تنظیم سطح گلوکز خون با «پانکراس مصنوعی»/ فناوری به بهبود دیابت سرعت میبخشد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دیابت از بیماریهای خطرناک محسوب میشود که امروزه در جامعه مدرن افزایش پیدا کرده است. از آنجایی که علائم این بیماری خاموش است، میتواند یک عامل تهدیدکننده برای افراد باشد. در گذشته برای درمان این بیماری تهدیدکننده درمان قطعی وجود نداشت، اما با پیشرفت علم و تکنولوژی دیگر جای هیچ نگرانی نیست و افراد تحت درمان قرار میگیرند. دانشمندان و پزشکان با استفاده از فناوریهای جدید برای درمان قطعی آن بسیار امیدوار هستند و محققان برای کنترل قند خون یک سیستم هوشمند به نام پانکراس مصنوعی ساختهاند و این پانکراس مصنوعی دیابت نوع ۱ را بهبود میبخشد. در این خصوص گزارشی تهیه کردیم تا درباره چگونگی این فناوری اطلاعاتی کسب کنیم.
دیابت بر بدن تأثیر بسیار بدی میگذارد و همچنین یک بیماری مزمن محسوب میشود. در جامعه با افزایش روزافزون این بیماری مزمن روبرو هستیم. بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی از ۱۰۸ میلیون نفر در سال ۱۹۸۰ به ۴۲۲ میلیون نفر آمار مبتلایان افزایش پیدا کرده است. این آمار بسیار وحشتناک است و جامعه علم و پزشکی در حال تلاش برای حل این مشکل هستند.
اندازهگیری مداوم قند خون با سیستم جدید
با توجه به اطلاعرسانی صحیح در رسانهها، مردم نسبت به گذشته آگاهی بیشتری از این بیماری دارند و همین امر نویدبخش خبرهای خوشی است. باید توجه داشت که میزان مرگومیر در اثر بیماری دیابت افزایش پیدا کرده است. بیماری دیابت با تغییرات در شیوه زندگی نیز بهطرز عجیبی قابل کنترل است و میتواند خطر ابتلا به آنرا بهطور قابلتوجهی کاهش داد.
گلوکز خون یا قند خون افراد مبتلا به دیابت کاهش پیدا میکند. از آنجایی که گلوکز منبع اصلی تأمین انرژی بدن است، بسیار حائز اهمیت است. پانکراس در بدن هورمون انسولین میسازد و به سلولهای بدن دستور ارسال میکند تا گلوکز را دریافت کنند، اما زمانیکه افراد به دیابت مبتلا میشوند، لوزالمعده آنها دچار اختلال میشود. بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ به دلیل اختلال پانکراس دیگر انسولین و گلوکز ایجاد نمیکند.
بیشتر بخوانید:
کفیهای تعدیلکننده فشار برای افراد دیابتی طراحی میشود
بیخوابی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد
بهبود سیستم مدیریت دیابت با تکنولوژی جدید
افراد مبتلا به دیابت بهطور مداوم باید تحت نظر پزشک قرار گیرند و با استفاده از دستگاه تست قند یا یک مانیتور گلوکز قند خون خود را کنترل کنند. محققان با استفاده از تکنولوژی سیستمهای مدیریت دیابت را در یک فرد توسعه دادهاند. سیستمهای جدید «پانکراس مصنوعی» نامیده میشود. سیستمهای پانکراس مصنوعی، سطح گلوکز خون را با استفاده از یک مانیتور گلوکز بهطور مداوم اندازهگیری میکند. دانشمندان از دانشگاه ویرجینیا، مطالعات بسیاری در این خصوص انجام دادهاند. افراد به صورت داوطلب برای آزمایش این سیستم فناوری ثبت نام کردهاند. ۱۶۸ نفر مبتلا دیابت نوع ۱ در این آزمایش شرکت کردهاند. شرکتکنندگان تحت سیستم پانکراس مصنوعی قرار گرفتند و نتایج آزمایش به صورت آنلاین منتشر شد. سیستم پانکراس مصنوعی از الگوریتمهای پیشرفته کامپیوتری استفاده میکند تا به صورت خودکار دوزهای انسولین را بر اساس سطح گلوکز تنظیم کند.
بیشتر بخوانید:
«رژیم غذایی نوردیک» موجب کاهش قند و کلسترول خون میشود
آسیب عصبی به اندامهای بدن؛ از عوارض جانبی دیابت
افرادی که از سیستم لوزالمعده مصنوعی استفاده کردند سطح گلوکز خونشان در محدوده ۷۰ تا ۱۸۰ میلیگرم باقی ماند. سیستم پانکراس مصنوعی دارای ویژگیهای بسیار منحصر بهفردی است و کنترل قند خون بسیار فراتر از تکنیکهای سنتی انجام میشود. این ماژول ایمنی برای پیشگیری از «هیپوگلیسمی» یا افت شدید قند خون جلوگیری میکند و سعی میکند تا افراد به سطح قند خون طبیعی برسند. این فناوری به محققان و پزشکان در خصوص مدیریت دیابت نوع ۱ کمک میکند و کار را برای آنها دقیقتر و آسانتر کرده است. همچنین آمار مبتلایان به این بیماری بسیار کاهش پیدا کرده است. دیابت به دلیل عوارض جانبی بر بیماریهای چشمی، عصبی و کلیوی خطرناک محسوب میشود.
افرادی که به دیابت مبتلا میشوند، احتمال بسیار زیادی دارد که به بیماری چشمی مانند «گلوکوم» و آبمروارید مبتلا شوند. گلوکوم، یکی از بیماریهای چشمی نادر تقریبا نادر است که بر رگهای خونی کوچک تاثیر میگذارد. علاوهبر بیماری قلبی و عروقی، دیابت میتواند موجب آسیب عصبی به اندامهای بدن بهویژه انگشتان پا و دست شود. همچنین در حال حاضر بر اساس گزارشها، علت اصلی نارسایی کلیوی در ایالات متحده، دیابت است. علاوهبر درمانهای اشارهشده این بیماری شایع، امروزه توسط سونوگرافی بدون مصرف هیچ گونه دارو قابل درمان است. مطالعات قبلی نشان داده است که امواج کوتاه سونوگرافی با هدف قرار دادن سلولهای عصبی در کبد قادر به کاهش سطح انسولین و گلوکز در خون است. دانشمندان همچنان در حال تلاتش هستند تا با نوآوریهای جدید این بیماری را دقیقتر درمان کنند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/