اسرائیل، ۹ مورد در ایالات‌متحده، شش مورد در دانمارک، کمتر از پنج مورد در ایرلند، چهار مورد در هلند و ایتالیا، دو مورد در نروژ گزارش شده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که در فرانسه، رومانی و بلژیک نیز یک مورد شناسایی شده است. با این حال این نهاد اشاره‌ای به این موضوع نداشت که در کدام کشور مورد فوتی رخ داده است.


آدنوویروس‌ها چیست؟


آدنوویروس‌ها می‌توانند طیف وسیعی از بیماری‌های مختلف را ایجاد کنند، از خفیف تا شدید.


به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده، افراد آلوده به آدنوویروس می‌توانند علائم سرماخوردگی یا آنفلوانزا، تب یا گلودرد و همچنین بیماری‌های شدیدتری مانند عفونت‌های حاد تنفسی مانند برونشیت یا ذات‌الریه را نشان دهند.


آدنوویروس‌ها همچنین می‌توانند باعث گاستروانتریت، التهاب معده یا روده شوند که اسهال، استفراغ، حالت تهوع و درد معده را ایجاد کند می‌کند.


مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده می‌گوید که نوع ۴۱ آدنو ویروس، سویه خاصی است که احتمالاً با موارد هپاتیت شناسی شده مرتبط باشد. این سویه معمولاً در بیمار علائمی مانند اسهال، استفراغ، تب و همچنین علائم تنفسی را بروز می‌دهد.


با این حال سازمان جهانی بهداشت هشدار داد احتمال اینکه عفونت آدنوویروس پشت موارد حاد هپاتیت باشد تنها یک نظریه است.


سازمان جهانی بهداشت گفت: « گزارش‌هایی از وجود آدنوویروس در کودکانی با نقص ایمنی مبتلا هپاتیت وجود دارد اما آدنوویروس نوع ۴۱ دلیل هپاتیت در کودکان سالم شناسایی شده نیست.»


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب